I en kategori för sig själv...

Jag önskar att alla fick chansen att uppleva vad jag nyss upplevde. Julie hoppade rundor som en galning i lägenheten och sjöng och dansade till "Oh happy day" och "I natt jag drömde".
När jag väl började filma fick jag bara efterskrapet, haha! Dvs Julies psychosida:


<3

Ciao!


Det blir det!

Vissa fredagar har hela Mörarps skola en så kallad sångsamling. Med det menas att alla klasser inklusive förskolan förbereder en låt att sjunga för resten av skolan. Det är alltid lika mysigt att vara med på. Idag var det dock extra speciellt då jag hade övat in låten "Eye of the tiger" med klass 2A i två veckor. Jag lärde dem även en dans som de satte idag! Det är otroligt att elever som går i klass 2 kan lära sig en såpass svår engelsk låttext på så kort tid (sen att de inte riktigt förstår innebörden av texten är ju en annan femma, haha).

Hur som haver, alla sångsamlingar inleds alltid med en låt som hela skolan kan och sjunger med till. Den heter Det blir en bra dag idag. Eftersom jag inte får filma eleverna så filmade jag bara rakt ner i golvet i gympasalen. Men låten är så otroligt mysig och får mig att tänka positivt. Önskar att jag kunde hitta orginalet.




Jaaa, det blir det! För nu har jag banne mig bestämt mig!

 
Ciao!


Intensiva dagar..

Har egentligen inget av "bloggvärde" att skriva här idag. Mitt liv består just nu endast av träning, jobb och plugg (och Julia) haha! Måste säga att det är en himla tur att jag har henne. Vet inte hur jag hade orkat annars. Kan knappt tro att vi har varit sambos i 1 månad nu. Det känns som 2 dagar. Men många dagar återstår fortfarande. Åtminstone fram till augusti då jag har fått en ny lägenhet.


Kommer bli otroligt tråkigt att behöva lämna "slottet", men en kvinna måste göra vad en kvinna måste göra. Bara att bita i det sura äpplet och fortsätta att se glad ut. Dock har jag möjligheten att få tillbaka min lägenhet i Villa Skansen om ett par år om jag skulle vilja. Vi får se hur det blir med det. För enligt en elev i klass 4A  (där jag har vikarierat ett par dagar nu) som spådde mig så kommer jag gifta mig med en kändis som bor på en båt. Får väl förbereda mig med åksjuketabletter till framtiden då.

Gud, vad jag älskar att vikariera på Mörarps skola! Kan inte fatta att jag får betalt för något som är så stimulerande och roligt. Det känns helt ärligt som att jag lär mig mer om dagarna (av eleverna) än vad de lär sig från mig. De är min inspiration i livet just nu!

Avslutar inlägget med lite morgonbilder. Önskar att man kunde spela in Julie's och mina moments framför spegeln med musiken på högsta volym!

 


Jag vet, vi är så sjukt snygga i våra jobbekläder! Blink-smiley-puss.



Ciao!


Balkonglösa

Måndagmorgonen började med att Bruno Mars aka Johanna Arvidsson och jag satte oss på bakgården till Villa Skansen. Som vanligt är vi sjukt effektiva när vi pluggade och var färdiga ganska tidigt. Jag älskar att det inte bara jag i min klass som har det där mañana mañana-tänket. Jag orkar verkligen inte stressa upp mig för något som inte alls behöver vara särskilt avancerat. Sen att vi bara är helt sjukt grymma och smarta är ju en annan femma, haha! Bra att man har hittat sitt dream team. Lättare att plugga då. 

 

Vi blev dock lite lurade på värmen. Vad vi trodde skulle vara ett så kallat solhål på bakgården blev istället en blåshål. Snacka om lurad på hålet! Det blev alltså lite för kallt för två svennar som oss.
När jag kom in igen hade Julie vaknat och (hör och häpna) städat hela lägenheten! Hon hade till och med tvättat gallret til fläken (2 gånger). Haha, hon säger själv att hon har varit i en så kallad "övergångsfas" och har behövt slappa i ca 4 veckor. Men jag vet inte om jag börjar ångra mig nu över att jag har tjatat så mycket på henne. Det verkar som att jag har öppnat en dörr till något slags städmonster. Nu får jag inte ens lov att lämna en tallrik i diskhon utan att Julle börjar gorma, haha! Oh well, safe to say att den vanliga städmaniska Julie är tillbaka iaf.
Senare lagade hon även mat (läs: den första lagade varma mat vi lagat på 4 veckor). Ungsbakade champinjoner med fyllning. Mjammi!

