Kaffestirr!

Fredag:


* Vaknade vid 08.00 snåret
* En kopp kaffe i Villa Skansen
* Åt Kellogs utan mjölk
* Gymmet
* Duschade
* En kopp kaffe till i Villa Skansen
* Glömde äta
* Promenerade till stan
* Drog ut H från Telenorbutiken på hans rast och fikade på Espresso house med en kaffe latte
* Handlade lite julklappar
* Sprang på Lucas på kullagatan, tog en kaffe latte med honom på K & co
* Fick mms av både Tony och Björn på jobbet. Dåliga nyheter
* In på Telenor igen och fick en stol placerad bakom mig. Satt i chocktillstånd tills de stängde och larmade butiken.
* Promenerade upp till Jennifer

Tror ni mitt hjärta slog 180 slag i minuten sen eller? Japp! Jag får nog börja äta bättre och dricka mindre kaffe!
Annars finns risken att jag kommer se ut så här:


Ciao!


K.O.M.P.I.S återträff

I onsdags var det dags för K.O.M.P.I.S igen. Det är alltså då Pascha nightclub förvandlas till ett stort vardagsrum med mysiga soffor och dämpat ljus. För dom som vill finns det som sagt även Nintendo Wii, fussball, Twister och massa annat skoj.
Micki, Sara, Fia och jag samlades först hos Jennifer för att smutta på lite vin och äta lite sushi. Jag älskar verkligen sjögrässalladen som man kan köpa till. Det låter jätteskumt, men om ni ger den en chans så kommer ni märka hur slibbigt god den är! Jag å andra sidan ska jag nog vänta ett tag med att äta den igen, av olika skäl, haha!
När vi kom till Pascha hade Lucas varit jättesnäll och dukat fram rosévin och massa annat i en myshörna till oss.
Roligt var också att Ilir (ni vet, den snälla albanen) kom på besök från Malmö. Kvällen avslutades dock lite konstigt och en promenad som brukar ta 5 minuter hem till mig från Pascha tog istället 30 minuter, haha!



Ciao!


Kompisarna på Pascha

I tisdags var det personalmöte på Pascha nightclub. Vi blev sammanlagt ca 20 stycken medarbetare som satt och lyssnade medans Lucas hade ordet. Samtidigt som det var ett väldigt bra möte var det också ett ganska sorgligt möte. Det som var roligt att höra var såklart att Pascha nu är igång på riktigt! Nattklubben lever igen! Även roligt att höra lite om de framtida planerna. Det som dock kom lite som en chock för några av oss var att Lucas inte kommer vara kvar. Själv kände jag att det inte alls var bra i och med att han har varit ett ganska stort kugghjul i det hela. Men med tanke på hans situation så är det lite lättare att förstå. Lulle kommer bosätta sig i 08 regionen. Så nu vet vi var festen är om man åker upp till Stockholm one of these days, haha!
I framtiden är det alltså ägarna Doung och Seven som kommer agera stora kugghjul och vi andra är väl länkar i en något mindre storlek, men ack så viktiga, haha! Massor med creds till Alexander och Tim för att dom gör ett grymt bra jobb med att DJ:a såväl som att promota. Finns ingen som spelar så grym musik i Helsingborg!

Senare under mötet berättade Doung att vi skulle ha en "avskeds/suprise"-fest för Lucas. Men eftersom mannen i fråga satt precis brevid när han sa det, klippte vi av suprise biten, haha! Festen blir i alla fall idag på (tro det eller ej) Pascha! Woho! Klockan 18.00 ska Lucas först och främst verka överraskad och senare när alla alla har druckit så mycket "saft" att de inte vet vad de heter längre är det dags att gå vidare till Cantina. På Cantina är det nämligen zoofest. Alla klär sig i sina bästa sommarkläder och bikini. Själv ska jag ha en jätteball sommarklänning. Det är väl en av de få gångerna på året som man festar på en söndag. Det kommer inte bli lugnt vill jag lova!
Vi ses där!



Ciao!


I love house music

Det finns tre låtar som rullar på repeat i Villa Skansen. Det var någon som försökte överrösta mig med rock-musik idag, men han fick så att han teg, haha! Nej, jag försöker inte bli vräkt! Men ibland måste man spela riktigt bra musik riktigt högt.
Tänker dock nästan alltid på min fiol-lärare B-G när jag lyssnar på sådan här musik. På någon konstig vänster skäms jag lite. Jag kan höra min lärare säga "Musik? Kallar du detta musik?" Haha!
Men, vem bryr sig. Jag lyssnar på det mesta och just nu är jag i en house-fas! Klassisk musik kan jag lyssna på när jag har blivit en gammal dam som sitter på Kungshults äldreboende och dricker kaffe på bit.

Ni som inte var på Sensation, eller ni som inte gillar housemusik (typ mamma) behöver inte göra sig besvär. Men jag vet minsan några galningar som flippar ur totalt om dom tycker på play!

*host* Nova Ford *host*  *host* Micki *host*




Ciao!


Avsked

Igår fick jag reda på att mitt företag har förlorat det stationära objektet jag sitter på till ett annat bevakningsföretag. Detta innebär att jag från och med den sista januari inte längre kommer jobba på den arbetsplats som jag har varit på de senaste 3 åren. Det går inte ens att beskriva hur chockad och ledsen jag blev när jag fick höra det. Jag har väl aldrig riktigt haft några nära väktarkollegor utan de kollegor jag har haft är ju de som jobbar på objektet. Och nu, helt plötsligt, måste jag lämna alla dom! Förstår ni hur mycket det suger!?
Det kommer bli så tråkigt att inte kunna sitta och äta frukost med Uffe och resten av Coor-killarna. Och Hanna med resten av tjejligan (som jag iofs kan träffa på fritiden), det kommer inte bli samma sak! Jag tror inte folk förstår hur go'a människor som jobbar här! Hur ska jag klara mig utan Thai-Tonys sjuka historier och alla härliga gruppledare?
Jag har ingen aning om var jag kommer hamna i framtiden. Det kan bli allt från Perstorp till Höganäs och kanske till och med dagtidsjobb. Antar att jag får glädja mig åt att jag i alla fall fortfarande har ett jobb. Men detta kommer ändå bli jättesvårt att smälta.
Jag hoppas att några från mitt jobb läser min blogg och förstår hur mycket ni har betytt för mig. Det är tack vare er som jag varje dag har gått till jobbet med ett leende på läpparna, likaså när jag har gått där ifrån.
Usch, jag kommer sakna er! Hoppas att ni inte glömmer mig och att de nya väktarna är lika bra som mig, haha! Tvivlar på det dock, hahaha!


