Fääääädiiiig!

Imorse gick vi upp tidigt (Igor och Emily-tidigt) för att börja med målningen. Efter att Igor hade sagt hej då till sitt blåa "pojkrum" och vi hade lagt plast över alla möbler, drog Igors pappa Josip det första cappucino-draget med penseln. Det var mycket dramatiskt och känslosamt för Igor i början men han kom över det sen, haha!
Josip hjälpte oss med nästan all målning idag, och det blev verkligen superfint. Både Igor jag är övernöjda. Känns som att komma in i en helt annan lägenhet, och då har vi bara målat. Fondtapeten är ännu inte uppe och alla småsaker är inte på plats, men när den tiden kommer, får Igor en störtfin lägenhet!

Lite before and after pics:



Ciao!

Wake up call!

Imorgon blir det äntligen målning. Yippie! Eller ja, Igors pappa ska måla och tapetsera. Igor själv har tyvärr tummen mitt i handen, så det blir se och lär för honom, hehe! Och på söndag hinner vi kanske sätta dit det fina gråa "klinker"-golvet. Sen är det ju bara köket kvar som ska in. Jag längtar efter att få se det färdiga resultatet!!

Idag köpte jag en liten födelsedagspresent till Niko-piko-päron-pung, hihi. Det är tur att jag lägger saker på minnet annars hade jag aldrig någonsin vetat vad jag skulle köpa till folk. Och Dojjan du vet vad vi har sagt! Detsamma gäller även Niko när vi snackar Dojjan! Haha!


För er som följer alla Heroes avsnitt kommer här Claire-bear i en annan skepnad:


Och denna låten till Svenska Spels nya reklam, måste ju ändå bara vara den sötaste!:

Nu ska jag äta något nyttigt sen måste jag hämta boobiboo från jobbet.



Ciao!

Tack Kim!



Ciao!

Begär!

Sitter och läser en artikel i tidningen som kommer ut för de anställda på det företaget jag jobbar på. Min kära kollega P-O är med i en stor artikel om hur duktig han var en dag på jobbet då det plötsligt blev ammoniakutsläpp! Det står även att vi andra sköter oss mycket bra, tar faktiskt åt mig lite där, haha. Kunden på det stället jag jobbar på är alltså mycket nöjd! Men mest "cred" till P-O som är sjukt duktig på det han gör! Way to go P-O, you're the man!

Åååh, Kim (fotografen) ringde precis och sa att han var klar med de bilderna som skall skickas till New York sen. Han skulle komma förbi mitt jobb och lämna en cd-skiva med bilderna. Yippie! Har inte sett dem men känner jag Kim rätt så är de sjukt fina! Kanske visar en liten sneak peak sen, hehe.

Kollade bubbelroom.se för några dagar sedan, och jag kan bara säga att det genast började klia i mina fingrar när jag såg de här sjukt fina jeansen för 2799:-:

Tyvärr, måste jag nog "hold my horses" eftersom jag har lovat mig själv att spara in lite pengar så att man kan vara mer generös när juletiden kommer. Finns det kanske en snäll själ som vill vara en snäll tomte? *Blink smiley*

Ciao!




Just stand up to cancer!

Way to go girls!



Nu  väntar jobbet på mig. Write ya later!

Ciao!

Ironik

Imorse gick vi upp tidigt för att vara på IKEA när de öppnade. Vi håller på att planera köket, hur det ska se ut, vilka hyllor ska placeras var and so on and so on. Det är verkligen krångligt det där! Hoppas bara allt hinner bli klart innan jul. Kan bli ganska tråkigt att "julmysa" i en halvfärdig lägenhet! Men det löser sig nog. Efter det var jag och mami först på Colorama (där vi gjorde ett köp som var helt onödigt) och sen på Beckers och inhandlade den superfina fondtapeten och lite annat smått och gott! Så nu är den äntligen hemma och vi har till och med bestämt vilken dag vi ska börja måla. WOHO, på fredag blir det bye bye blueblue and hello cappucino. Försökte få en bra bild på tapeten men kameran får inte riktigt till färgerna:



Hur som helst blir det lättare att förstå hur lägenheten kommer se ut. Färgen till väggarna som vi valde har samma färg som blommorna på tapeten och kommer därför klicka med varandra sjukt bra! Det roliga med denna tapeten är också att den inte bara är som vanligt papper, nope den är till och med mjuk och len när man rör vid den, hihi!

Mysmusik på temat idag, så här får ni en till skön låt:


Ciao!