Eftersom att det fortfarande var stekande sol men lite för kallt på bakgården så bestämde vi oss för att sola lite på vår egen balkong. Har man ingen, då gör man en! Folk som gick förbi såg endast 2 par fötter som dinglade utanför våra fönster. Jag brände till och med näsan. Trodde inte jag kunde bränna mig mer. Jag var väl typ färdig-bränd när jag kom ut ur ugnen på Sri Lanka, kan man tycka?

   


Ciao!


Never ending day...

Söndagen som var är en sådan dag som kommer att gå till historien. Åtminstone min egen. Jag hade kunnat skriva om den här dagen i flera timmar, meeeen jag lämnar lite utrymme för mina läsares egna fantasi. Man skulle kunna skriva en bok om söndagen som aldrig tog slut. Den hade delats upp i 4 kapitel med många underrukbriker.

1. Morgonen då Martin i vanlig ordning kom med frukost till Julie och mig (och köpte ett påskägg, och tog med sig Jimmy - så två påskägg alltså, haha). Samt morgonen då vi busta:de Jimmy när han läser Kissies blogg.

  

2. Golf i Allerum. Förmiddagen då Julie kom på att golf faktiskt är en sport. Emily hittar fyrklöver som någon hade ätit på. Julia tröttnade på allt promenerande och satte sig vid sandbunkern och lekte.

  



3. "Middag" vid Pålsjöslott. Livet är härligt!



4. "Roadtrip" till Kullaberg. Martin visade oss ett och annat på vägen ut. Vi fick se Lars Vilks hus med säpo i husvagnen utanför. Samt en mycket vacker solnedgång högt upp vid fyren i Kullaberg.



Livet har sina goda stunder...
Ciao!


Man hittar inte dörren när man målar allt i svart...

Det har verkligen varit underbart väder de senaste dagarna. Och ni bah: "skriv om något som vi inte visste!", haha. Okej! Visste ni att min vän Kamil faktiskt är riktigt grym på att lira gura? I think not! Han är fortfarande lite blyg i början men när han värmt upp lite är det ljuv musik som kommer ut.
Vi bestämde oss i lördags att lägga oss på en gräsplätt på anonym plats, haha. Han tog med sig sin fina voffe Nelly och guran och jag tog med mig vindruvor, haha.

Medans jag låg och solade lät det bland annat så här:



Senare på kvällen hämtade Nikolina upp mig på Skansen och vi åkte ner till Hampan med resten av gänget. Ett glas vin senare var jag dock redan påväg hem igen. Ett beslut jag är mycket glad över. Jag känner mig så mycket gladare och lugnare nu. Är glad över att jag har vänner som förstår mig och inte dömer andra eller mig. Ni vet vilka ni är!


Ciao!


Påskharen & påskho*an

Först och främst vill jag börja med att inte be om ursäkt för att jag inte har bloggat. Det blir så när solen dyker upp varje dag och ger folk (inklusive Emily) energi till att hitta på diverse aktiviteter. Och det har hittats på vill jag lova. I följande inlägg kan man läsa om allt från påskkärringar på moped till utflykt till Kullaberg.

I fredags var Jullebulle och jag bjudna till min mor och Anders (min bror Marco var skulle också komma). Vi hade lite dö tid att slå ihjäl så vi satte oss i Kärnanparken ett tag. Jag skojar inte när jag säger att det var dötid. Ett tag kändes det som att vi var de enda människorna kvar på Jorden, (vi hade haft sjukt kul om det vore så dock eftersom vi båda tycker att vi är så otroligt underhållande, haha). Vi hade åtminstone varandra och våra jordgubbar. HIF spelade match vilken bidrog till tystnaden i resten av staden. På Olympia var det dock andra bullar.

För att spexa till det lite klädde vi ut oss till påskkärrningar innan vi satte oss på Julias moppe för att åka till mamma. Det måste ha varit en syn för de som mötte oss i trafiken, haha! Tycker fortfarande att Julia mer såg ut som en kökstant ( kanske inte så konstigt med tanke på att vi inte hittade några scarfsar så det fick bli kökshandukar på huvudet).