Trogen bloggläsare
Ciao!


Rubrik med osynliga svordommar!

Tanken var att jag i vanlig ordning skulle blogga, men eftersom det nu har hänt en väldigt tråkig sak, väntar jag med det. Risken för vrede och svordommar är ganska stor idag. Så jag skonar er läsare.


Ciao!


Queen of my castle!

I måndags var Henke och jag på Väla och tog en fika på Bergs (eller på Berns som man också skulle kunna kalla det, haha). Och tack vare H har jag gått och kärat ner mig i en klocka som han också gillar. Märket är Triwa och klockorna finns i alla möjliga coola färger. Jag fastnade dock för färgen Fuxy Azura medans H hellre hade kunnat tänka sig en något mer manlig (ehm?) orange, haha! Dom är i alla fall jättefina, och jag hoppas att mamma eller pappa läser min blogg och fattar piken! Behöver ni en till? Här kommer den: ”Hoe hoe hoe” (och då menar jag inte de på red light district).

Senare hittade jag en stol som hade passat perfekt in i Villa Skansen. Kanske inte just i min lägenhet, men kanske utanför min ytterdörr, haha! Tänk er, en sådan stol, i vårt lilla vita slott och så jag sittandes på den utanför min lägenhet. Jag kommer känna mig som en drottning med alldeles för mycket makt, haha!



Ciao!


Tee Gee Ay Eff!

I fredags var det återigen dags för bio. Micki, Jennifer, Pegah, Sara och jag skulle gå på premiären av New Moon. Men innan vi väl kom till Filmstaden hade jag en av mina gyllene stunder igen. Jag var ganska avdankad efter en vecka i Falsterbo, så jag tänkte att det förmodligen var klokt av mig att vila ett par timmar innan det var dags att ge sig ut på nya äventyr. Så efter att jag hade snoozat min klocka vid 19.00 tänkte jag att 10 minuter till nog hade gjort susen. 10 minuter eller också 2 timmar, haha! För klockan 20.50 ringde det på min porttelefon. Det var Jennifer som hade varit smart och insett att jag förmodligen hade försovit mig och att min telefon var avstängd (pga. det satans mobilnätet). Jag tror varken jag själv eller någon annan har sett mig fara upp så fort och fixa mig ännu fortare. Har ingen aning om hur jag lyckades klä på mig, sminka mig och packa ner nödvändigheter i handväskan. I vanliga fall går det på ca 30 minuter, men i fredags tog det inte en sekund mer än 7 minuter! Vilket upplopp!

Filmen var helt underbart bra! Men Edward Cullen måste sola och varulvarna får gärna flytta till Helsingborg. Kul med lite nytt folk på Cardinal kanske? Haha!

Efter filmen var kvällen långt ifrån avslutad. Vi bestämde oss för att traska vidare till Pascha nightclub som var stängt för allmänheten. Men jag kan garantera att det var andra bullar bakom dörrarna, haha! Jag fick till och med testa på livet som DJ. Det var sjukt förvirrande med alla knappar, men ”scratcha”, det är min grej! Lucas joinade oss efter hans spelning på Hamnpaviljongen och det som egentligen bara skulle bli en lugn fredagskväll urartade till världens bästa förfest/utgång. Och detta trots att vi bara var på Pascha hela kvällen. Jag är numera också utbildad på pommesfritösen.  Mer än så behöver jag inte nämna här i bloggen. Men cheferna och Alex the DJ ska ha ett stort tack!





Ciao!


HOR-Telenor

Vad är det för fel på Telenors nät egentligen? Det har verkligen haft ett eget liv den senaste veckan.  De gånger som folk (som man vill prata med) har ringt, stänger samtalet bara ner sig. Och helt plötsligt har man ett ”otillgängligt nätverk”. Men när telefonförsäljarna ringer klockan 10.00 (när man sover som bäst), då är det såklart full täckning! Ja, jag blev lite arg på den stackars damen som inte visste att jag inte har hunnit köpa några rullgardiner vilket gör att solen steker sönder mitt ansikte. Hon visste inte heller att ungdomarna på Petri-skolan skriker som stuckna grisar varje gång dom har rast. Inte heller visste hon att mitt täcke hade ramlat ner på golvet vilket jag i sömnen hade fixat med att lägga mina tre huvudkuddar över mig som substitut för täcket. Så där låg jag alltså, med solen stekandes i ansiktet, tinnitus på grund av snorungarna och iskalla fossingar. beslutar sig Telenors nät för att fungera igen! Bitter? Nej, jag är inte bitter!


Nu ska vi inte klaga allt för mycket på Telenor, för då får jag väl mig snart en snyting av Mr S som jobbar i Telenorbutiken på Kullagatan. Han måste nog vara Sveriges bästa säljare då han gång på gång får priser och ovationer för att han jobbar så bra. Så, för att inte lägga skulden helt och hållet på Telenor vågar jag påstå att detta är början till världens undergång år 2012. För hur ska världen kunna fungera om våra mobiltelefoner inte fungerar? Haha, jag hoppas att folk förstår min ironi.


Men ”skämt åt sidan” (som någon en gång sa), så var vi faktiskt och såg filmen 2012 i torsdags. Det var första gången jag var på bio i Malmö i det nya köpcentrat Entré. Riktigt fräscht var det. Anypoo, så tyckte jag att filmen var bra med undantaget då huvudrollerna alltid var 1 millimeter från att dö men klarade sig undan, utan några skrapsår som helst. Man kan ju hoppas att vi får vara kvar på Moder Jord i några år till. Annars tar jag ut mina pensionspengar och åker Jorden runt på 80 dagar!



