One for the road!



Jag längtaaaaaaaaar! Lovar att jag ska sluta tjata om det nu. Det kommer förmodligen komma en hel del tjat efteråt också. Så jag skonar er! Önskar bara att jag hade en bra videokamera!
Vi ses i dimman, eller så kanske vi ses i Köpenhamn imorgon. Tvivlar på det dock, haha!


Foto: Thomas Lönnström
Ciao!


Henke Larsson "sista" kväll avslutades på K.O.M.P.I.S!

Vad som kunde ha blivit en helt vanlig och lugn onsdagkväll visade sig istället bli en allmänt utspårad kväll. Mickimus, Erica och jag satt hemma hos mig och smuttade på bland annat lite Tequila Rose (som Fröken Elfsberg bjöd på). Det slutade dock med att vi drack lite "skumpa" efter ett tag. Jag måste verkligen lära mig hur man öppnar sådana, haha! Denna gången gick det väl sådär, korken flög och gömde sig någonstans och bröt nästan Mickis finger på kuppen, haha!
Tråkigt nog så regnade det ute när vi skulle promenera från mig till stan, men det löste vi med tallibanscarfs och eskimåhuva. Det slutade dock ändå med att Jennifer var snäll och hämtade oss. Och påväg ut till hennes bil, "missar" Micaela två trappsteg och landar hon obeskrivligt snyggt. Typ som i ett slut på ett dansnummer, haha!


Väl på Pascha var det jättemysig stämning. På onsdagar är det ju temat K.O.M.P.I.S som gäller och då förvandlas nattklubben Pascha till Central Perk i V.Ä.N.N.E.R. Stora mysiga soffor, dämpat ljus och inte fullt så hög musik som vanligt. Lite som en fritidsgård fast med alkoholtillstånd. De som jobbar i krogbranschen under helgerna får ju aldrig en riktig chans att festa till det. Därför finns kompis på onsdagar för dem. Lucas, Doung och gänget hade dukat fram bland annat fussball, twister och Nintendo Wii. Något annat som också dukades fram var den berömda eggnogen. Ni vet hur man brukar säga att man ska dricka "varannan vatten". Well, i vårt fall blev det varannan grogg och varannan eggnog, haha! Vilken tragisk blandning. Det blev i alla fall en dunderkväll. Och som pricken över i:et avslutade Henke Larsson även sin "sista" kväll på Paschas k.o.m.p.i.s. Och som sagt, när Henke spelar Twister i sina tighta jeans, vet man att det är en fulländad kväll och även dags att gå hem.







Ciao!


London-fire!

Ville bara berätta att min London-biobränsle-kamin funkar nu, efter många om och men. Så mysigt i höstmörkret. Och tack till Jocke för att du hängde upp den till mig. Tur att man har så snälla och sakliga vänner. En annan har ju tummen mitt i handen.




Ciao!


Tv-bänk White!

Om 24 timmar står gänget och jag och stampar i Parken, Köpenhamn! Fattar ni, 24 timmar!!??! Det kommer inte bli lugnt vill jag meddela! Men till något helt annat vitt...

Igår kom Kenzy förbi och hjälpte mig med min tv-bänk. Tänk om alla killar var så händiga. Skulle jag istället själv sätta ihop tv-bänken hade det nog tagit mig 36 timmar, men Kenny var för faskien färdig innan jag hann blinka, haha! Som tack för hjälpen lagade jag lite mac n cheese. Så förbaskat gott. Och till er som har undrat var jag köpt mac n cheese någonstans så går det att hitta på City Gross "USA-hylla".
Tack så jättemycket för hjälpen vännen!



Tror att Kenny blev lite nannig efter maten..

Ciao!


Nurse sensation!

Som alla vet (hoppas jag i alla fall) är det Sensation White i Köpenhamn på lördag. Vi är några stycken som ska dit, typ 30.000 pers. Jag vet inte hur många gånger jag har ält om den här händelsen, men bara så alla vet: Det kommer bli så j*vla fett! Fattar ni att hela Parken i Köpenhamn kommer vara smockfull med vitklädda, dansade och speedade homo sapiens!?!?
Och bara för att krydda till det lite extra med klädseln har Mickimusen och jag bestämt oss för att inte bara klä oss i vitt, utan även klä ut oss till sjuksköterskor. Varför inte liksom? Det finns ju ändå ingen chans att skämma ut sig mellan 30.000 pers liksom. Vi kommer ju vara som två fisar i rymden på det stället. Så då kan man lika väl gå all in, haha!

Vad tror ni, visst kommer vi rocka som naughty nurses?
Hahaha!


Ciao!


I sann halloween-anda!

Denna helgen har varit allt utom stressig. Mina två "partners in crime" och jag har "tiitiiiit":at mest hela tiden, haha! Igår drog någon "visdomstandsvalsen", vilket resulterade i att Micki, Jennifer och jag hängde hos mig till sent på kvällen. Och ännu senare på natten bestämde vi oss för att åka hem till Micki för att ladda ner en film som heter Paranormal Activity. Det var nog det sämsta beslut på hela helgen. Vi har nog aldrig varit så rädda förut! Alla satt med filtar över huvudet, ihopkrupna som tre små rumpnissar. Usch, hela filmen var sjukt läskig (förutom den segstartade början), men det finns en speciell scen som jag inte lyckas få ut ur huvudet och som förmodligen kommer leda till många sömnlösa nätter! Aldrig mer! Jag rekommenderar inte folk att se den!
Jag ska köpa mig mig en Bodyguardspray som Jennifer alltid går runt med i jackfickan. Inte för att det kanske biter på demoner, men Gud nåde den som skrämmer mig i natten, haha!
Nej, nu blir det matlagning och sen gymmet. Emelie ska ha ett Core-Mix-pass! Heja muskler (som inte existerar)!

Se den på egen risk:





Ciao!


Mac n cheese!

Någon som är sugen på att äta en amerikansk middag med mig?



Inte det nä, då blir det mer till mig! Inte en kopp kaffe då heller nä? Nähe. Jag som nyss använde min kaffebryggare för första gången. Nej nej, då går jag väl och fortsätter tvätta mina kläder i mitt badrum då (med min sjukt hightecha tvättmaskin med inbyggd torktumlare, haha). Sen blir det mys och bus med MickiMus! Japp jag är grymmast på att rimma. Kanske skulle starta en karriär i freestyling. Jag blir som Eminen, fast neger!