Middagen hos mamma var jättegod. My goshy vilken god blåbärs-cheescake hon gör! Kvällen avslutade med sällskapsspel där Anders och jag spöade mamma och Julie i Besserwisser.


 
Ciao!


Med bil!

Om det är fest i min nya bil?! Eh, ja!

Är så sjukt glad just nu! Var precis med papi och köpte en "ny" bil till mig. Sålde min förra då jag fortfarande var sambo. Kändes onödigt att ha två bilar. Men nu vet jag att jag aldrig mer kommer sälja min i alla fall. Är så otroligt beroende av bilen.
Den är helt perfekt för mig som bara ska ha det till gymmet (de gångerna jag inte cyklar), till praktiken i Mörarp, sommarjobbet på Långeberga och ett fåtal gånger till Malmö. För att vara såpass "gammal" som den är (2000) så är den ädå utrustad med mycket roligt. Har världens bästa ljudsystem (kommer användas flitigt). Den har blåtand så man slipper sitta och hålla i mobilen när man får ett samtal. Den har till och med taklucka så att man kan trycka på en knapp när man känner för lite extra sol och vind i håret, haha! Behöver jag nämna att jag älskar min nya bil?!


Ciao!


Torsdagen som spårade

I torsdags traskade jag hem till Jennifer på kvällen. Meningen var att vi skulle sitta på hennes balkong och dricka lite vin. But who were we kidding? Det slutade med att vi tog på oss klackarna och gick ner till Mogwai och där skulle kvällen verkligen inte sluta. Vi for rundor på både det ena och det andra stället, haha!
Vi hamnade bland annat (av en slump) på The Tivoli där Rebecca & Fiona skulle spela. Två sjukt duktiga Djs (enligt mitt tycke). De visade sig till och med vara ännu bättre än jag trodde.

Kvällens mitthållplats blev Le Cardinal (trots att det var det sista stället vi ville gå till). Cardan är inte var det brukade vara längre. Inte Helsingborg heller för den delen. Jag vet att jag inte är ensam om att tycka det. Hör dagligen om folk som pratar om hur trötta de är på staden och hur trötta de är på att alltid träffa samma folk och att alla känner alla. Och för att inte glömma: The Drama!
Ett tips: Flytta utomlands eller res åtminstone! Alla behöver ett uppehåll ifrån det man egentligen håller kärt! För lets face it, Helsingborg är en förjevla vecker stad! Mina resor kommer verkligen bra time:at. Vill inget hellre än att åka härifrån nu. Men, jag vill även väldigt gärna komma tilbaka (då och då, haha).

Anyzoo, under Rebecca & Fionas speling stod Jennifer och jag på "gräddhyllan" och dansade loss. Filmade lite undertiden. Ber om ursäkt för skakig filmning, men testa själv att dansa samtidigt som ni spelar in, haha! Någon som vet hur man får tag på deras musik btw?

 

Som ni kanske ser så kör alla i Helsingborg samma slags dans, den kallas för: Den enarmade fingerpeksdansen. Inte konstigt att jag hade träningsvärk i höger arm dagen efter, haha!
Torsdagskvällen (fredagsmorgonen) avslutades på Hamptons med en sjukt god och stark biff med grön curry som är så mycket bättre än all kabab i världen.

 
Ciao!


Jeg vil gerne til Miami nu nu nu!

Så var det bara 5 veckor kvar tills vi åker till Miami! Jag kan inte med ord förklara hur roligt jag tycker att det ska bli. Bara det faktum att vi kommer bo mitt på South Beach är ett stort plus i sig. Jag önskar att man kunde lägga in smileyikoner på bloggen just nu, haha! Då hade det blivit ett antal "blink-smiley" och några "happy-as-hell-smiley" och toppat med en "sunglass-smiley", haha!

Tycker att vi 3 borde ha denna låten som vår "anthemlåt". Och kalla mig inte gammal för den kommer hålla i all evighet!





Ciao!


Morgonstund har house i mun



Laddar upp med denna och förbereder mig för ännu en dag på kneget. Ikväll blir det nog lite catching up med en vän. Vem vet om det blir över ett glas vin, haha!
Sniff you later!
Ciao!