Ciao!


Ilir, den snälla albanen

Jag tror de flesta som läser min blogg vet att jag för olika anledningar inte är bästa kompis med kosovo albaner. Men, jag drar inte alla över en kam. Och tur är väl det, för annars hade jag aldrig lärt känna världens bästa alban. Ilir heter han och skiljer sig verkligen från mängden. Den här albanen är en sådan människa som skulle kunna tjäna pengar på att utbilda andra albaner i hur man ska bete sig. Jag hade inte skrivit om Ilir om det inte var något speciellt med honom. Men bara en sådan sak som att han målar tavlor, lyssnar på Sonja Aldén, har gjort FN-tjänst och är mer väluppfostrad (av sig själv) än många andra svenskar, säger en del. Det hade lika gärna kunnat sluta riktigt illa för Ilir då han trots allt bor på Rosengården i Malmö och förmodligen inte alltid har haft det bästa umgänget. Men, någonstans på vägen då Ilir gjorde sin värnplikt snäppte han upp sig. Varför skulle han bete sig som alla andra albaner?
Då jag berättade om incidenten som hände mig för några veckor sedan, skämdes Ilir. Inte för att han hade något med saken att göra, men för att mannen som gav sig på mig var kosovo alban.

Jag hoppas verkligen att Ilir kan sätta ett exempel som andra albaner kan följa. Jag hoppas att han drar med sig några på hans väg så att fördomarna mot just albaner minskar. Man ska väl inte behöva gå runt och skämmas över sitt eget folkslag?

Ilir är i alla fall en som inte behöver skämmas. Hade det inte varit för hans utseende så hade han varit som vilken svennebanan som helst!



Hoppas vi ses snart igen!
Ciao!


Bloggen som Gud glömde...

Jag antar att att jag ännu inte har hunnit ställa om mig till min normala vardag. Därför har det också blivit glest med inlägg de senaste dagarna. Det tar ett tag att smälta en sådan vecka som jag hade i Falsterbo. Jag saknar fortfarande mina kursledare och kurskamrater. Varför kan man inte få ha det så lyxigt som jag hade det där varje dag?
Jag har förmodligen förlängt mitt liv med ca 30 år, med tanke på hur mycket jag skrattade åt folk och deras sätt att vara. Vi var verkligen en salig blandning utav folk, och det gjorde bara det hela roligare. Undrar om jag satte några spår i folk. Antar att jag förmodligen kommer bli ihågkommen som "iPhone-tjejen", haha! För mycket riktigt som någon sa på kursen: "Vissa har chihuahuaor, men Emily har en iPhone".
Ja, min telefon är min bebis och den behöver ju såklart kärlek som alla andra bebisar. Men nog om det, nu är det dags för mig att släppa veckan som gick och gå vidare med mitt liv. Men jag hoppas innerligt att det blir en reunion med gruppen inom en snar framtid. Alla är i alla fall välkomna till Helsingborg!

Ett citat från en viss skåning som jag aldrig kommer glömma: "Nu när svininfluensan är på G får man slänga ut suggan i köket och ta in lammköttet". Mmm, så kan det låta när de yngre tjejerna svassar omkring framför de äldre männen, hahaha!


Puss på er!


Ciao!


Min framgång... er lycka!



Jag har ingen aning hur jag alltid lyckas skämma ut mig, slänga ut grodor och hur jag kan vara så klumpig som jag är ibland. Därför får detta nu också en egen kategori på bloggen: Oopsie, I made a poopsie.

Jag lyckades verkligen sätta igång brandlarmet, igen hahaha! Varför ska jag alltid envisas med att duscha med öppen badrumsdörr? Duschar man tillräckligt varmt bildas det ju en vattenånga som stiger till taket som i sin tur når brandvarnaren som gör utslag. Och för att inte locka till mig en för stor folkmassa som undrar för som försiggår, springer jag såklart ut i bara handduk och öppnar ytterdörren för at vädra ut ångan. Givetvis kommer det en hel bataljon med militärer som ska gå och lägga sig just då! Hur är det möjligt?!

Äsch, jag bjuder på den!
Ciao!


Falsterbo kursgård!

Tidig revelj och sena kvällar resulterar tyvärr i att man hinner somna innan man trycker på "spara & publicera" blogginlägget. Men idag blir det en tidig "John-Blund-deck".
För tillfället är jag i Falsterbo på utbildning. Jag vill egentligen inte kalla det för utbildning då det endast är en repetitionskurs och det mesta redan sitter inpräntat i huvudet, och på kvällarna utnyttjar jag och mina kurskamrater gårdens SPA-avdelning. Ångbastu, pool och jacuzzi är vad som står på schemat varje dag efter "tack för idag, slut för idag". Det är tydligen obligatoriskt med en öl innan maten också. Maten som för övrigt är superb! Tänk att få ha det så här gott varje dag. Maten står serverad på bordet 4 gånger om dagen och sedan är det bara att glassa vidare i poolen tills det är dags att gå och lägga sig. Nej, jag vill knappt tillbaka till verkligheten igen. Frågan är om jag med vilje ska kugga på provet som vi skriver på fredag, bara för att få komma tillbaka hit igen!? Haha!




Som vanligt har jag hamnat i en riktigt bra och rolig grupp. Tänk så tråkig utbildningen skulle vara om kursledarna och kamraterna inte hade någon humor. Well, detta är verkligen allt utom tråkigt. Jag har skrattat så mycket de senaste dagarna att jag förmodligen kommer ha ett "sixpack" när jag kommer hem. Ledaren Peter Nordin (vars största intresse är James Bond, därav 007 klockan, haha) har ett jättebra och fräscht sätt att lära ut och allt blir så mycket lättare när man kan vara på en "kompisnivå" med sin ledare. I lumpen kunde man ju knappt titta på sitt befäl utan att få sig en utskällning, och detta då man var civil. Vår ledare badar jacuzzi med oss! Slå det!
Det är bara jag och en till från min förra grupp som hamnade på denna utbildningen, konstigt nog. Men det gjorde inte så mycket eftersom det alltid är bra med nya bekantskaper. Jag kan till exempel lägga till en bilpolerare och en tatuerare till min kontakslista, haha!