Ciao!


Pa Ćuti!

Gårdagen var minst sagt händelserik, och jag var inte ens på David Guetta, haha! Önskar dock att jag var där. Men jag får som sagt mitt nästa helg på Sensation!!!
Micki och jag roadtrippade till Löddeköpinge. Jag skulle fixa kalufsen och sen skulle vi shoppa lite. Vi hade nog kunnat gå på Center Syd i flera timmar, men vi båda satte stopp för vårt spenderande! Lite nytt blev det dock. Köpte ett par låga lårhöga stövlar, ett partaj-linne och en "King of Pop"-tshirt. Riktigt skönt att bli av med mina gamla sommarslingor också. Mitt hår såg verkligen förj*vligt ut. Men nu är det fräscht och mörkt!
Micaela som redan var sjuk från första början blev bara sämre och sämre under dagen, stackaren. Hon skulle egentligen jobbat på Pascha nightclub på natten men det hade aldrig funkat. För det första hade hon nog blivit ännu mer sjuk och för det andra så hade hon nog smittat alla på festen. Pascha höll nämligen Juggefest, så jag fick hoppa in och sitta i kassan hela natten. 
Gud, jag har nog aldrig sett så mycket folk på Pascha förut. Inte heller har jag sett så mycket Balkanfolk på en och samma gång. Fick nästan lite överdos där ett tag. Trevliga männsikor (de flesta iaf), blev nästan bortgift också, haha! "Vackra flicka, du gifta mig med dig?". Micaela måste ha ett rent helvete verje gång hon sitter i kassan på Pascha, eftersom som hon för det första ser grymt bra ut och för det andra så är folk otroligt berusade och känslosamma, haha! Helt plötsligt så kommer det folk  fram som man har sett 16785378 gånger men inte ens hälsat på. Helt plötsligt är jag deras drömkvinna och de vet vad jag heter, var jag bor och vad jag vill ha och behöver. Ha! Nja, lite avsmak får man nog allt. När man själv är nykter och ser alla dessa "vuxna" människor dricka blir man lite mörkrädd. Ser vi också ut så när vi festar? Hahaha! Har svårt att tro det. Det var i alla fall en eller annan där inne som gott kunde tagit en eller två danslektioner innan dom gav gärnet. Man kunde nästan se hur en kille stod på dansgolvet och räknade för sig själv för att hålla takten, "ett å två... och tre å fyr.. å ett och två och treeeee". Haha, nej nu ska vi inte mobbas.

Det var i alla fall en helbra kväll på Pascha. Personalen är jättetrevliga och folk verkade ha jättekul hela kvällen.
Vidimo se!


Från slitet ljus hår till svartelisvart! - Transformer till max!

Ciao!


Les möbles!

Det börjar arta sig i min nya lya! Jag kan nog till och med bjuda hem mormor och morfar på en kopp kaffe snart, haha! Igår fick jag som sagt min nya soffa och köpte min sjukt fina vita tv! Idag köpte jag en tvbänk och ett soffbord från Härliga Hem i Hyllinge! Mitt vanliga jag hade egentligen velat köpa möbler som jag kunde få hem redan idag bara "för att" (jag ska alltid ha saker nu nu nu), men jag blev övertalad att vänta i ca 2 veckor på mina nybeställda möbler så att jag istället blir 100% nöjd. Så tills mina möbler kommer in på lager får min älsklings-Samsung stå på golvet så länge. Vet dock fortfarande inte riktigt var jag ska ställa soffan. I need help!
Köpte två nyheter i butiken, tv-bänken Manhattan och soffbordet Basebox! Älskar bordet för att det är så modernt och praktiskt! Nu är det bara matsalsbord och stolar kvar, sen blir det inflyttningsfest! Who's up for that?! Me!!!!!

Imorgon blir det ett tidigt spiningpass och sen ska Micki och jag till Löddeköpinges Center Syd. Jag ska först och främst klippa mig (vilket jag inte gjort på ca 6 månader haha). Nu åker sommarslingorna av och det blåsvarta hösthåret på! Sen blir det nog lite shopping inför Sensation White i Köpenhamn som vi ska till nästa vecka!!! Måste hitta en vit klänning eller en space:ad vit topp, haha!

Måste bara berätta en rolig händelse i Villa Skansen. Jag (ägghuvudet) var bombsäker på att porttelefonen funkar precis som det ska. Med andra ord så ska folk som vill besöka mig slå ett nr som i sin tur gör att min mobiltelefon ringer och då ska jag öppna med en "*". Efter många försök var jag fortfarande övertygad om att det skulle funka. Så i ren frustration sprang jag ut till entrédörren i bara shorts och t-shirt (inga skor och inga strumpor) och stände dörrfan efter mig. Och eftersom jag var så övertygad så tog jag inte med mig några nycklar. Funkar porttelefonen?! Nope! Så där stod jag och hoppade så att mina fötter inte skulle frysa till is. Efter att ha ringt på allas nr i hela byggnaden visade det sig att min granne var hemma. Tur att man har så trevliga grannar. Hon bara skrattade åt mig. Pinsamt, men men!

Nu blir det mys med Micaela och Jennifer i vanlig ordning. Mammas pojkar alltså, haha! Jo men "hej, jag är 27 år och du förväntar dig att jag ska vara oskuld"! Vad tror den mamman? Vi bor i Sverige liksom, vi bär inte huckle! Shallas!!




Vackra Freida Pinto!
Ciao!


Käften snorungar!!!

Jag älskar min lägenhet, I really do! MEN, jag älskar inte att lyssna på alla dessa tonåringars problem. Jag har egna problem så det räcker och blir över! Måste dom skrika!? En annan försöker faktiskt sova! "Men assååå liksoooom, hallåååå, han ba', hon ba'" KÄFTFEN!!! Hoppas verkligen att Petriskolan läggs ner inom en snar framtid. Så man slipper de här fimperökande ungdomarna! Tills dess får jag väl sitta här i min fönsterkarm med mitt pekfinger och min tumme och låtsat att jag är en sniper på uppdrag! Pang pang, dang dang! Mohaha!
Japp, Tant Agda 96 har tagit över min själ!