Död, totally

Idag var min första dag på jobbet med Nikkan och Jessi! Måste säga att jag hade förväntat mig mycket värre. Gud, kommer förmodligen straffa mig imorgon för att jag skriver det här, men det var lättare än jag trodde. Kanske för att jag hade min duktiga fadder Niko som lärde mig allt på bästa sätt. Hon är som en mamma och lärare på samma gång.

Niko: - Emily, var är dina vantar? Ta på dig dom!
Jag: - Men jag kan inte jobba med dom på, men okej jag sätter på mig dom dååå!
(Fem minuter senare)
Niko: - Emily!! Var fan är dina vantar?!

Hahaha!

Imorgon kör vi ytterligare en dag på FS! Hoppas på mindre ägg, doubt it though, det är trots allt påsk!


Glassar i solen på "lökjobbet", haha!
Ciao!


Fågelmat

Idag har vi "storhandlat", haha! Folk måste ha undrat varför vi handlade så mycket barnmat. Men det är faktiskt helt perfekt för mig, som vill hålla vikten, få i mig det nödvändiga samt inte äta så mycket. I barnmatsburken får man ju hela paketet. Julia å andra sidan, well, hon äter det bara för att hon tycker det är galet gott. Idag åt hon någon italiensk pastagryta och jag åt spagetti med köttfärssås för 1 åringar, haha! Och ni som känner Julie vet förmodligen nu att hon alltid måste ha någon form av efterrätt. Sååå, det blev mangopuré för hennes del (och en kinder maxi såklart).

Det roliga är att hon står vid microvågsugnen och är helt uppspelt över att få äta barnmat!



Ciao!


Lovely!

Imorse körde jag och några klasskamrater ner till Malmö högskola för en liten lektion på 2 timmar. Vi var sjukt tidiga till Malmö (eftersom någon kör till Malmö på 24 min, haha). Så vi passade på att "ta solen" ett tag. Efter en kaffe och lite gröt (som vi blev bjudna på) var det ganska skönt att vara tillbaka i skolan igen.

Trivs otroligt bra med utbildningen och klassen. Ångrar inte en enda sekund att jag slutade på G4S! När lektionen var slut åkte vi hem och satte oss på (tro det eller ej) Kärnantrapporna. Johanna och jag tänkte plugga när vi ändå satt där och hade det mysigt men det blev aldrig av då andra saker var betydligt mer intressanta.

Imorgon ska jag "provjobba" på mitt nya sommarjobb. Kommer bli en rolig sommar tillsammans med Nikolina och Jessica på FS. Skönt att tjäna lite "riktiga" pengar igen också!

Nu ska jag ner i källaren och springa på bandet i någon timme eller så. Smell you later!


Ciao!


Positiv energi?

Gårdagens kväll spenderades med en blandad kompott människor. Martin och Tom kom förbi på lite Fenomen med Uri Geller (och en drink?). De stannade tills Nikolina och Jessica kom för att kolla BB-utröstningen sen blev de nog trötta på allt tjejsnack. När de hade gått tog det inte lång tid innan min sambo som hade varit ute på egna äventyr kom hem igen.

Det här med Uri Geller...
Är det bara jag som verkligen till 100% försöker tro på sakerna som de genomför? I det förra avsnittet sa Uri till tittarna att lägga en sked på TVn och den skulle mirakulöst böja sig eller hoppa ner från TVn. Did it? Nope! Och Julie hånade mig såklart, haha!
Denna gången skulle man gå fam till TVn och lägga handen på Uri's hand för att få positiv energi genom honom. Vet inte om det hade med honom att göra, men idag har jag haft en jättebra dag. Det fina vädret gjorde inte saken sämre. Känner mig sjukt glad, pigg och positiv!


 

Ciao!


Vem sa att jag inte kunde påskpynta?!

Det blev en riktigt bra dag idag trots att mitt humör inte var på topp imorse. Jag är så sjukt trött på att leta efter en bil som jag ska köpa. Tycker inte om att behöva bli ovän med min familj pga en sådan liten sak. Men, eftersom vi har varit på biljakt i snart 2 veckor börjar det sakta men säkert tära på alla.