Sister Hazel

För några år sedan när jag pluggade i Lund, fick jag nästan alltid skjuts hem till Helsingborg igen av en klasskamrat. Jon heter han och han spelar i ett band som heter SoundHouse, www.soundhouse.nu . De skall för övrigt spela på Igors och mitt bröllop, redan bestämt, hehe.
Anywho, på vägen hem satte han på en cd-skiva med ett band som heter Sister Hazel, och med den musiksmaken jag låg inne med på den tiden var det musik som mina öron inte alls "diggade". Men, efter att ha lyssnat på dem några gånger blev jag till slut helt fast! Jag menar allvar, och nu har det till och med gått så långt att jag spelar deras live-skiva i bilen varje dag. Så störtskön musik!
Sister Hazel är ett sjukt stort band i USA, i Sverige är det dock bara, konstigt nog Halmstadborna som känner till dom. Och för er som är intresserade så var en av Sister Hazels låtar med i soundtracket till highschoolfilmen "Tio orsaker att hata dig". I den filmen hade ju Heath Ledger en av huvdrollerna, tråkigt att han inte finns mer dock. Här är den låten i alla fall, ge den en chans eller två:



Måste även säga att till och med Igor gillar några av deras låtar. Detta är hans favorit, som jag också älskar, så bra att glida rundor till:



Ciao!

Tossigt värre!

Jag har helt plötsligt gått i en "inrednings-trans", när jag tittar på de fula vita väggarna på jobbet får jag bara lust att tapetsera dem. Och mer än hälften av de sidorna jag har varit inne på idag har bara handlat om hem och hus! Jag har till och med varit inne på "Sköna hem" som det bara skriker "tantvarning" om! Haha, men allt mitt letande och all min "forskning" om inredning kommer löna sig till slut. Jag vill ju bara att det ska bli superfint i Igors lägenhet!
Nästa vecka eller nästa vecka igen, börjar vi måla om hela lägenheten. Nästan hela lägenheten i alla fall, en av väggarna kommer att bli en sjukt fint fondvägg. Färgen vi valde att ha på väggarna är snarlik en cappucinofärg but not quite. Fondtapeten matchar i alla fall färgen perfekt och den kommer från ett märke som heter Midbec, på www.midbec.se har de sjukt fina tapeter. Vi valde en som heter Flair, finns dock inte på internet. Det är denna tapeten fast i ljusbrunt och blommorna är inte turkosa:

Ciao!

Inredningsproblem!

Har nog suttit i nästan 6 timmar och kollat på inredning och möbleringar. Känner mig nästan lite yr. Vi håller som sagt på att renovera hela Igors lägenhet. Det är en ganska liten etta, så det blir svårt att få plats med allt utan att det ser trångt ut. Man vill ju inte heller ha sängen stående i sovrummet.
Så det huvudsakliga "problemet" just nu är att hitta någon slags avskiljare/rumsavdelare som kan "agera" vägg mellan sovalkoven och vardagsrummet. Har många riktigt bra idéer i mitt lilla huvud, och jag tror, när allting är klart och sitter på sin plats kommer det se as-snyggt ut!
Nikolina kommer få flytta in i värsta lyxen när den dagen kommer, om den dagen kommer, vi kanske helt enkelt stannar för gott nu, haha! Nä, skämt åsido, det blir i alla fall en rejäl uppiffning!


Ciao!

Bara ett litet: Ehm!?

Och här har vi en high-school-klasskamrat till min mamma! Frågan är om man ska skratta eller gråta? Och frågan är också om han gick på high school eller om han gick till school, high!?

Ciao!

Petra


Nu har mamma bokat vår resa. I April börjar vi vår 10-dagars-tripp i Jordanien. Kan tänka mig att många tänker; "Huh va, Jordanien, varför skulle man vilja åka dit?"
Kan ju börja med att säga att det förmodligen kommer att bli den mest händelsefulla och intressanta resan i mitt liv, samtidigt som vi bor i lyx under 10 dagar.
Det finns 7 nya morderna underverk i världen, och vi ska till ett av dem. Staden Petra! Där kommer vi bland annat få se en känd skattkammare, tempel, kungagravar och offerplatser. Det kommer bli så sjukt intressant att komma till den staden, men det är dock inte fören dag 4 i vår resa.

 Under resan kommer vi bland att:

* Bada i Döda Havet
* Se nya städer nästan varje dag
* Bo på diverse SPA-hotell i de olika städerna
* Shoppa i storstäder
* Få se massa vackra monument och en hel del öken, haha
* Besöka staden där Star Wars spelades in
* Åka på Jeep Safari bland alla vilda djur (ge mig ett gevär så har ni en svart Angelina Jolie, haha, eller inte)
* Få uppleva saker som många tråkigt nog aldrig tar sig tid för.

Jag kan verkligen tycka att det är skönt att åka på sol-och-bad semester. Bara ligga på stranden och ta det lugnt. Men på så sätt få man ju inte se resten av världen på samma sätt. Jag vet många som säger att innan de stadgar och skaffar familj vill de se världen. Men många av dem åker bara runt i olika länder och gör samma sak överallt, festar och ligger på stranden och badar i poolen. Jag har gjort detta tillräckligt mycket i mitt liv (utan att låta som att jag inte gör något annat än att resa) och det ska därför bli oerhört roligt att åka på denna resan! Mamma och jag är rätt vana att åka runt i världen tillammans. Vare sig vi åker på våra shopping-weekends i Paris eller om vi åker för att hälsa på hennes vänner i USA så är hon alltid en bra res-partner. Tror faktiskt inte att jag hade velat göra detta med någon annan.
Ser verkligen fram emot detta!