Igår vaknade jag av ett annat mindre roligt ljud, nämligen sopbilen. Jag for upp i fönsterkarmen som en liten hundvalp och insåg att jag förmodligen skulle få en parkeringsbot om jag inte sprang ut på direkten. Mycket riktigt så sprang jag ut i min pyjamas, dock förgäves. Men men, nu vet jag, tredje onsdagen i månaden. Var parkerar vi då Emily? Någon annanstans!!! I december får jag ändå min riktiga parkering precis utanör Skansen så jag aldrig någonsin mer behöver leta parkering. Yeay!

Resterande timmarna av tisdagen spenderades på gymmet med Micki och Jennifer, ett snabbt besök på Fuji och en dusch senare var man på SF bio! Micki hade fått gratis biobiljetter till en förhandsvisning av en film som hette Zombieland. Den var faktiskt roligare än vad jag trodde att den skulle vara. Sjukt köttig, men det gillar vi!

Om någon timme kommer min far hem till mig. Han ska vara med när min soffa kommer. Äntligen! Skönt att kunna sitta någon annanstans än i min runda säng, haha! Nu är bara frågan var man ska placera den. Ska köpa mig en tv idag också men har inte bestämt vilken vägg den ska vara på. Det blir i alla fall en Samsung. Dock inte LED som jag tänkte från början eftersom den var lite för dyr just nu. En sådan kan man ju köpa senare i livet då man kanske bor ihop med någon. Denna gången blir det en jätte fin vit Samsung som faktiskt var den första tvn jag ville ha. Kommer passa perfekt in i min lägenhet!

Nej, nu blir det frulle i form av gurka och knäckebröd! As a matter of fact så blir det nog detsamma till lunch och middag! Tack och hej, kaviar!


Ciao!


En helt vanlig måndag/tisdag!

Jag har inte rört mig en meter idag. Jag har sovit bort hela dagen. Min kropp behövde nog verkligen det! Men framför allt så behövde jag äta. Så Poppy och jag åt en pizza från pizzerian vid mig på Olympia. Sen somnade jag igen, haha! Klockan 23.30 kom Jennifer och hämtade mig varpå vi hämtade Micki. Som tre lodisar åkte vi vidare till Burger King i våra myskläder. Det blev även lite Ben and Jerrys och kanelbullar!

Nu är klockan snart 02.00 och vi är pigga som mörtar! Vi har lyssnat på massa Michael Jackson liveklipp och sörjt lite. Det blev lite för deprimerande så nu är det Elvis Presley för hela slanten. "Aawaapapaduba a wappa bam boo!" Den mannen alltså, så sjukt het!


Ciao!


All in!

14.30 på lördagen kröp jag ner i min säng för att få lite sömn. Somnade ca 15.00 för att sedan vakna 17.00 igen. Då var det dags att gå upp och duscha och göra sig klar för förfest hemma hos Micki. Två timmars sömn, men det kändes som en kvart och när jag vaknade kände jag mig en aning berusad.
Vid 19.00 smuttade jag på kvällens första och sista öl. Usch, jag vet inte varför jag envisas med att dricka öl ibland. Det är ju så vidrigt. Men någonstans tror jag att det ska bli som det blev med mitt kaffedrickande. I början hatade jag kaffe, tyckte att det smakade besk och skumt. Nu kan jag knappt leva utan kaffe! Heja kaffe via dropp!

Vid 21.00-tiden kom Poppen och hämtade Micki och mig för att köra oss till Cardinal och Svantes födelsedagsfest! Vilket ös det var hela kvällen! Jag älskar sådana kvällar som blir så sjukt lyckade på alla sätt. Som vanligt har jag inga ord som kan beskriva kvällen och känner också att folk inte behöver veta allt, haha!

Här har ni istället lite bilder som ni kan smaska på:


Jag och födelsedagsgrisen Svante








Ciao!


Act a fool!

Okej, så klockan var 08.30 på lördagmorgonen. I normala fall tar jag mig en frullebulle och sen går jag och lägger mig efter jobbet. Så blev inte fallet just denna lördagen. När jag kom hem till min lägenhet tog jag två kalla Ramlösa flaskor från kylen och la dom på mina ögon för att minska påsarna under ögonen (som för tillfället hängde till knäna). En Activa och ett ombyte senare befann jag mig på Thomassons där Kim Nilsson och hans kollega hade börjat rigga upp för reklaminspelning. I mitt huvud tänkte jag för mig själv: "jag är så trött att jag hade kunnat spy, svimma eller slita av mitt egna ben för att ge mig själv en spark i röven". Men det var bara att bita ihop. Vi började filma kl 10.00 och slutade ca 14.00. Tiden däremellan var förvisso sjukt rolig och intressant, men jag hade ljugit om jag sa att det inte var en pina att tvinga sig att vara vaken i nästan 40 timmar. Inte blev det bättre när jag tänkte på att jag skulle vara vaken i ytterligare ett dygn, haha! Men wtf, man är bara ung en gång!

Min roll i filmen var en kund som kommer till Thomassons bilskrot för att köpa en del till sin bil. När hon får denna delen i handen har hon ingen aning om vad hon ska göra med den eller var den ska sitta. Och budskapet med filmen är att Thomassons gör jobbet åt dig. Smart va!? Haha, jag fick dock inte känna mig så smart eftersom jag skulle spela lika blåst som en blond blåsfisk! I själva verket vet jag att det jag höll i var startmotorn till bilen (i detta fallet till en Renault Kangoo, haha).
Min "motspelare" Johan som spelade säljare, jobbar på Thomassons på riktigt och skötte sig riktigt bra. Vilka talanger, bilkunnig och skådespelare, haha! Det blev dock en del tagningar under dagen, några extra för att vi inte kunde hålla oss för skratt ibland. Men men, de klippen får hamna i Blooper-facket. Vi fick nog höra "kameran rullar, klappa, tagning" ungefär 120 gånger. Så många tagningar för en reklamsnutt som bara vara i ca 30 sekunder. Då undrar man hur många tagningar det blev allt som allt för att göra filmen Sagan om ringen.