Ciao!


"Vi vill se idioter"

De olika föreläsarna som har utbildat oss under dagarna har varit superbra. Det var dock en som utmärkte sig lite extra. Jag hade kunnat lyssna på honom i dagar utan att tröttna. Han heter: Alexander Breeze och är en föredetta drogmissbrukare. Numera håller han i föreläsningar om droger och missbruk. Första gången jag träffade honom var i lumpen, lika intressant och lika hysteriskt rolig!
Trots att den röda tråden handlade om droger, talade han om så mycket mer. Saker som man vet, men egentligen aldrig tänker på och saker som man vet men är för feg för att prata om. Alex var inte feg för något! Jag hade likaväl kunnat sitta på Berns och sett världens bästa stand-up!

Såg nyss Paradise Hotel, och jag kan inget annat än att hålla med Alexander Breeze! Idioter säljer verkligen! Vi vill inte se smarta och tråkiga människor på TV längre. Hur många av oss fastnar till exempel på kanal 1 en onsdag då Fredrik Reinfeldt eller någon annan tråkig politiker babblar om att godkänna ett helt meningslöst föredrag. 
Det vi vill se är människor som blir fulla, gör bort sig, har sex och gör om samma process om och om igen. Och snälla, ge för Gud skull Anna Anka ett Nobelpris eller liknande. Kvinnan behövde bara slänga ur sig 4 eller 5 utmärkande kommentarer som folk tyckte var smaklösa, och vips så hade hon dubblat sin inkomst.

Det sägs att ett skratt förlänger livet, jag kommer ta mig f*n leva föralltid om det fortsätter såhär!



En riktigt go' Göteborgare!
Ciao!


Tummetott!

Idag har vi haft självskydd. Det innebar att vi skulle repetera olika blockeringar, grepp och batongslag. Sist jag hade den utbildningen bröt jag min tumnagel och började nästan gråta. Gissa om jag gjorde exakt samma sak denna gången?! Yupp! Och till alla killar som skrattar nu (för att beskriva känslan): Stå barfota på en spikmatta och stampa er själva på foten och sikta på stortånageln. That's the feeling!
Men vem bryr sig egentligen? Jag fick slå på massa killar idag så jag offrar gärna en tumnagel, haha!

Ciao!


Some things change... other things just wont

I söndags hjälpte jag min mamma att flytta till sin nya lägenhet. I och med att min mamma tar mina gamla möbler och säng blev mitt gamla flickrum helt tomt. Bra att det kom till användning, men det var också lite ledsamt att se sitt gamla rum helt blåst. Ännu mer tråkigt är det att vi inte är en samlad familj längre.
Anywho, när mamma rensade mitt rum dök en gammal kalender från gymnasiet upp och även min första dagbok någonsin. Jag vet inte hur gammal jag kan ha varit när jag skrev mitt första dagboksinlägg, men redan då var killar ett problem, hahaha!

Kolla detta:




"Ja skule vilja att ja va 16 år. Det är sant altihopa som ja sejer ja är kär i Carl-Otto men han är inte kär i mej. Hur ska jag jöra kära dagbok. Kära dagbok jag e faktist red för spindlar ja har sakt till min storebror att ja inte red för spindlar"

Naaaaaawe, hahahahahaha!!! Förbaskade killar!

Och så en klassisk "fem i topp" lista över killarna i klassen då man gick i mellanstadiet:




Och min gamla kalender från gymnasiet ägde ju allas måste jag säga! Jag vet inte hur många sidor det fanns där jag hade klistrat in olika föremål och bilder bara för att "spice:a" upp den. Samarin - "När du känner att du måste spy (på skolan)", haha! Tre kronor till en emergency choco milk i kaffeautomaten. Och såklart min baby i många år: Surfaren Kelly Slater. Han måste vara gråhårig nu, haha!

Gud vad man hittade på när man var yngre!
Ciao!


Come to mama!

Helt plötsligt blev det värt att börja kolla på Greys anatomy...



Ge mig en sådan, tack!
Ciao!


In the army now!

Sitter och tänker tillbaka på min tid i lumpen, vilket jag har gjort mer och mer på senaste. Vid denna tiden på dygnet hade vi städat våra logement för fullt och gjort oss redo för uppställning. Sedan skulle vår sergeant komma och skrika på oss ett tag om hur värdelösa och fula vi var, haha! Efter det hade man förmodligen fått städa om allt igen tills det var dags för att traska ut i fält (i minusgrader) för att ha skjutövningar.
Men det är verkligen som alla säger: Efter ett tag glömmer man alla jobbiga och tråkiga saker och minns istället bara alla roliga stunder. Lumpen är verkligen något som jag aldrig kommer ångra att jag gjorde!

För några dagar sedan fick jag post från Försvarsmakten om att söka till insatserna i antingen Afghanistan, Kosovo eller Nordic Battle group. Ibland blir jag verkligen jättesugen att åka, i alla fall till Kosovo i 6 månader. Men så läser man i nyheterna hur svenska soldater blir skadade en efter en. De är ju inte ens där för att kriga, utan att för att bevara fred. Varför ska dom skadas? Vad är det för idioter som gräver ner hemmagjorda bomber så att vem som helst kan skada sig? Fy fisken vad arg man blir!

Detta inlägget dedikerar jag till min kära pluton: Tadji, Hende, Dan the man, Klimp the pimp, Thorell, Myllenberg, Naisan, Törnström, Bodi, Pettersson, Hagström, Cabbe och många fler!
Jag tänker på er!



Busted eller vad? Fångades på bild under en fältvecka. Yepp, that's me... On the phone! Haha, strängt förbjudet! But a girl's got to do what a girl's got to do. Förmodligen mamma i andra änden.
Ciao!


Flubber!