Skulle ni också vilja åka på en sådan här resa ska ni absolut kolla in den här sidan: www.kingtours.se

Ciao!


Kustbevakarna & SSRS

Sitter ofta och kollar på Kustbevakarna på morgonen när det går i repris. Ett bra tv-program som innehåller riktigt mycket underhållning. Speciellt när "bratten" Nils Sandström alltid förstör sitt backslick när han ska gripa någon, haha. Men senast jag kollade på SSRS såg jag någon som jag verkligen kände igen. En av personerna i besättningen såg väldigt mycket ut som Zara Zetterquist. Hon var ju skådespelerska i tv serien Tre Kronor som man följde maniskt! Och efter lite "googling" fick jag reda på att det faktiskt var hon. Dock i en helt annan skepnad. Uniform och pistol, mhm, Zara har minsan skaffat sig lite ponuds, haha!
 Någon mer än jag som minns henne? Kan tänka mig att alla finniga småkillar (som inte längre är så finniga och små) vet exakt vem hon är. Igor? Haha!

Ciao!


B-reel

Idag fick jag ett roligt samtal. De ringde från ett företag som heter B-reel och undrade om jag kunde komma upp till Stockholm den 5 nov för att plåta några provbilder. De här provbilderna skulle sedan skickas till New York till ett företag som ska göra en reklamfilm om en hårprodukt, kan dock inte säga vilken.
Vi kommer vara ett antal tjejer som provplåtas, och har jag riktigt mycket tur och om de gillar mig i New York så kommer jag få spela in reklamfilmen för hårprodukten! Jag vill inte hoppas för mycket, men bara tanken är ju helt overklig. Yippie! Jag är skitglag verkligen! Speciellt när fick se vilka reklamfilmer som förtaget i Stockholm redan har gjort. Bland annat med Eva Longoria - Magnum Manor.

Checka deras hemsida här: www.b-reel.com


Så vacker människa!

Ciao!

DULL!

Jag hatar när vädret är så här trist! Man får verkligen bara lust att resa iväg till något varmt land! Längtar redan tills vi åker till Kroatien igen nästa år. Det är faktiskt inte så många månader kvar, haha. Men innan Kroatien-resan ska jag som sagt i Mars/April resa iväg på en riktigt spännande resa tillsammans med min mamma. Vi skall till ett av världens 7 under! Kommer bli så häftigt. Men jag skriver mer om det senare. Nu måste jag dricka min "protte-drink" och hämta hjärtat från jobbet. Sen blir det mer rensning av lägenheten! WOHO! Can't wait!

Bjuder på lite Makarska-musik. Har spelat sönder denna låten i min bil redan, men den är så sjukt bra! Man vill bara tillbaka när man hör detta! Am I right or am I right Dojjan!?

Ciao!

Roomservice

Igår när jag hade slutat jobba skulle jag hämta Igor på hans parkering. Jag hade ju inte använt min SVEA mössa än, och jag använder sällan mössor överhuvudtaget, så jag tänkte att det hade passat sig bra i och med att det var så kallt ute igår. När jag kom dit fick jag syn på något riktigt roligt! Tror ni inte han har en likadan mössa på sig? Haha, snacka om att passa ihop. Fast vi såg nog mest ut som två nördar i bilen.


Senare på kvällen blev jag riktigt trött, hade trots allt jobbat sen 06.00 på morgonen till 19.00 på kvällen! 13 timmar blir det, för er som inte är så vassa på snabbmatte. Anyhow, vi bestämde oss i alla fall att sätta på Bad Boys 2 som man aldrig kan få nog av. Dock hann jag bara se 20 minuter innan jag slocknade brevid Igge. Och sen började underhållningen för Igor vill jag lova!
Jag gick och la mig i sängen istället efter ett tag och Igor fortsatte kolla på filmen. Mitt i min djupaste sömn hade jag tydligen bara rest mig upp i sängen och börjat prata med Igor. Detta hade jag sagt:

(jag) - Ja, men vi gör det!
(Igor) - Va!?
(jag) - Jo, men vi gör så!
(Igor viker sig av skratt) - Vad är det vi ska göra???
(jag vänder mig och somnar in igen)

Jag har verkligen inget minne av detta, men jag kan tänka mig vad det handlar om. Vi har ju pratat så mycket om hur Igors lägenhet ska se ut nu på sistone att det är det enda jag tänker på och förmodligen också drömmer om. Antar att jag drömde om något stort beslut. Haha, så skumt!
När Igor hade kollat klart på filmen gick han också och la sig. Vad jag gjorde sedan i sömnen är dock inget jag delar med mig av, men Igor skrattade i alla fall så han höll på att kissa på sig!