Det var i alla fall kul att få medverka i filmen. En aning skumt att se sig själv sådär på film. Är ju mer van vid att plåtas. Där kan ju fotografen även retuschera och fixa med bilden hur mycket som helst. Det är väl det enda negativa med att filma. Den där finnen, de mörka ringarna under ögonen, dina extra kilon, allt det där får faktiskt vara kvar. Men vem bryr sig egentligen, filmen hamnar ju på sin höjd bara på lokalnyheterna.


Ciao!


The bachelorette!

Så var man äntligen inflyttad i Villa Skansen. Jag kan inte riktigt sätta ord på känslan av att bo ensam, men samtidigt som det är lite kusligt och tyst ibland så är det faktiskt alldeles, alldeles underbart i mitt fina slott. Det är visserligen lite tomt just nu i och med att min soffa inte kommer fören nästa vecka. Så för tilfället blir det mycket "hang out" i min runda säng, haha! Den är så sjukt skön, är så nöjd med mitt inköp!
Helsingborgshem är verligen en jättebra hyresvärd. Det första jag fick syn på när jag steg in i min lägenhet för första gången på riktigt, var en jättefin orkidé. Och på toalettstolen låg det en jättestor handduk från Skanska. Man kände sig i alla fall väldigt välkommen.
Tog min första dusch i lägenheten idag, ville aldrig komma ut ur den haha! Vilken känsla. Jag har kommit från en dusch i Laröd som knappt sprutar ut något vatten, till min dusch i Skansen där det känns som att man står under ett vattenfall. Var ju bara tvungen att ha lite sångstund för mig själv. Tror ni att jag sjöng TLC's "Waterfalls"? I think so! Stackars mina grannar (som förövrigt är jättetrevliga) haha!

Skriver kanske mer under helgen. Tvivlar dock på det eftersom helgen är fullspäckad. Nu måste jag gå och förbereda mig mentalt på att vara en bra skådespelare om några timmar. Håll tummarna och stortån!

Två låtar som mina grannar förmodligen hör mig gapa:





Ciao!


Min första sambo!

Haha, Micki och jag lever verkligen sambolivet just nu. Idag har vi städat och diskat, varit och tränat på gymmet, kommit hem och lagat mat och sen gick jag till jobbet som en bra partner gör, hahaha! Skämt åsido så är vi faktiskt en great combo när det gäller att bo ihop. Tråkigt nog måste jag lämna henne redan imorgon för att flytta till min egna lägenhet. Men du är välkommen till mig när du vill min lilla "älsk...sötnos". Hahaha!
Det är faktiskt riktigt skönt att klara sig "själv", önskar bara att jag hade ett jobb som gav mer pengar. Bill Gates? Byta jobb?

På lördag händer det grejer, dels har Svante-vanten födelsedagsfest som kommer bli shibby och dels så ska jag medverka i en reklamfilm. Vi ska filma i 6 timmar, men jag hoppas att jag kan vara en bra skådespelare så att man hinner få sig lite sömn innan det är dags för fest! Slutar nämligen 08.15 på lördagmorgon och ska vara på filminspelning kl 09.00. Men vad gör man inte!?

Nepp, nu ska jag gå och tjöta lite med Hanna!


Ciao!


Dagarna två

De där 10 dagarna utav väntan gick ju som sagt lite fortare än planerat. Får nycklarna redan på torsdag, alltså om 2 dagar. Vet ni hur nära det är?! 2 dagar från frihet, 2 dagar från egna middagar, 2 dagar från mindre tjat, 2 dagar från bjuda hem vem jag vill när jag vill, 2 dagar från filmkvällar framför LED-tv (Frida, hook me up, haha) men framför allt 2 dagar tills det bara är me and myself and I.

När jag flyttar in kommer det en man som ska fota mig för Helsingborgshemsbladet och även till Helsingborgshems årsredovisning. Man får passa sig extra noga från att bli vräkt då, det hade nog kunnat bli lite pinsamt.

Om ni bara visste hur fin min lägenhet är. Man skulle kunna tro att jag tjatar så mycket om den och målar upp en bild att den inte är riktigt så fin som jag säger. Men nej, den är verkligen helt underbar! Och bara för att ni inte ska tro att jag ljuger så får ni er en liten "sneeky-sneakersson" här:





Ciao!


Why do bad things happen to good people?

Helgen:

Festade till det med Miss Wawer. Hamnade på Pascha där de hade bjudit in en kvinnlig strippa. Marcus Mellgren (pianokillen), fick sig en omgång av henne. Antar att "pianotricket" fungerar för honom. Vidare till Cardinal, had a blast med Julie, Gurre, Tysken och Scotti (fick frågan: Är du från Elfenbenskusten?). Kvällen förstördes då jag fick stryk av inget mindre än en fullvuxen alban (vad annars). En feg jävel som tydligen gillar att slå små tjejer. Hatar numera albaner till fullo! Brukar inte dra alla över en kant, men jag är snart där! Hoppas och ber till Gud att ni dör ut!

Idag:

Flyttade till Micaela då jag absolut inte vill bo hemma av olika anedningar. Får ändå min egna nya lägenhet på torsdag (tidigare än väntat). Detta är väl det enda roliga i mitt liv för tillfället. Älskar dig Micki för att du finns där för mig och för att jag får bo hos dig.

Imorgon:

Sova (då jag inte har gjort det ordentligt på många dagar). Efter det blir det same old same old, nämligen träning och sen jobb!

Tråkig blogg idag? Mja. Bryr jag mig. Inte ett jävla dugg!

Bilder? Okej då!




Ciao!




Utgång ikväll!? Ehm, nej tack! hahaha

Tror ni att det blev en lugn fredag igår hos Micki? Som vanligt inte, hahaha! Micki, Sophia, Jennifer och jag började spela "med vilda gester", det förlorande laget var tvunga att uppträda med något skämmigt för det andra vinnande laget. Vårt straff var alltså att underhålla! Det var längesen jag skrattade så mycket. Spice girls, Bumbibjörnarna och Bad boys, ni förgyllde vår fredagkväll!!!