Anyblue, för att inte sitta inne hela dagen tog jag mig en fika med Nikolina, Dajana och Jessica på stan. Alltid lika mysigt! Detta var dock första gången hela skaran pratade om någolunda vuxna saker, haha! Jessica ska flytta hemifrån så det blev mycket möbelprat. Sjukt ovant i det sällskapet. My babies are growing up, haha!

När jag kom hem påskpyntade jag lite. Skratta inte!



Ser ut som att en uppsättning från Angry Birds har invaderat min stackars orkidé!
Ciao!


Jag hatar dig


Ciao!


Hur ser framtiden ut?

Denna helgen har handlat om allt som har med slappa att göra! Vilket också gör att min blogg förmodligen blir så mycket mer ointressant att läsa. But hey, jag skriver i bloggen för att få ner mina tankar och funderingar i svart och vitt. Sen är det upp till er läsare att välja ut det som faller i ert tycke.

Den nya sysslan i Villa Skansen just nu är att fråga "The magic 8 ball" en massa viktiga frågor (som senare blev lite mer oseriösa frågor som till exempel: Kommer vi att äta mat idag?). En ganska rolig app för lättroade männsikor som vi är.

  
Ciao!


Produktiv dag?

Dagen:

*
Tjatade oss till en hemkörd frukost.
* Snäll människa kom med rubbet och Kinderägg!
* Blev glada för denna fina gest.
* Blev trötta efter frullen
* Gick och la oss i sängen
* Trängas 3 personer i en liten säng, you do the maths!
* Hade kuddkrig.
* Kollade film.

 
Ciao!


Although I made up my mind, my heart is refusing me...



Ciao!


Hula hoop

När jag hade slutat för dagen åkte jag hem och lämnade mina saker. Sen gick vi som vanligt och satte oss på Kärnantrapporna ett par timmar. Väl där stötte jag på en gammal klasskamrat från Johannes Hedberg. Man oh man om hade hon gått ner i vikt! 14 kg tyckte jag hon sa. Hur då kan man undra!? Hon berättade att hon hade köpt en rockring med vikter på och märkt av resultat ganska snabbt vilket ledde till att hon ökade vikterna på rockringen. Gud alltså, platt mage med rutor! I'm SO buying one! Hula hoop is the new zumba! Jag lovar att det inom kort kommer starta massa rockringskurser på alla gym runt om i staden! GO Matilda!

Vilken motivation-boost!


Ciao!


Fröken Emily

Det har varit en väldigt påfrestande och jobbig dag idag. Det har sina anledningar, men skolan i Mörarp har blivit lite utav en fristad för mig. Mår så bra när jag är där och får undervisa mina små rackare! Här har ni ett litet klipp från en mattelektion idag. Observera att man inte får lova att varken fotografera eller filma eleverna. Därför är det bara jag och mitt huvud som står och tjötar! Och ja, Farbror glass ligger mig varmt om hjärtat!



Åh, nu kan man nästan säga att jag har videobloggat, haha! Nej, men ärligt, dom är så sjukt duktiga i min klass! Dock inte lika allmänbildade ibland. En dialog mellan mig och en flicka:

Flicka: - Är du adopterad?
Jag: - Ja, det är jag!
Flicka: - Gud, vad det är synd om dig!

Hahaha!
Ciao!


Spegel spegel på väggen där!

Idag fick jag en ny fin spegel av min kära mor. Fick även en dammsugare (en limegrön från nittonhundra frös-ihjäl), but still det är en dammsugare som funkar. Ut med det gamla och in med det nya. Word!



Nu återstår bara en hylla och lite tavlor. Någon som säljer?
Ciao!


Nattmackan!

Igår hade vi svårt att somna igen så vi bestämde oss för att åka HBG-runt. Alltid lika trevligt! Vi stötte bland annat på ett väldigt fint par. De envisades att gå rakt framför bilen. Efter att Julie hade rullat ner rutan och pratat allvar med dom körde vi sen vidare. Hoppas Mr och Mrs Gräsanka inte blir överkörda nu, haha! Man bah: They're ducks dude!



Anyway, efter ett par timmar i bilen blev vi hungriga så vi bestämde oss för att ta en så kallad "nattmacka". Dvs Julie ville kränga glass (och till er som har fått bilden av Julie som ett fetto: yeah, not so much). Det är sjukt roligt att se och pröva de anställdas kompetens på McDonalds.