Idag har vi rivit ut hela Igors kök. Det gick faktiskt ganska snabbt i och med att alla hjälpte till samt att Igors kök inte är det största. Det kommer verkligen bli kalas-snyggt när det är klart. Nu måste vi bara bestämma oss om vilken färg köket ska ha. Jag vill ju gärna ha ett ljusare kök med svarta detaljer, svart kakel och bänkskiva and so on. Igor vill å andra sidan ha ett halt svart kök. Men känner jag oss så får jag nog min vilja igenom, hehe.

Jag var dock tvungen att gå till jobbet när vi höll på med det sista av rivningen. Hade mycket hellre stannat kvar och hjälpt till. Ska bli kul att se det "halvfärdiga" resultatet när jag kommer hem igen.

Ciao!


Could this BE any more boring!?

Jag fullkomligt avskyr när mitt jobb är så tråkigt som det är idag! Varför kan det inte alltid hända massa spännande saker, som förra veckan till exempel. Jag älskar att få det där "ruset" i kroppen, när man vet att något håller på att hända, och så är det såklart alltid roligt att samarbeta med polisen som alltid är snabbt på plats. Med det jobbet jag har, händer det oftast inget, men när det väl gör det är man nästan alltid helt oförberedd och man blir alltid lika överraskad i och med att sådana saker bara händer då och då. Som polis är sådana saker jag är med om bara något utav en pettitess egentligen. Det är svårt att förklara när jag inte får lov att skriva om mitt jobb i bloggen. Mina kära kollegor förstår nog.

Nåväl, inte många timmar kvar på jobbet nu. Sen ska jag hem till Laröd och hämta gym-väskan och sedan bär det av till Igge igen. Vi är som sagt fullt uppe i att renovera hans lägenhet. Har kollat inredning på nätet hela dagen och jag har tusen idéer om hur det ska se ut. Vi har ju redan valt ut färg och fondtapet till väggarna, men det är nog ändå alla de där små sakerna som gör att lägenheten blir mer mysig och personlig. Det är verkligen inte dag för sent att göra Igors etta lite mer kvinnlig och lite mindre "scarface:ig". Jag vill verkligen aldrig mer se Al Pacinos aka Tony Montanas fula tryne mer. Det kvittar hur mycket "yeyo" han kan sniffa på en gång och det kvittar hur många kallblodiga mord han ligger in med, planscherna åker i alla fall ut nu. Mohahaha, I'm pure evil!

Igår hade Igge och jag det riktigt mysigt. Jag skulle ju upp och jobba 06.00 så det blev inga större tillställningar förr oss. Det blev dock en riktigt bra film och ett riktigt gott afrikanskt rosévin som vi fick från ingen mindre än Niko-piko. Det tackar vi för! Det märks att jag verkligen inte festar ofta, för två glas vin senare pratar jag om allt mellan himmel och jord. Tror till och med att jag vaknade med en liten och då menar jag ytterst liten baksmälla. Yet, a very cozy evening!

Jag slår ett slag för mer blåljus och mer rosé!



Ciao!


Stockholm

Gud vad tiden går snabbt, denna veckan har verkligen bara blåst bort. Det har redan gått en vecka sedan Igge och jag var Stockholm. Vad kan jag säga? Finns det något bättre än att åka iväg en helg med någon man tycker om så mycket till en underbar stad som Stockholm? Det skulle väl kanske vara att man tog med sig samma person men istället åkte utomlands till ett land med behagligare klimat än i Sverige.


Helgen i vår huvudstad blev väldigt lyckad, trots att Ronaldo inte bodde på vårt hotell. Däremot var det massa andra sportfånar som hade checkat in. En av dem var såklart min Igge-pigge, men även Roland Nilsson, för er som kan något om fotboll. De andra namnen som Igor rabblade under vår helg kommer jag inte ihåg och jag lägger heller inte ner så mycket energi på att komma ihåg deras namn. Fotboll och jag är kanske inte den bästa "kombon". Dock ett undantag när det gäller fotboll och det gäller endast när Ronaldo spelar. Jag kan fortfarande inte smälta att han faktiskt stod där, helt levande och dösnygg! Betedde mig säkerligen som en liten tolvåring när han sprang in på planen för att värma upp. Jag tror till och med mitt läte var "iiiiiiiiiihhhhh", haha! Fick dock inte lov att börja gråta för det hade varit jättepinsamt enligt Igor.



(Yummi)


Det bästa med Stockholm måste nog ändå vara shoppingen. Jag tänker helt och hållet skita i alla människor som bor i Stockholm, kommer från Stockholm, flyttat till Stockholm, ser sig själva som stockholmare trots hbg-blodet, som anser att NK inte är så märkvärdigt. NK är märkvärdigt, för mig i alla fall. Jag har turen/oturen att bo i Helsingborg, vi har bara Väla och Kullagatan damn it! Och hur ofta är man i Stockholm egentligen? NK är vackert, därför måste man även ha det på bild!