Bumbibjörnssaften måste ha gjort sitt, haha!
"Det är lätt att vara "bakklok." Hahaha!
Ciao!


Hello, I'm Emily Kollberg and this is my Crib!

Utan att låta allt för fjortis så skulle jag bara vilja säga tre ord om min lägenhet: Oh My God!!! Jag trodde inte att den kunde bli finare än sist jag såg den, det visade sig att, det kunde den minsann! Jag kan inte fatta att det är mitt "place" nu. Ska jag verkligen få bo så fint? Och min fondtapet, (som nu är rätt) helt underbar och så "Emily".
Lägger inte ut mina bilder nu, väntar tills möbler och så är på plats, men om ni vill få er ett litet smakprov på hur det kan se ut i lägenheterna i Villa Skansen är det bara att knappa in er på helsingborgshems hemsida.

Efter visningen åt jag frukost med MC. Fick en halvt lagad frulle, haha! Det är inte varje dag man får det. Två ägg och ett Parlamentet-program senare körde jag hem, tröttare än någonsin. Jag har nog aldrig somnat så snabbt!
Sov i ca 3 timmar för att sen åka till gymmet med Micki för Emelies svettiga spinningpass. Hennes pass är f*n bäst, dom går så sjukt snabbt och de är riktigt roliga! Snacka om variation på musik också. Det var allt från rock till Berts dagbok-låten, haha!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen bär det av till Mickimus för lite fredagsmys, tiiitiiitiii. Och för att bara förklara lite snabbt vad "tiiitiitii" betyder, (eftersom ni kommer få höra det mycket i framtiden) så betyder det typ att man är lite söt och busig. Och grundaren till detta otroligt sofisitikerade ord är självfallet Micaela Alm.

Imorgon blir det plåtning i Malmö!


Min sjukt stora entrédörr. Känner mig som Frodo i Sagan om ringen när jag står vid den.
Ciao!


That's what friends are for!

Idag sket jag rent ut sagt i min träning. Jag hade verkligen ingen ork. Men, man ska ju ändå inte träna varje dag. Börjar ändå till och med bli nöjd med min mage nu. Vill ju ha en sådan mage som "zumbatjejerna" ligger inne med. Är inte långt därifrån nu.

Idag har jag talat ut som Mange Schmidt hade sagt. Pratade med Micki som alltid lyckas banka vett i mig. Love you for that! Det är inte många människor som jag kan berätta "allt" för, men Micki är en av dom människorna som man verkligen kan lita på. Och även en sådan människa som lyssnar. Ibland blir det ju lätt bara en "en-vägs-lyssning" och det får ju inte båda ut något av.

Senare idag ska jag på slutbesiktning av lägenheten, pirrigt, för nu är den ju faktiskt helt färdig! Nedräkningen har verkligen börjat nu. 10 dagar kvar, sen är nycklarna i mina händer! Skönt att veta att jag har så snälla vänner som kommer och hjälper mig att borra och annat i lägenheten. Jag hade förmodligen klarat det själv, men det ska ju helst bli snyggt också. Det tackar vi för and dinner is on me!
Och när vännerna inte hälsar på hade jag tänkt att köpa mig ett nytt husdjur, nämlgen en minigris. Den kostar 8500:- och blir bara 35 cm hög, haha! Nej, jag skoja bara, men Gud så underbar liten skapelse, bättre än alla chihuahuaor i hela världen!

Nu blir det kaffe!


"Zumbamage", haha! Förlåt mamma!


Minigrisen


Älskar dig!
Ciao!


Grodor

Ord som har sagts på senaste:

Martin: "Ja, dom måste ju ha en banan framför sig."
Jag: "Öh, menar du inte morot?"

"Jag brukar gå runt och städa hos mina grannar, så får jag en gris."
Emilie Larsson (om Farmville på Facebook)

Micke!!!... aela?
Alex (en lite berusad kille som fick till helt fel smeknamn på Micaela)

"Kan dom inte uppfinna en mobil som är all-i-ett. Kamera, mobil, mp3, internet." *Jag sitter och håller i min iPhone*
"Oj, just det ja!"
Emily Kollberg

På Ica: "I don't have anymore palls." (jag har inga fler pallar)
Hanna Ayyach

"Aaah worms!" "Vadå worms, det heter ju Snake!?"
Emilie Larsson och Maria Af Lindeberg (om spelet på min jobbtelefon)

"Jag har foton på att det inte hände något" (om något som hände/inte hände på en kryssning, frågan är dock hur man kan ha foto på något som inte hände, haha)
Hanna Ayyach

"Eagle waiting for target. Alpha Theta Beta over." (ett sms till Julie när jag skulle hämta henne på jobbet)
Emily Kollberg

"Jag kunde inte sms:a dig på hela kvällen eftersom jag hade ont i en visdomstand." (en ursäkt som tar hem 1:a pris)
Anonym

Jag - "Hejsaaaan alfakryll!!!
Hon - "haha... snabela er vel ikke sååå mye bedre..;)
Jag - "Vad var det nu grodyngel hette? hahaha
Hon - "whhaaat? aner ikke hva det er !! haha
Jag - "joooo din vännina sa ju något om "rumpe..
Hon - "åååå du mener RUMPETROLL !! hahaha!
Jag - "HAHAHAHAHAHA JAAAA!!!!!
Emily Kollberg och Sofie Arjomandi från Norge


Ciao!


Bra budskap!

I fortsättningen ska jag bara hålla käften med mitt gnäll om hur jag inte klarar saker! Jag blir arg på mig själv när jag ser sådant här! Sitter verkligen med gråten i halsen.


Ciao!


I brist på annat!

Lite bilder från min iBebis! Nej, jag bryr mig faktiskt inte om ni inte tycker att ni blev snygga på bilden, haha!





Ciao!


Resfeber!

Fick en sådan konstig känsla som jag inte har känt på länge. Jag måste resa!!! Jag vill ut och se ännu mer av världen. Jag har rest mycket och sett många länder, men det finns ju så otroligt mycket kvar att se! Jag hoppas verkligen att Sri lanka-resan blir av i januari! Det kvittar egentligen var jag åker, jag vill bara åka! Aruba som Alperna, varmt som kallt! Ge mig något nytt! Förlåt Helsingborg och alla dess invånare, ni tråkar ut mig!