Åh, förbaskade Jennifer! Nu blev jag ju jättesugen på gelehallon! Kan inte släppa tanken! Får nog köpa ett par stycken en dag, haha!


*Blink blink*
Ciao!


thomassons.nu

Och till sist med absolut inte minst vill jag bara nämna att reklamfilmen för thomasson.nu endast är några finjusteringar från att bli klar. Jag har sett klippet och gillar redigeringen, dock måste jag trycka ner mig lite till och säga att jag ser ut som ett en fisk som just sålt smöret och tappat huvdet! Fast det var väl iofs meningen att jag skulle se ut som att jag inte hade någon aning om vad en bil innehöll. Good job there!


Ciao!


Huvud axlar knän och tår!

Morgonkul:



Hur är det möjligt att förändras så mycket på 3 år? När jag kollar igenom mina gamla bilder på datorn så är det ju inte ens samma människa jag kollar på längre. Kan inte fatta att jag hade ett sådant där "tjockishuvud" för några år sedan. Saknar dock mitt tjockishår!
Men seriöst, det ser ut som att jag hade blivit stucken av någon insekt och fått en allergisk reaktion i hela nyllet, hahaha! Nej, nu slutar du mobba Emily! Nej! Okej då! Eh va!? VA!?

Jag behöver sova, eller hjälp! Haha!

Ciao!


Glädjerus i mitt hus!

Jag vet inte vad det är/har varit med mig idag. Det var längesen jag var så glad som jag har varit de senaste dagarna. Jag har verkligen ingen aning om vad det kan bero på. Kanske är det mitt nyinköpta köksbord? Kanske är det mina underbara vänner, eller så är det bara en salig mix av allt.
Utan att låta som en fullständig psykopat nu, så satt jag i min lägenhet igår och skakade (mina händer darrade på riktigt) för att allt kändes så sjukt bra. Och när jag skulle till jobbet senare på kvällen höll jag till och med hastigheten på vägarna för en gångs skull. Och inte nog med det, jag vevade även ner en ruta och spelade världens högsta musik für alle. Damen i bilen brevid mig trodde nog att jag var full! Och ja, om man kan bli full på glädje så hade nog mitt körkort rykt!
Anypooperscooper, idag var pappsen och jag i Ystad för att hämta mitt köksbord på Ohlssons Basar & Bosättningsaffär. Det var verkligen helt omöjligt att gå igenom hela affären utan att börja shoppa andra saker. Stället har ju allt! Det är som IKEA, fast billigare och inte lika mycket mångfald. Jag kunde gått där i timmar, men fick hindra mig själv eftersom vi var tvugna att köpa bordet och stolarna innan dom stängde. Men några extra prylar blev det i alla fall.

* En ljusstake
* Julkulor som jag la i min äppelskål för att få lite julkänsla, haha!
* Lila tvålpump
* Lila ljuslyktor
* Shotglas

När jag kom hem lastade vi snabbt in allt och sedan skruvade jag ihop bordet vilket var förvånadsvärt enkelt. Jag började nästan tro att jag var händig. Men när det var dags att skruva ihop stolarna släppte jag dom tankarna snabbt. Jennifer kom och hjälpte mig, och på en halvtimme hade vi fått ihop vår första stol. Sedan hade vi inte tid för fler. Men jag har en stol att sitta på nu!!! Den ser dock väldigt ensam ut, så imorgon fortsätter projektet. Det kommer bli så fint när allt är på plats!



Detta är ren glädje!
Ciao!


Playa del inglés!

Nu har vi nästan helt och hållet bestämt oss för att det blir en resa i januari till Kanarieöarna och Playa del inglés! Det kommer bli så sjukt kul. Och för att komma undan så billigt som möjligt tar vi nästan vad som helst, haha! Vad gör man inte för lite värme? Vi har hittat riktigt billiga resor där både flyg och boende är inkluderat, men det är ju långt ifrån femstjärnigt. Vår plan är att fylla resväskorna med konservmat, hitta folk som bor på ett fint hotell, bli bästa vänner med dom och använda deras pool, haha!

Tänk er: Det är januari och vi sitter på balkongen i nästan inga kläder alls, och det är fortfarande varmt ute!!! Jag kan nästan redan höra musiken från alla nattklubbar och pubar! Jag behöver verkligen en sådan här resa just nu, med massa sol, bad och fest! Ibland har jag verkligen ingen aning om varför man fortfarande bor kvar i ett sådant deprimerande land som Sverige. Jag vill ju ha salsa, paraplydrinkar, värme och bus!

Min vän Annika har jobbat i just Playa del inglés, på puben Scandic och garanterar oss fest 24/7 om vi skulle vilja, haha! Tanken är väl att vi ska koppla av lite också, men fest blir bäst när det är mest!



Ciao!


Donera en filofax!

Jag har insett hur mycket jag behöver en filofax (eller en filodilo som man kallde den i femman, haha). Dagarna är alltid fullspäckade med saker som man måste göra och ärenden som måste uträttas. Så om någon känner med sig att de har en eller annan almanacka för mycket så är det bara att dela med sig.

På schemat idag:
08.15 - Slutar jobba för dagen och är förhoppningsvis trött när jag kommer hem så att man kan sova ut ordentligt för en gångs skull.
14.00 - Vakna för att promenera till stan och Capo di Capo.
17.00 - Åka med brudarna till gymmet
19.30 - Date med Annika
21.00 - Träffa Juliebulie för lite mys och kanske k.o.m.p.i.s.

Och där emellan ska jag: Handla mat, äta, diska, städa och tvätta. Get set, GO!

Nu avrundar jag denna, (ska bara kolla vad vi har för väder) mörka och tråkiga onsdagmorgon med ett uppiggande klipp med världens ballaste president.

God morgon till alla som nyss har vaknat, och god natt till sådana som mig själv.




Ciao!


Clinky clonky music...