Detta fick jag med mig från helgen i Stockholm:

En ny sminkväska och nytt smink från Make Up Store

Ett par Converse från Footlocker. Mega-implus-köp eftersom jag hade ont i mina fötter av klackarna.

Ett par Tommy Hilfiger jeans

Ett par nya boots från Bianco

Två klänningar och en bolero från Jane Norman

En mössa från SVEA





Igor handlade desto dyrare och fick mindre saker för pengarna. Nämligen, ett par Paul Smith skor, ett par Dsquared jeans och en Hugo Boss tröja. En outfit för ca 8 lax, haha. Vi räknade ut att vi sammanlagt hade spenderat ca 20,000 tillsammans den helgen. Smakar det så kostar det. 

Något roligt:  jag satt och testade mina nya Converse på Footlocker, satte sig plötsligt den här snubben sig brevid mig:


Och för er som inte har en aning om vem han är kan jag upplysa er om att det är Börje Salming. Här kan ni läsa mer om honom: http://members.tripod.com/tre_kronor/salming.htm Kanske mer känd så här, haha:


Det var i alla fall en underbar helg på ett jättefint och lyxigt hotell. Det är så skönt att få leva någon annan rik jävels liv ibland, haha. Nu är det tillbaka till verkligheten igen tyvärr. Kommer nog inte ha så mycket liv de kommande månaderna i och med att julen närmar sig med stormsteg. Det blir endast jobb och träning för min del, och renovering av Igges lägenhet. Jag har dock en mycket spännande resa att se fram emot om några månader. Men det är en helt annan historia som jag berättar mer om snart!

Nu måste jag återgå till mina Cedevita-vitamin-tabletter, Haha!



Här är lite random bilder från Stockholm:










Ciao!

Studio-E - sommar

Passade även på att få med mig bilderna som togs i sommras av Micaela och mig. Detta jobbet var för Helsingorgs stad. De här bilderna är inte heller klara, men här är ett par i alla fall:
Och för er som inte vet (typ Micki haha) Det stora c:et betyder copyright!

Stranden utanför Dunkers



(Jepp Niko, det är dina solglasögon, hihi)

Utanför Vila i stan







Ciao!

Studio-E

För er som undrar var blogg-inlägget om Stockholm tog vägen kan jag meddela att det kommer, jag lovar och svär, kan till och med slänga in ett litet WALLA på det!

Men först:
Igår var jag nere på Studio-E, hos Kim för en ny plåtning till ett jobb han hade fått. Jobbet är lite invecklat att förklara, men det är till ett företag som förser Studio-E med nya och grymma kameror så att Kim och company kan göra ett bra jobb!
Hur som helst, Kim skulle testa en av de här nya kamerorna och samtidigt göra en kalender till företaget med deras utrustning. Till exempel ville han att deras lampa som man använder vid en plåtning skulle hänga ovanför mitt huvud som att jag fick en briljant idé (tro mig det händer inte ofta.) Ett annat foto skulle jag ha ljusförstärkare på händerna så att de ser ut som att jag istället har förstärkare som händer.
Som sagt, lite invecklat men det blir lättare att förstå när bilderna är helt klara. Kommer se jättehäftigt ut med cool bakgrund och händer som kastar ut massa ljus. Kim är sjukt duktig på "ovanliga" bilder. Kolla bara här:
http://www.studio-e.se/Portfolio.htm. Där hittar ni Kims portfolio och även Rickard som jag har jobbat med förut. Tror till och med det ligger en liten bild på mig i hans portfolio, hihi.
Anywho, Fick med mig alla bilder från gårdagens plåtning. Helt orörda och helt oretuscherade. Här är några:







Som vanligt när jag plåtas i studion får jag INTE lov att le. Vilket är det jag gör mest och bäst, haha. Menmen, Kim berättade att när riktiga modeller plåtas brukar det bli ca 1 bra bild av 36. Well Kim, jag hoppas du fick 1 av 552 eller vad det var, haha!

Ciao!

Falskt alarm!

Imorse vaknade jag av ett sms från Igor som löd:

"Gissa vem som ska bo på Radisson SAS!? Just det, Portugals landslag! Kolla på Aftonbladet när Ronaldo går in på hotellet! puss."

Tror ni jag klädde på mig snabbare än snabbast för att ta mig till närmsta data!? Tror ni jag sket i att borsta tänderna, tror ni jag satte min tröja bak-å-fram!?? Ja!!
Men till vilken nytta? När jag kollade Aftonbladet fick jag se ett klipp på Ronaldo när han anländer till Sverige för att sedan ta sig till Radisson SAS i SOLNA!!!
Igor, mitt hjärta, vi bor på Radisson SAS i STOCKHOLM!!!
Åh, jag som redan hade börjat måla upp massa bilder i mitt huvud. *Ronaldo knackar på vår dörr och frågar om vi är klara för att gå ner till frukostbuffén, och sen ringer han tills sin limo-driver så att han hämtar oss och kör oss till NK.*
Hahaha, eller inte! Vadå, drömma går ju! And there goes my dream! Dumma Igor!