Hade det inte varit för min lägenhet hade jag nog hellre gjort som många utav mina kompisar gör just nu. Åkt till Australien eller USA och pluggat vad som helst eller tagit ett "whatever"-jobb.

Kan någon vara snäll och följa med mig ut i världen? Jag blir deprimerad av detta. Är det verkligen detta som ska kallas liv? Varför sparar man egentligen pengar? Vilken dag som helst kan ju livet ta slut. Och så har man inte ens fått se något av världen! Well, that sucks! Nej, i framtiden ska jag endast lägga undan pengar till resor! Jag vill se allt innan det är för sent! För som sagt: Man kan aldrig vara säker på att det finns ett liv efter döden, men det man kan vara säker på är att det finns ett liv före döden!




Ciao!


Wall of fame!

Det kommer förmodligen bli mycket lägenhetsprat här på bloggen ett tag framöver. Men alla som har flyttat till eget någon gång kan nog känna igen sig. Man vill ju att det ska bli fint och personligt. Det är ju trots allt de här kvadrat metrarna du ska komma till hem och se varje dag. Jag vet att det inte kommer kännas rätt om min egna personliga prägel inte finns där. Man kan alltid inspireras utav andra, men att låta någon annan inreda min lägenhet hade aldrig funkat för mig.

Som jag sa igår så har jag lite andra ideér för mina väggar. Vill väldigt gärna ha det så ljust som möjligt eftersom att det får lägenheten att se större ut. Men bara för att väggarna är vita behöver dem nödvändigtvis inte vara tråkiga. Därför kommer jag pynta några av dom med väggdekor. Har hittat några som jag gillar jättemycket och som kommer passa perfekt, men jag är fortfarande lite osäker på vissa.

1.  2.
3.  4.

5.

1. Det första man kommer se när man kommer in i min hall är de här väggorden.
2. En stor streckkod som jag har tänkt att ha i köket med mitt namn i siffror. 513912241186 (Emily K 86)
3. Ett & som ska vara ca 1m högt. Tanken är att den ska byggas på om och när Emily blir ett Emily "&".
4. Till klädkammaren
5. Kanske till sovrummet, vet inte än, det får inte bli för gulligt.

Ciao!


"Girl with hair ribbon"

Jag är massor med glad just nu! Har nämligen letat efter en tavla i evigheter men inte vetat vad varken konstnären eller tavlan kallades. Men så hittade jag den äntligen! Roy Lichtenstein heter konstnären som gör moderna och coola tavlor från serietidningar. Jag fastnade för tavlan : "girl with hair ribbon" i samma sekund som jag såg Marias (en halvkollega) lägenhet. Hon hade turen att flytta in i en lägenhet som motivet redan var uppsatt i, på en jättecool tegelvägg. Så därifrån har jag hittat min inspiration. Däremot kopierar jag inte hennes lägenhet rakt av utan bestämde mig för att "flippa ut" ytterligare. Jag ska ha en del lila detaljer i min lägenhet, och blev sk*tglad när jag hittade en exakt likadan tavla fast i lila!!! Dock fanns det ett litet problem. Sidan där man kunde beställa den från kunde inte skicka den till Sverige. Men det fixade sig eftersom jag har så snälla vänner i England som skickar den till mig! Tack så jättemycket A-K! You saved my day!

Här har ni orginalet (sjukt ball)


(haha, Micki, han som pekar är Aktiverum-Olle!)

Och såhär kommer min se ut på canvas:



Det kommer bli fantastiskt coolt i min nya lägenhet! Jag längtar som attans nu! 12 dagar kvar! Imorgon berättar jag om annat som kommer pryda mina väggar!


Ciao!


Activate your energy... energy!

Kom nyss hem från gymmet (igen). Var som sagt på indoorwalking med mammsen. Tyvärr måste jag vara ärlig och säga att jag tycker att indoorwalking är sjukt tråkigt. Det är liksom bara samma sak hela tiden. Jag tränar endast det eftersom att jag vet att det är den bästa fettförbränningen och att man tränar precis hela kroppen. Nej, tacka vet jag dans! För några dagar sen stod Micke (aela) och jag framför hennes stora tv och dansade till Zumba fitness. Riktigt roligt! Det är så sjukt varierad träning när man dansar. Där var allt från salsa till reagge. Hoppas bara att ingen såg oss genom något fönster, haha! Det slutade iaf med att det droppade svett från mig. Se, rolig, bra, varierad och svettig träning! Mer dans åt folket!



Haha, nej jag försöker inte få er att köpa dvdn. Vi har såklart laddat ner det istället. Det borde faktiskt alla som gillar dans göra. För man har faktiskt jättekul! Vet inte hur mycket Micki och jag skrattade. Släppte nog inte leendet en enda gång!

Emily tipsar: Måste bara lägga till ett av mina bästa tips just nu. Detta riktat till er som blir helt uppsvällda fram mot eftermiddagen trots att man egentligen inte har ätit så mycket. Börja ät Activia!! Jag äter en varje dag (med linfrön och flingor) och efter en stund så är magen helt platt igen! Det funkar på mig iaf! Give it a try!


Och min favorit, det är jordgubb.
Ciao!


Laröd goes Efterlyst!

Jag tyckte att jag förklarade mig ganska väl på msn att jag inte ville bli störd under tiden som jag kollade på "Roast på Berns"! Helt plötsligt ringer pappa på telefonen!? Haha, va? Han var ju hemma för 2 sekunder sen!!
Det visade sig att det hade varit inbrott i vår grannes hus och pappa var först på plats eftersom han har fått koden till larmet på huset. Och vår granne som inte är i Sverige får alla larm till hennes telefon och ringde därefter pappa. Så pappa hade tagit med sig min hund och gått en runda utanför och i huset. Där var ingen kvar i huset, men det hade absolut varit någon där bara någon minut innan.
Några minuter senare kom det först två poliser i en bil och strax därefter ytterligare en i en civilarbil. Pappa var med dem hela tiden medan de sökte igenom huset ordentligt. De hittade en plasma-TV som låg utanför huset på gräsmattan. Man kan ju hoppas att de såg min pappas ficklampa och greps av panik! J*vla busar! Kan man seriöst inte få ha något ifred idag? Inte ens i "lugna Laröd"? Polisen som kom sist berättade att detta var det 4:de inbrottet idag! I LARÖD!!!