Eftersom jag inte skrivit om min träning på länge så tänkte jag nu trötta ur er lite med det igen. Träningen går jättebra, som vanligt. Det blir oftast 4 pass i veckan, och nu har ju även Jennifer joinat oss på Aktiverum. Denna veckan tänkte jag gå fullt ut och träna något varje dag. Kanske inte på torsdag dock då jag förmodligen beger mig till Halland. But so far so good! Det var inte många timmar sen som Jennifer och jag satt på spinningcykeln och svettades som dårar. Och senare idag ska triss i dam (Micki, Jennifer och jag) gå på Emelies indoorwalkingpass. Hoppas nu bara att vi får tre maskiner brevid varandra så vi kan skvallra och snacka lite gojja också. Det gäller att förena nytta med nöje, haha! Något man inte borde förena med träning är godis. Men ändå så står det två godismaskiner i entrén på Aktiverum. Why? One might ask. Ingen aning, men det blev iaf M&Ms till mellanmål för Jennifer, haha!

Innan jag åkte till jobbet igår fick jag lyssna på skönsång och akustisk guitarr. H spelade en hel drös med låtar. Blev jättesugen på att sjunga. Efter julen någon gång kanske jag tar tag i det på riktigt, om mamma håller vad hon har lovat. Blink blink.
Kan inte få en av låtarna som H spelade ur huvudet. Har alltid älskat den låten. Hade verkligen ingen aning om att du hade sådana talanger vännen! Riktigt uppskattat!

Här har ni den:


Led Zeppelin - Stairway To Heaven


Ciao!


Haj på daj!

Tänkte bara berätta att jag ljög innan angående mitt köksbord. Eller ljög och ljög, jag ändrade mig helt enkelt bara i sista sekund. Nästa vecka kommer jag istället hämta hem en grupp från Ystad som jag faktiskt hade tänkt mig från första början. Inte fullt så vuxet men däremot modernt och fräscht. Det blir ett vitt ellipsformat bord med fyra vita stolar för den som bryr sig. Väldigt mycket vitt i min lägenhet nu, but who gives a flying fish?


Ciao!


Tro, hopp och kärlek!

Det blev en rivstart på min söndag då jag helt plötsligt skulle få besök från Halmstad och M. Jag har nog aldrig kommit upp så fort (keep in mind att jag hade gått och lagt mig 07.00 för att sedan börja hetsa klockan 12.00). På mindre än 50 minuter (tiden det tar att köra från Halmstad till Helsingborg) hann jag både städa, diska, slänga in tvätt i tvättmaskinen och duscha. De som känner mig vet att jag oftast tar ca 3 timmar på mig, och det endast för att duscha, haha!
Anyblue, när M kom var jag helt hyperaktiv av kaffet som jag hade slängt i mig, så jag kunde inte sitta still. Så han föreslog att vi skulle gå en sväng på Väla. En inhanlad mössa och en måltid på Wok Kitchen senare var vi åter igen hemma hos mig för att kolla lite youtube klipp som fick oss att avlida av skratt.

Lika mycket som jag vill att folk ska höra ljudet på min dörrklocka när man kommer hem till mig, vill jag att ni ska kolla på det här. Och det är mycket! Jag avgudar ljudet på min dörrklocka, låter lite som "dagens eko", haha!



Kvällen avsultades i sällskap med Mickimus och Mr Sverngard. Det är så bra att jag har så många olika typer av vänner, för man lär sig så oerhört mycket. Varje person har något "eget" att tillföra. Vi pratade lite om rädsla, och om vad det är människor egentligen fruktar. Vi kom fram till att det är 3 stora saker som människor är rädda för: Döden, att inte få känna kärlek och att inte ha pengar. Jag antar att det är ungefär det som här som speglar "tro hopp och kärlek", tre sjukt viktiga faktorer i allas liv.




Ciao!

Lederhosen!

Det här är en varning till alla som hade tänkt att ha på sig lack, läder eller skinn på ett ställe där man vet med sig att det kommer bli rekordvarmt. Just don't! Jag begick det misstaget i lördags då jag jobbade i garderoben på Pascha nightclub. Innan kvällen tyckte jag att det var lite ballt med lackleggings, skinnstövlar, läderbälte och skjorta. Jag skulle nästan vilja kalla mig själv Läderlappen, men efter nästan 5 timmar av slaveri i garderoben ångrar jag nästan att jag inte gick dit i badkläder. That place was on fire! Jag tror till och med att jag droppade lite svett på en killes hand under kvällen. Då känner man sig sjukt sexig, eller inte!

Anymoon, jag var så sugen på att dansa hela kvällen (trots alla otrevliga, odrägliga och onyktra människor). Så när mitt svettiga pass var över drog jag, Molle aka Dolph Lundgren och Serdar aka Söderberg (haha) till Cardinal i hoppet om att få dansa den sista timmen som de hade öppet. Det slutade dock med att vi kickade gamla klassiker i bilen påväg till McDonalds istället, haha! Snacka om change of plans.

Kvällen/natten avslutades med en något annorlunda "efterfest" hos mig där Jennifer (aka "jag har inte druckit något alls!") var den ende som egentligen hade rättighet att efterfesta. Hela natten kretsade runt en tumme som till en början skrämde livet av mig då någon hade lagt den på min tv-bänk i smyg. Men när jag sedan fick se ett häftigt trolleritrick med tummen förvandlades plötsligt min skräck till någon slags tolvåringsmani. "Gör det igen, gör det igen". "Jag vet hur du gör nu, men visa mig tricket igen" Haha, än idag vet jag inte riktigt om Jennifer förstod hur tricket gick till. Men sedan kan hon ju också slänga ur sig kommentarer som till exempel: "Var ligger centrumet i Kanarieöarna?" Haha!

Nattens groda: "Are you trying to impress the brides?" - Någon som inte kom på hur man sa brudar på engelska.

En stor tumme upp för det!



Ciao!

 


EfD Cribs

I lördags följde jag med mamma för att kolla på hennes nya lägenhet. Även fast lägenheten är ganska liten och gammal så måste jag ändå säga (precis som mamma), man känner en viss harmoni när man kommer in i den. Trapphuset var nästan det bästa med det hela. Kan man inte få bo där istället? Huvudsaken är att mamma trivs, och det verkar hon ju faktiskt göra. Nu är det verkligen cykelavstånd mellan oss. Tack Annika och Ida för hjälpen!