Nåväl, jag får väl försöka ta mig tilbaka till det sanna verkligheten då. Om ett tag i alla fall, ska bara låtsas ett litet tag till, hehe. Nä, men jag är faktiskt riktigt glad idag ändå för om några timmar sitter jag och min inte-så-jättekända-fotbollsspelare Igor på flyget till el Stockholmo! Och här sitter jag och ödslar tid när jag inte ens har hunnit packa! Ok, got to go!

Slänger in två bilder från gårdagens Espresso House - fika:





Very soon!

Hello happy people!
Underbar dag eller hur!? Jag vaknade med värsta energin idag, lite på grund av att mitt hjärta och jag firar 13 månader idag men också för att jag nu äntligen börjar se lite resultat av min träning. Försöker ju inte gå ner i vikt eller något sådant, dock äta bättre och skapa mig en finare kropp. Men idag visade till och med vågen mig roliga resultat och även mina gömda magmuskler börjar skymta, haha! Detta motiverar såklart bara ännu mer att fortsätta med träningen och den nyttiga maten!
Ska snart till Aktiverum och svettas lite sen ska jag hämta Igge-pigge från jobbet. Efter det ska vi gå en sväng i stan och fixa lite småsaker inför resan till Stockholm på fredag och även gå in i en resebutik och kolla lite resor i vinter sen blir det nog hem till Laröd och en långpromenix med Nato.
Vi vill så gärna åka någonstans i vinter när det är som kallast i tråk-Sverige. Bara någon vecka eller så. Det blir såklart Kroatien i sommar igen, men det är en helt annan känsla att åka väg när det regn och rusk här. Igår kollade vi lite olika resor på internet och fastnade riktigt mycket för Maldiverna. Maldivernas närmsta granne är ju även mitt födelseland, Sri lanka. Så här underbart är det i Maldiverna:



Jag längtar riktigt mycket till på fredag nu. Det har gått så snabbt sen jag gav Igor hans födelsedagspresent till NU. Igge och jag ska som sagt till huvudstaden, bo i lyx och länsa Nordiska Kompaniet på fina kläder. Det är dock inte bästa! Det bästa är att jag kommer få se Ronadlo svettas på Råsunda i VM kvalet, haha!
Vad var det du sa Igor!? "Äsch, han kommer ändå inte få spela eftersom han är skadad." Och vad var det jag sa!? "Ja, men han kommer vara frisk tills vi ska se honom, haha!" Skönt att jag hade rätt för en gångs skull när det gäller fotboll.
 


Och på tal om fotboll, ni killar brukar ju alltid klaga på oss tjejer om att vi har så satans många par skor. "Du kan ju inte ha på dig alla samtidigt ändå" eller "Man behöver mer än två par skor." Jag tror jag har hittat en som tycker helt tvärtom, åtminstone när det gäller fotbollsskor! Ingen mindre än min kära fästman. Take a looksy:

Oh my God, säger jag och Janice bara!

Ciao!

About the FRILL!

Klippte mig förra fredagen och det blev faktiskt jättefint! Min Frisör vet exakt hur jag vill ha det. Hon har verkligen prickat rätt de gångerna jag har varit hos henne med ett litet undantag i fredags. Efter hon hade klippt och färgat så ville hon locka mitt hår. Jag sa att det var helt onödigt eftersom att jag inte skulle göra något speciellt den dagen. Det slutade ändå med att hon insisterade. Och helt ärligt så gillar jag nog inte lockar så jättemycket.
Så här såg det ut när hon var klar:


Så här såg jag ut i sommras:


Nu är jag alltså helt KOLSVART!


Inte så jättemycket skillnad kanske, men det är i alla fall betydligt mer "höstigt" nu.


Ciao!

It's back!

I lördags hade Renato (Igors barndomsvän) födelsedagsfest. Det var mycket trevligt, fullt med trevligt folk, de flesta jobbar på ICA-lagret precis som Renato själv gör. Men bäst av allt var att det fanns Rosé vin! Yummi! Dock mega-minus till att jag inte fick kränga i mig en stor bit smörgåstårta som Igors mamma hade gjort till Renato. Buhu!

Efter festen skulle vi egentligen till Cardinal som vanligt, men tyvärr var det några som inte lyckades ta sig in pga åldern, men det gjorde absolut inget alls! Alla bestämde sig istället för att (tro det eller ej) gå och "kicka" på The Tivoli, for good times sake. Nikolina och Dajana skulle ju också dit. "The more the merrier". Musiken var kanske inte den bästa, men kvällen blev riktigt bra ändå trots en skadad läpp och trots människor som inte kan skilja på "ditt och mitt", haha.
Utvecklar inte detta mer dock, här är lite bilder istället:




Jag-Renato och han syster-Igge och jag-Afrodita och Andy-Igor "den duktiga" röker vattenpipa, fy skäms-Jag med nya frillan.
Nikolina jag och Igor-Två underbara människor, love very much-två nördar som leker sura-Någon tuffing och Dojjan-Fråga mig inte vad som sker-Stranden ligger ditåt!