Oh well, jag behöver inte bry mig så många fler dagar. Jag flyttar ju till lite finare områden om 13 dagar, hahaha! Ja, jag är ganska ironisk. Jag bryr mig såklart om min familj! Dem får se till att låsa ordentligt om sig och kanske skaffa sig ett villalarm. Sen är faktiskt Laröd ett himla fint område egentligen.

Dagens hjältar: Papi och Nato!


Ciao!


Längesen nu...

Okej då, vi kör väl lite BRA musik när vi ändå är på G. För vad vore väl världen utan musik?


 
Ciao!


Ouffes! ©

Puh! Kom nyss hem från ett spinningpass med Micke (aela). Riktigt skönt att få svettas ut helgens onyttigheter. Imorgon blir det indoorwalking med mami och på onsdag blir det ett tidigt pass Zumba. Woho! Jag har verkligen kommit till en sådan punkt i mitt liv då jag tycker att det är helkul att träna. I början tycker man ju att det är pest och pina att ta sig till gymmet för att plåga sig själv. Men nu, sisådär 2 år senare, tycker jag att det är riktigt roligt! Så håll ut alla som hatar att gå till gymmet. Motivationen och resultaten kommer för eller senare. Till och med mina armar har blivit smalare. Dock tog det ca 1 år för att man skulle se några resultat alls.
Hittade min gamla lumpentröja långt in i garderoben. Är jättestolt över att ha tjänat Svea rike! En stolt svenne men andra ord. Och våga inte kalla mig något annat!

Imorgon blir det nog lite "plinkyplonky" musik på mitt nya piano. Pappa ska köpa en ny sladd till mig så att man kan koppla den till datorn. Värsta hightech! Någon som har lust att skriva en låt med mig, haha?
Till jul ska jag börja gå på lektioner igen, dock inte vilka lektioner som helst. Men det får ni veta mer om senare!


"Du och Micki är som Batman och Robin, fast tvärtom. Typ som Darkwing Duck. Inte ens Zigge Mcquack kan stoppa er!"
Hahaha! Shoutout to Ante Betnér!

Kolla denna videon! Så grymt ballt uppträdande på Oprah! Fast publiken är ju faktiskt dom största stjärnorna!





Ciao!


My baby is here!

Tror ni att jag tycker att min nya runda säng är sjukt ball?!
Svar: Jajje!!



En passande låt *blink blink*

Den här finingen är vad som kommer få hålla mig sällskap om nätterna i framtiden. Och nej, jag ska inte ha ett rött pornic överkast!
Ciao!


Bemärkelsedag i Vejbystrand!

Kvällen var verkligen jättetrevlig. Maten var urgod. Alltid lika trevligt att träffa mormor och morfar och resten. Mormor ger mig tydligen tur enligt spåkvinnan. Ska man kanske köpa den där trisslotten nu då?
Detta fick verkligen bli min ätardag för just nu känner jag mig som ett bowlingklot! Fick ett mini-piano av morfar som han inte hade plats med. Passar mig jättebra! Tror ni att jag ska lära mig "river flows in you" i veckan? Kan redan början på iPhone pianot, haha! Jepp, jag är en sann iPhone-nörd! Kom och tänka på att hela min familj är väldigt musikalisk. Min mamma kan spela piano, min bror har spelat trumpet, min pappa likaså. Min morfar spelar nog nästan alla instrument och behärskar dom väldigt bra. Min kusin Daniel är otroligt begåvad, han spelar också på diverse brassinstrument precis som hans far. Och så var det jag, som spelar fiol. Det är väl egentligen bara min mormor som inte riktigt får till det där med toner. Hon sjunger ibland, och visst är det trevligare med någon som i alla fall försöker än någon som bara sitter tyst. Haha, hon är så söt min mormor. Idag berättade hon för mig att hon ofta tänkte på mig när jag jobbar natt. Hon tycker synd om mig. Och ska vi vara helt ärliga så tycker jag också lite synd om mig själv just nu. På 40 timmar har jag endast sovit två och en halv. Det börjar kännas nu vill jag lova. Men imorgon, då får jag "sova ut" I alla fall i 6 hela timmar innan mamma och jag ska till Landskrona för att hämta min nya runda säng! Yippie!

Här är lite bilder från kvällen:





Moffisen och jag på La plage 2004
Ciao!


Life is a rollercoaster and this is my theme park!

Gud vilken lättnad! Spåkvinnan som Micki och jag var hos igår sa nästan bara bra saker. De dåliga sakerna visste jag redan om. Fast jag har ingen aning om hur hon kunde veta det. Keep in mind att jag inte sa ett ljud till henne om något, jag gav henne inga ledtrådar what so ever. Jag varken nickade eller skakade på huvudet när hon talade till mig just för att hon inte skulle få någon reaktion på något.
Detta var dock en ganska "creepy" situation eftersom 98% stämde. Det fanns saker som hon berättade som bara jag vet. Saker som är väldigt personliga.
Det verkar dock som om jag kommer vara ensam en bra tag framöver. Åtminstone när det gäller kärlek och förhållande. Men det gör inget. Jag behöver vara för mig själv och koncentrera mig på mina vänner min framtid och framför på allt mig själv.

Spåkvinnan sa inte bara saker om mig utan även något om alla i min familj. Allt stämde! Hur kan hon veta allt det? Läser hon min blogg, haha? Jag vill inte gå in på några djupa detaljer, men något som jag tog åt mig mycket av var det hon sa till mig om min framtid. Hon sa till mig att jag är sjukt gammal. Inte åldersmässigt, men gammal på jorden. Jag har levt i tusentals år, min själ har alltså vandrat här i evigheter (and Micki is brand new, haha). Det hon sa var att i alla de tusen år som jag har funnits har jag hållt på med musik. Jag har stått på stora scener. Det var även detta jag skulle komma att syssla med till slut i detta livet. Och detta sa hon efter jag hade sagt att jag ville bli säkerhetschef. Hon sa att jag måste hålla på med musik.