-Hej, jag vill ha en mjukglass med både kolasås och chokladsås på.

Detta är vad vi fick:


Hahaha, det är ett faktum: De klarar inte av en avancerad beställning på McDonalds!
Ciao!


Hotell Ceylon

Morgonen började med att jag gick upp sjukt tidigt och denna gången i pigghetens tecken, thank God! Passade även på att agera hotellvärd. Trodde att min sambo skulle bli glad för min fina gest, men hon bokstavligen sket i det, haha! Hur kan man missa detta liksom?




Anypoo, dagen på Mörarpsskola var väldigt givande och imorgon har jag en sjukt viktig dag då min mentor kommer ut för att se mig hålla i hela verksamheten (helt själv). Även om jag vet att jag är supderduktig på det jag gör så känns det ändå lite nervöst att behöva bli observerad på det sättet.

I eftermiddags när jag kom hem till slottet hade mitt ex varit där och hämtat sina sista saker. Wow, trodde inte att det skulle bli så tomt som det blev trots att han inte hade speciellt många saker. En sak jag dock kommer sakna är hans sjukt stora spegel med guldram. Speciellt nu när vi är två tjejer i lägeheten som måste spegla sig, haha! Det blev i alla fall väldigt tomt i det hörnet där spegeln brukade stå. Såååå, jag ställde Julia där sålänge bara, haha!


Hahaha! Som taget ur en skräckfilm!
Ciao!



Silly Billy!

Antingen är jag en sjukt tråkig människa eller så är Julia bara en väldigt trött människa (med konstiga sovställningar: att tillägga). Lämnar man henne någonstans i 5 minuter och sedan ropar på henne, är hon redan totalväck, haha! Och som om det inte vore nog. När det är dags för att sova på riktigt, i sängen, ligger vi oftast och snicksnackar en stund. Jag har dock under de senaste dygnen kommit på att jag inte pratar med Julie herself utan hennes näsa.

 Det är ju bäckmörkt i sovrummet och därför har jag inte fören igår sett att det är detta jag pratar med:



Hahahaha! Jag dog av skratt när jag bustade henne!
Ciao!


A good wife!

Gud, vilken duktig fru jag har varit idag och de senaste dagarna. När Julie kom hem från jobbet var middagen redan färdig och tvätten var vikt och damsög, ja det gjorde jag ju igår. Både det och andra husliga saker blir så mycket roligare att göra när man känner att man inte är tvungen att göra det. Ingen har sagt till mig att göra det utan det kommer bara naturligt.
Oh my God, håller jag på att bli vuxen? Haha, nej det tror jag inte. Men en sak är säker, man får en helt annan syn på saker när man är "ensam". Min handledare på skolan säger dessutom att det finns forskning på att man inte är 100% vuxen förens man är 25 år. Which means, att jag har ca 5 månader kvar innan jag måste bli vuxen, haha! Är dock mycket hellre en "omogen kaka" och gör vad jag känner för i några år till än att vara en deppig kärring som är fast på något tråkigt jobb som man inte ens tycker om.

Nibbe, nu blir det skeda med Julie resten av kvällen. Kommer slockna på två röda.

Gissa vad vi åt idag?


Mums
Ciao!


Blod, svett & tårar

I natt somnade jag klockan 04.30, lyckat? Julias "natti-natti-piller" hjälper alltså inte, men det var värt ett försök. I fortsättningen kör jag det enda som verkar funka:
Enya - May it be, haha!
Kom nyss hem från första passet på gymmet efter att ha varit borta nästan en hel vecka i förkylning. Paul also known as Hitler kör alltid stenhårt på sina spinningpass, snacka om blodsmak i munnen! Men fy bövelen va skönt det var! Nu satsar jag på att hålla mig frisk fram tills vi åker till Miami i maj för där kommer det bli många sjuka kvällar!




Ciao!


Turn of events

Är det galet att ha 12 st på sin Facebook som fyller år idag eller? Det betyder alltså att väldigt många föräldrar hade "älskog" ca 9 månader innan de här personerna föddes (dah). Men ändå, det betyder att folk generellt är extra kärleksfulla och glada i juli månad.