Ciao!


Krystat!

Känns som att det är dags att slänga in ett inlägg här igen. Speciellt när man får post i brevlådan med utklippta bokstäver som bokstaverar "uppdatera"! Haha, nej men skämt åsido, jag har väl blivit ganska kass på att skriva här på sistone. Men jag har knappt tid, och det säger jag inte bara som en dålig ursäkt. För jag skriver nästan alltid i bloggen när jag får tid över eller rättare sagt en hel del dötid. Vilket jag har nu!

Träningen flyter på riktigt bra, har blivit en väldigt bra rutin. Jag vaknar äter min otroligt nyttiga (smaklösa) frukost och sedan beger jag mig till mitt tredje hem, Aktiverum. Matschemat som jag fick av min personliga tränare börjar också fungera bra. Min kropp börjar nog äntligen vänja sig vid den hälsasamma maten. Dock kräver "mina nya vanor" en hel del planering och tid.
Det positiva är att jag har börjat laga mat igen och att det blir sjukt gott även fast det är så nyttigt. Det negativa är att jag måste gå runt med mina lunch-middagslådor hela tiden. Vad som är ännu mer jobbigt är att se andra äta sånt som är gott och då pratar jag inte bara om godis, chips och dip, Mcdonalds och dylikt. Det jag saknar mest är den riktiga maten med såser och fullt med fett, haha. Spaghetti och köttfärssås, min favoriträtt är något jag nu för tiden endast äter i mina drömmar *ledsen smiley*!

Måste bara skriva en riktigt gullig sak som hände nyss medans jag skrev i bloggen:
Igge ringde och hade precis powernappat. Han sa att han skulle gå och äta något mellanmål. Och nyttig som jag har blivit så tänker jag givetvis på frukt eller fil och musli. Men nej då, han skulle äta en pudding eller en Snickers glass till mellanmål. Så här lät det efter det:

Jag: "Men Igor du kan ju inte äta sådant onyttigt till mellanmål!"
Igor: "Jo, klart jag kan, jag ska ju bara äta en!"
Jag: "Men du måste vänja av din kropp från allt äckligt socker ju!"
Igor: "Hur ska jag kunna vänja mig av med socker när jag har DIG!!??"

Haha, är han inte den sötaste!? Bara en rolig liten parentes som sagt.

Här är lite bilder från matloggen:




1. Ser verkligen motbjudande ut, men smakar helt tvärtom. Biff med ris och wookade grönsaker samt en röra med lök, champinoner,curry och banan. Ett litet glas vin och ett glas vatten.
2. En av mina 4 olika val av torr frukost. Fil och Finax smaklösa musli, krossade linfrön, ett ägg och ett stort glas vatten.
3. Middag på gång, kycklinglår, den godaste delen på kycklingen enligt mig, tillsammans med massa vitkål och lök.
4. Mellanmål, fruktsmoothie bestående av fil, frysta hallon, is och krossade linfrön.
5. En av mina dagliga matlådor och min dagliga majskolv. Matlådan innehåller kokt blomkål, vitkål och lök, gurka, ris och fläskkotlett.
6. "Efter-träning"-mellanmål, knäckebröd med smörgåslax.

Allt är tro det eller ej väldigt gott och jag känner mig mycket piggare och fräschare, bara på några dagar. Har dock lyckats skaffa mig en riktig ovän. Jag hatar dig och du hatar säkert mig, men imorgon äter jag upp dig så passa dig!
Här är han:


Tröttnat på min hälsoblogg än eller!? Haha, frukta ej mina vänner, festbloggen är tillbaka inom kort! Shit, till och med mina meningar är nyttiga, haha!

Ciao!

Annika J - The health GURU!

Om Peter Jideh hade frågat mig som han alltid gör i Idol: "hur känns det Emily?", hade jag nog inte kunnat svarat annat än att: "Det känns som att jag har blivit påkörd av ett tåg!".
Dagens träning med Annika samt "lärlingen" var sjukare än sjukast. Jag har aldrig någonsin kämpat så för mitt liv förut, eller jo, kanske en gång när jag var liten och sprang efter glassbilen, men det är en helt annan historia som absolut inte hör hit. För glass är en av alla miljoner saker jag inte längre kommer att få äta.
Vi började dagen med att gå igenom min matdagbok som båda två ratade. Annika hade strukit under allt bra som jag åt med en grön penna och allt dåligt med en orange. För att ni ska förstå hur otroligt dåligt jag verkligen äter kommer här en liten bildillustration:

Get the picture!?

Här är några viktiga vänner i mitt liv som jag nu måste ge upp:
*Mjölk
*Ost
*Vitt bröd
*Chips och dip
*Läsk
*Makaroner
*Köttbullar
*Kellogsflingor
*Mcdonalds
*Pizza

Och mycket mycket mer...