Ja, vi får väl se vart det här leder. Kanske tar upp fiolen igen då. Jag har i alla fall fått några milstolpar i livet nu. Men enligt henne så börjar mitt liv inte på riktigt fören jag är 27 år gammal! Tills dess "fattar jag inget alls!" Haha!
Undrar vem den "starka mannen som ska krossa mig" är? Hmm, jag får nog börja lyfta lite skrot på gymmet igen, hehe!

Detta var verkligen en jättebra upplevelse. Jag säger inte att jag tror på allt, givetvis tar jag allt med en nypa salt och inser att många av sakerna hon säger är baserat på statistik och fakta. Men det är ändå lite skrämmande hur hon kunde veta så mycket personligt om både mig och Micki.


Ciao!


This is it!

Om två timmar är Micki och jag i Landskrona, hos en kvinna från slovenien. Jag börjar få lite kalla fötter, för jag vet att jag kommer tro på alla ord hon säger till mig. Så godtrogen är jag. Tänk så har hon bara massa dåligt att säga om mig. Tänk så är det inte något så som jag har tänkt mig. Jag vet att jag ska ta det här med en nypa salt, men jag kommer nog ändå alltid undra. Om det nu finns en Gud och om så många människor påstår att dom har sätt spöken, varför skulle detta vara omöjligt? Kalla detta löjligt och onödigt om ni vill, men tänk så besitter den här människan faktiskt kunskap om framtiden.
Äsch, nu finns ju chansen rakt framför mig. Ser ingen anledning varför jag inte skulle ta den! Ni får kanske höra lite om dagen imorgon. Om jag känner för att dela med mig dvs.

Senare ikväll blir det 80 årskalas för moffissen (morfar). Det blir garanterat god mat i Vejbystrand! Nej, nu måste jag äta frulle om jag ska orka med detta! Frågan är hur jag ska hålla mig vaken efter att ha jobbat hela natten!


Ciao!


Someone please call 911!

Gårdagen/kvällen började bra. Det slutade visserligen bra också (ännu bättre för vissa, haha). Vi var ett glatt gäng som satt hemma hos Micke (aela). Det blev kortspel på hög nivå och låt oss säga att poesi inte är allas starka sida, haha! "Dina ögon är som himmlen, din mun är som solen, din mamma är en ko", för att ge folk ett litet "hum".
Vi skulle ju inte gå ut, men en flaska vin senare stod på ändå inne på Klubb Akut på Harrys och svettades. Ille och Gurre måste ha världens träningsvärk idag. Jag fick i alla fall träningsvärk i magen av att stå och skratta åt dom hela kvällen!
Mot slutet av kvällen så skulle såklart jag och Micke (aela) som vanligt ha Mcdonaldsmat. Och eftersom att vi fick för oss att det var helg och att dom hade öpppet som begav vi oss självklart dit med taxi, haha! Tror ni att det var öppet?! Nope! Det fick bli fullkornsmakaroner och kycklingkorv istället, haha!


Tack vänner, för att ni finns!
Ciao!


Dolda talanger!

Jag blir så fruktansvärt glad när jag kommer över sådana här klipp på Facebook. Jag älskar när folk har en eller flera talanger. Folk som föds med en gåva är speciella människor för mig, om det så är fotboll, dans, sång, musik eller skidåkning. Jag blir alltid lika amazed. Det är sådant här som får mig att vilja plocka upp min fiol igen. Det är faktiskt det enda som jag kan säga att jag är bra på!
Detta är Marcus Mellgren som jobbar som fotograf och även som bartender på Pascha nightclub. Vem kunda ana denna talang? Låten han spelar heter river flows in you, och är även en av låtarna som spelas i filmen Twilight. Har lyssnat på denna låten på repeat i nästan en hel dag nu. Blir tårögd varje gång, haha!
Good job Mackan! Somliga kör "hundtricket", men Mackan, han kör "pianotricket", haha!



Orginalversionen


Ciao!


Dinch eller diss?

Jaha, det blev visst ingen dinch idag, men det var nog lika bra. Fick sova ut lite längre och gick och tränade istället. Mindre mat och mer träning, haha! Bidrar ju till en finare kropp!

Däremot blir det vin-mys-kväll ikväll. Behövs faktiskt! Är inte i något större behov av att festa, så det blir nog bara en lugn hemmakväll på söder. Sällskapet är askalas!

Nu är frågan vilken vinflarra jag ska ta med mig idag. Fick ju ca 10 olika flaskor på födelsedagsfesten, haha! Det blir nog ett vitt vin från Kap verde öarna. Lite chips på det, and we're laughing!



Vi ses på "ballen" boys and girls!
Ciao!


Skrämmande tomt



Va tomt det blev. Fick nästan en tår i ögat när allt var urplockat. Detta har ju varit min garderob i 18 år. I 18 år har den fått stå ut med mitt gap och skrik om hur mycket jag hatar den och mina kläder och även hur lite och fula kläder jag har. Det visade sig dock idag att jag har alldeles för mycket kläder. Ska nog ge bort typ hälften. Mamma har ju också gått ner jättemycket i vikt så hon kan ha nästan alla mina gamla kläder. Det ni!

Jag kommer sakna mitt flickrum med väggar blå som matchtröjorna i MFF, haha! Jag kommer sakna min stora fyrkantiga säng (eftersom jag nu har köpt en rund säng). Jag vet att jag bara ska flytta några km härifrån, men jag har ju så många minnen från vårt hus och Laröd i allmänhet. Och jag vet att jag kan hälsa på när som helst. Men det kommer bli så konstigt nu. Helt plötsligt kommer det vara tyst på morgonen när man sover. Ingen Nato som hoppar och studsar för att han snart ska få gå ut. Ingen mamma som alltid för väsen när hon ska äta frukost. Ingen hemtelefon som låter som kriget, och ingen som alltid är hemma.

Jag är givetvis jätteglad för att jag ska flytta också, men det är ändå lite sorgligt. Nej, nu måste jag sova. "Dinch" imorgon (dinner-lunch). På kvällen blir det nog ett glas vin eller två.


Nattens "spela sönder".
Ciao!


RSS 2.0