Ciao!


Shu-shu-shoe

För några dagar sen fick jag en lite försenad födelsedagspresent. En ny berlock till mitt Thomas Sabo-armband. Blev jätteglad för den då jag inte har någon high heel. Tack för det Maza, Jay, Ulfen och Fidde!



Ciao!


Fredagsmysets oväntade besök...

I fredags lagade jag mat till mina favorit-tjejer Micki, Julie och Jennifer. Det bjöds på thaigryta med ris och Rocky road-glass till efterrätt. Fina fisken för kistan vill jag lova. Men mitt i vårt extrema superchillande får vi plötsligt besök av tre ambulansmän, i uniform och allt. Är det varje kvinnas dröm eller vad, haha! Nej, skämt å sido, det var Salle och hans kollegor som inte hade något bättre för sig. Så dom parkerade sin gul och gröna "skåpbil" utanför Skansen och hängde med oss ett tag. Min mat var till och med uppskattad där, haha! Kock nästa!?
Jag hade nästan kunnat göra en reklam för Gevalia den dagen. "när du får oväntat besök", till fullo! Det får dock inte upprepas flera gånger, vill ju inte att mina grannar ska tro att det är något fel på mig. Äsch, who am I kidding, jag är faktsikt ganska sjuk ibland. Dock på ett helt annat sätt!


Ciao!


Om ett soffbord smackar vi in den!

Imorgon får jag mitt köksbord, äntligen. Sen är det bara ett soffbord kvar (förtillfället är mitt soffbord en upp och nervänd flyttlåda täckt i filtar), sen är det dags för lite housewarming party!
Är super nöjd med valet av köksbord. Ett vitpigmenterat bord i massiv ek, åh Gud så vuxet jag tror jag smäller av, haha!

Här har ni det:


Ciao!


What you gonna do, what you gonna do when they come for you!?

Sitter just nu under pistolhot för att jag inte har uppdaterat på hela helgen. Men, den som väntar på något gott, väntar alldeles för länge, eller hur det nu heter, haha! Helgen som borde ha varit lugnt och väldigt ohändelserik i och med att jag var ledig blev istället väldigt fullspäckad med både det ena och det andra. Men, för att fylla ut bloggen tänker jag givetvis dela upp mitt intressanta liv i flera inlägg. Spännande va?

Usch, jag hade verkligen inte velat vara hemlös idag med tanke på vädret. Eller ja, jag hade väl förvisso inte velat vara hemlös någon dag. Men jag kan faktiskt inte låta bli att skänka en tanke till de människor som inte har tak över sina huvud när regnet öser ner en hel dag.
Det bittra vädret idag fick Jennifer och mig att börja leta resor till något varmt land, om det så bara är för en vecka så ska vi här ifrån. Micki ska givetvis med (det kvittar vad du säger), för utan henne blir det ju inget "triss i dam". Vi har i alla fall bestämt oss för att åka till Kanarieöarna och det lutar åt att vi åker i januari. Yeay! To the salsa and sun we must go!

Anypoo, morgonen efter Sensation White förra veckan, vaknade jag och upptäckte riktigt skumma märken under mina nyckelben. Vad sjuttsingen var det för något? Hade jag blivit biten av en sensation-vampyr med ett riktigt stort gap eller hade jag blvit bränd med laser? Nope, vid närmare eftertanke så var det faktiskt min klänning som hade skavt sönder mig hela kvällen pga allt dansade. Så nu är jag Sensation white-ärrad för livet. Men det gör mig inte ett skvatt eftersom det var den bästa upplevelsen på länge!



Oopsie, I made a poopsie! Haha!
Ciao!


S.T.I.C.S

Det var väl ca 10 år sedan jag kollade på barnprogram. Nej Emily, nu ska vi inte ljuga. Jag kollade faktiskt på ett gammalt Björnes Magasinprogram för inte så jättelängesen, haha! Men idag var två vänner till mig på SVTs barnkanal där de uppträdde med sin grupp S.T.I.C.S. En grupp som rappar, beatboxar, spelar gura och sjunger. Dom är verkligen sjukt bra. Låten som de uppträdde med i SVT heter Dansa (tror jag), och absolut min favorit. Kolla in deras myspace eller också deras Facebookgrupp "I've seen a live S.T.I.C.S show".




Ciao!


helsingborgshem.se

I december kommer Helsingborgshems nyhetsblad ut till samtliga hushåll i Helsingborgsregionen. Närmare 80.000 exemplar kommer att tryckas. I tidningen kommer det finnas ett reportage om bland annat Villa Skansen. Där intervjuade de även mig samma dag som jag hade fått nycklarna och precis börjat flytta in. Så om ni läser reportaget och ser vad jag har sagt, kommer ni förmodligen kunna ana en gnutta upprymdhet, haha! Mina kommentarer är väl inte så värst sofistikerade, men väldigt ärliga. Så det är mest: "Aaaaah, jag har en lägenhet (hoppar upp och ner)!!"

Här är några bilder som reportern tog medans jag flyttade in i Villa Skansen. Snacka om förföljd i sin lägenhet, haha! Låt mig också tillägga att jag inte hade gått och lagt mig ännu efter nattjobbet då bilderna togs.




Foto: Jonas Linné

Ciao!


I vuxet sällskap

Igår började jag dagen med en "stadig frukost" i form av flingor och fil i glas. Det blir lätt så när tallrikarna tar slut, haha! Lite senare fikade jag med pappa på Koppi där min bror jobbar. Det börjar bli lite utav en vana nu, en bra vana! Vi diskuterade framtidens studier i Göteborg och pratade om mina aktier, sen lyssnade vi på ett live-jazzband som spelade. Lite sådär lagom vuxet kändes det skulle jag vilja säga, haha! Jazz är faktiskt sjukt underskattat. Det blir ju ett sånt skönt gung när dom sätter igång. Nä, förmodligen inget jag själv skulle lyssna på hemma på Spotify, men väldigt skönt att dricka sin chai latte till.