När "utskällningen" var slut fick jag istället 4 papper mer min nya "meny" som jag måste följa till punkt och pricka. Jag har till och med mått och vikt på maten jag kommer äta. I 4 veckor ska jag äta det som står på pappret. Tack gode Gud att jag har 4 alternativ at välja mellan vid varje mål, och att jag dessutom får mellanmål och minimellanmål.
Efter en vägning och mätning runt midjan var det alltså dags att gå ut till gymmet för att plågas. Det var som sagt riktigt ansträngande men efteråt är det alltid lika skönt.
Annika och "lärlingen" sa till och med att de hade velat betala 10 lektioner till för att de ska få träna med mig, och att det syns på mig att jag kämpar och vill. *Skryt skryt*. De hade tydligen bara haft massa "fetton och tråkmånsar" som lärlingen sa, hela dagen, haha. När dagen var slut hade jag fått ett helt nytt schema med nya vikter och nya nivåer eftersom jag tydligen har blivit starkare och mer uthållig. Woho!
Min nya meny och mina 3 underbara träningscheman:



Efter träningen blev det storhandling med mamma. Jag får nog säga att det var den nyttigaste shoppingrundan jag någonsin varit på. Inget socker, inget fett bara en massa proteiner och vitaminer! Här är en del av allt det jag och mammsen köpte idag:

Ser faktiskt ganska mumsigt ut det där, and healthy!

Med full motivation ställde jag mig genast och lagade en hälsowook med massa grönsaker och räkor. Kommer dock få gå runt med en påse med mina varor hela tiden nu, kan inte tänka mig att Igor skulle vilja vara så nyttig, haha. Någon som vågar slå vad om hur länge jag klarar detta!? Jag lägger 1000.- som säger att jag klarar det lätt i 4 veckor. Anyone!? Didn't think so! Mehehe!



Känns som att min blogg har blivit lite utav en träningsblogg på senaste, men jag lovar att skriva om mer shopping och fest och skriva om alla nya låtar som är bra, för det finns det ju ingen som redan gör, haha! *Host*Dajana*host*.
Nä, nu slutar vi mobbas och återgår till vardagen där jag inte längre sitter med en kaka och mjölk i händerna!

Ciao!

Med stil!

Imorse när Igge och jag vaknade hade jag fått ett röstmeddelande på mobilen. Guess who!? Ingen mindre än min personliga tränare Annika J. Hon hade haft jättemycket att göra på sistone därför har det tagit lite tid med min "matdagbok". Men nu har hon läst igenom allt och jag kan ju säga att hon lät mycket allvarlig vad det gällde mina matvanor, haha. Så här lät det ungefär på mobilen:

"Heeej Emily, Annika J här. Jag har tittat igenom din lilla matdagbok och gjort en maaassaaaa ändringar min vän, och jag tror att vi måste sitta ner och prata om den tillsammans. Vi ska även träna en gång till så om du kan imorgon på eftermiddagen så kan du väl höra av dig. Ha det bra vännen! Haaaaj!"

Klockan 14.30 imorgon skall jag alltså träffa Annika J plus en kille som utbildar sig till personlig tränare. Domedagen eller vad? Oh Gud, inte nog med att hon imorgon kommer ändra alla mina matvanor så skall vi även träffas för att träna igenom mitt "långpass", det hårda schemat. Hon kommer säkert höja mina vikter eftersom jag har tränat med samma vikter ett tag nu. Inga mer chips och ingen mer dip, hur ska jag klara mig!? Jag fruktar morgondagen.
Nåväl, jag hör av mig imorgon och berättar om jag lever eller inte. En positiv sak med det hela är i alla fall att jag äntligen har skaffat mig en träningsklocka. Så att jag kan time:a mig själv under vissa övningar. Ingen skönhet, men jag har blivit helt kär i den. En riktigt bra "gym/jobb-klocka".


Till något helt annat! Efter frukosten förvandlades Igge och jag helt plötsligt till två lyxlirare! varför? Jo, för att vi gled rundor i den här hela förmiddagen:




Tror ni att vi satt i bilen som två små barn på julafton eller!? Haha, Ja! Ni skulle sett Igors lyckliga min, haha. Den hade så sjuka funktioner som jag inte ens visste att en bil kunde ha, och att sitta i bilen kändes som att sitta på bomull. Jag vill ha den! Tyvärr var detta nog den första och sista gången vi fick "äga" en Mercedes. Igors pappa Josip (som btw fyllde år igår, Grattis) hade fått låna bilen en hel dag från ett förtag som hade någon slags kampanj. Typ, "låna bilen en hel dag - och kom hem och hata din egen bil för alltid".
Bästa kommentaren idag från Igor: "Det gör inget baby, vi köper oss varsinn när vi går i pension". Hahaha, ja för det dröjer inte. Vid det laget flyger väl bilar och Mercedes har gått i konkurs.

Nope, nu har jag icke tid att sitta här och tramsa. In to the shower I must go (säger man det med Yodas röst från Star Wars låter det mycket häftigare).

Ciao!

RSS 2.0