Senare på kvällen blev det spinning med Jennifer vilket också resulterade i att vi förtjänade en god middag, "mammas pojkar" och "SOS Gute". Påminn mig att köpa Buffalo wings nästa gång jag maxishoppar. Gud, så gott!

Nu slutar man strax jobba. Tror ni att jag tycker att det är skönt att det är fredag? Japp! Skulle egentligen varit ledig hela helgen men det visade sig att jag ska hoppa och in och jobba på Pascha på lördag. Och på söndag, ja då händer det andra grejer. Ska nämligen till Göteborg för lite skojsigheter. Mer om det senare!

Ha en trevlig helg!





Ciao!


SAD - Seasonal Affective Disorder



Är det konstigt att man hamnar i en höst- och vinterdepression när man ska hem från jobbet och får syn på sin bil täckt av det här äckliga, kalla och vita slasket?! Nu är det inte långt kvar tills man måste stå och skrapa bilrutorna tills svetten rinner. Fy farao!
Det är också lite extra ensam nu den här tiden på året. Helst av allt skullle man vilja ha en pojkvän att mysa med, men "the single is better than the whole album", och jag har faktiskt mina underbara vänner att mysa med istället. Killar är bara problem och huvudvärk, och det har jag redan mängder av,
Ciao!


Unhappy new year!!

Fick precis reda på att jag ska jobba på nyårsafton! Om det är något jag hatar att missa så är det just den dagen! Jag skiter ett stort stycke i alla små överskattade högtider som till exempel, midsommarafton, påskafton, födelsedagar och alla dessa sablans kräftskivor. Men nyårsafton, det ä ju då man ringer in det nya året. En chans att få börja om på nytt, en chans att få stå utomhus med alla sina goda vänner och se på alla de vackra fyrverkerierna. Och vem vet, kanske får man en nyårspuss!? Men som sagt, jag får istället snällt tillbringa min nyårsnatt på jobbet! Kul, verkligen!

Något positivt är dock att jag är ledig på julafton. Har tänkt mig att min familj ska komma hem till min nya lägenhet, om det nu kunde funka utan några problem. Vill ju ha en samlad familj! Det är ju det som det hela handlar om, damn it!



Ciao!


Happy thoughts!

Som ni vet så var vi i Köpenhamn i lördags. Vi var ett ganska stort gäng som höll ihop (åtminstone stundvis). Det finns inga ord som kan förklara känslan att vara på Sensation White!! Vi dansade konstant från 20.00 till klockan nästan var 03.00. Jag vill till Amsterdam nu! Det sägs att det är ännu bättre, om det nu går!
Jag hade kunnat skriva om Sensation en hel natt, men man måste verkligen uppleva det! Och de som var där och säger att det bara var sådär, well, then it's just not your thing!

Jag vill bo på Sensation! Jag ska åka till Parken igen, slå upp ett tält och sen sitter jag där tills nästa år. Vem är på!? Perkele satana, varför finns det inget liknande i Helsingborg!?? Nej, det är bud på att flytta utomlands, till ett varmt land, där dom alltid spelar sådan musik. Vad sägs om Ibiza?



Låten som ger oss gåshud just nu!

Bilder från lördagen (resten finns som vanligt på FB):





Ciao!

NEJ till islamiskt center i Helsingborg!

Drygt 1500 personer har gått med i en grupp på Facebook som heter "NEJ TILL islamiskt center i Helsingborg".

Med risk för att starta en debatt även här, måste jag ändå bara fråga: 
Tycker ni att det är OK att det byggs ett islamiskt center i Helsingborg på 10.000 kvadratmeter?

Jag har inga fördommar mot våra "utländska brödrar", eller jo, ska vi vara helt ärliga så har jag väl en och annan när vi talar om albaner, men det har ju sina skäl. Och även albaner har ju fördommar mot andra albaner, so what the heck!
Men att bygga ett helt center bara för att folk har en annan religion? Det gynnar väl ingen. Är det inte meningen att vi ska integrera oss mer i Sverige? Nej, intergera mera och nej tack till ett islamiskt center i Helsingborg! Kom till Väla istället! Kärlek!


Foto: Thomas Lönnström
Ciao!


Frankly my dear, I don't give a damn!

Yeah so, bloggen har hållt sig tyst under några dagar nu. Har väl hamnat i en så kallad "bloggsvacka". Ett mindre i-landsproblem nu för tiden. "Oh no, jag har inte bloggat på 5 dagar, hur överlever man?". Sanningen är väl i och för sig att jag inte förens nu har återställt mig ordentligt från helgens FETA BRAVADER, men jag har ändå varken haft tid eller lust för att blogga. Om jag skulle ha bloggat de föregående dagarna hade det nog ändå bara sett ut ungefär såhär:

Idag har jag tränat (och träffat Micki och Jennifer)
Igår jobbade jag (och träffade Micki och Jennifer)
Idag har jag tvättat och krympt mina kläder (och träffat Micki och Jennifer)
Igår städade jag och kom på att jag verkligen behöver en dammsugare (sen träffade jag Micki och Jennifer)
Idag gjorde jag tacos och var vaken till 06.30 (sen träffade jag Micki, sen sov jag till 18.30 och sen träffade jag Micki och Jennifer igen)

Anypoo, den 20 november ska jag och massa andra brudar (bland annat Micki och Jennifer, haha) gå och se New Moon på bio då den har premiär. Ser fram emot det väldigt mycket då jag är på utbildning hela den veckan i Falsterbos snobbigaste delar. Så det blir ett skönt avslut på veckan. Alla tjejer är ju helt galna i Edward (ni vet, killen som aldrig har sett solen). Det är som sagt bra, för jag tuktar istället efter Jacob Black. Han om någon ser väl bra ut!? Jag får ju typ ensamrätt på honom nu, haha!



Nu är frågan: Hur många gånger skrev jag egentligen Mickis och Jennifers namn? Haha!
Ciao!


RSS 2.0