Anypoo, dagen till ära så tog vi sovmorgon till 11.30 för att sedan gå och köpa oss varsin big ass cappucino. Efter det satte vi oss som sagt på vår numera claim:ade spot: Kärnantrappan. Boy oh boy om det var varmt idag! Och dagen blev bara bättre och bättre. HIF skulle spela match senare på eftermiddagen vilket också innbar att Helsingborg svärmades av the po-po. Män i uniform, yummi!

Efter lite schtekande i solen dök min papi upp i "sina" coola pilotbrillor, hehe! Efter många roliga samtal och en HIF-klack senare begav vi oss ner till staden för att äta en vrålgod middag och dricka bira. Gratis är gott! Men det slutade inte där. När vi sagt ba-bye till papi gick vi upp till Olympia för att kolla läget. Matchen var i full gång och vi blev ganska sugna på att gå in och kolla resten från läktaren med tanke på det fina vädret och allt. Och som en blixt från ovan dök en snäll själ upp med biljetter. And yet again, gratis är gott!

 
Min pappa och hans "upp med tummarna nu", så söt haha!

 


Ciao!


Sunday bloody Sunday...

Om man lyssnar riktigt noga så kan man (med lite fantasi) nästan tro att dom sjunger "små negrar i sanden" fast dom egentligen sjunger "Sunday bloody Sunday" i U2's politiska låt. Testa själv och byt ut texten!

Bara sådär på tal om inget alls egentligen...

Idag gör vi en favorit i repris, dvs vi ska göra så lite som möjligt och glida hela dagen. Planen för idag: Take away-kaffe, kärnantrappan ett par goa timmar, göra tacos och kolla på National geographic filmerna.

Smell you later!


Ciao!


Och så var dom tre...


Du är välkommen hem till oss ikväll...
Ciao!


Det ska va gött å leva!

Vilka glidare vi har varit idag. Inte många knop vill jag lova. Efter en sväng på stan och en sjukt mysig fika på Koppi hos min kära bror satte vi oss på Kärnantrappan. Där satt vi och stekte oss i God knows how long!

Julie: -Det är snart påsk!
Jag: -Japp!
Julie: -Kan inte klä ut dig till påskharen då?
Jag: -Ehm?
Julie: -Så kan jag klä ut mig till hon påskhoran!
Jag: -HUH!?!
Julie: -You know... easter whore!
Man bah, vem fan är det?! Haha!

Min fina broder på Koppi <3

Ciao!


Plan a trip to Japan alone

".....Och om du lägger ihop allt det får du en väldigt fin människa! MEN, man ser oftast din samlade "skönhet" när du är i ett förhållande! Inled ett förhållande med dig själv istället! Du förtjänar det."

TACK VÄNNEN & TRUE STORY!

Ciao!


Rise and shine!

Morgonen började med Julia åt sin supernyttiga frukost, 2 cheesburgare (från igår), 2 ägg och kaffe med mycket grädde (på flaska). Det blir stundvis sjukt roliga dialoger mellan henne och mig:

Jag: -Vad gör du?
Julie: -Tar på mig byxor, vadå då?
Jag: -Utan panties?!
Julie: -Eh ja, VADÅ menar du att du typ sover i trosor!?
Jag: -Eh, ja!
Julie: -Nä, det är obekvämt.
Jag: -Du är konstig!
Julie: - Yeeeaaah, I wanna see you MAKE ME wear panties!!

Hahaha! Ja, det hade ju varit en syn. Jag tvingar Julia att ta på sig panties!
Efter frullen drog Julie till sin yogaträning och själv ska man åka och handla en bil med min kära far! En helt vanlig lördag med andra ord, haha!
Vilket härligt väder! Alla blir så glada och positiva när solen skiner. Tänk om man bodde i ett land där solen alltid sken.
Memo to self: Move abroad!


Nä, det blir en promenad i rappet!
Ciao!


Who says I can't be free?



Nu jävlar är det helg! Fredagsmys? Eh, hell to the NO!
Ciao!


Pussa på det som gör ont

Vilken insats jag gjorde idag precis innan jag skulle gå hem för dagen. Jag skulle nästan vilja påstå att jag är Superkvinnan själv! Alla ordinarie lärare hade gått hem för dagen och jag höll på att blogga, som jag alltid gör vid slutet av dagen när jag jobbar på Mörarpsskola (adress dit: http://klass2ab.bloggplatsen.se/). Panikartat hör jag någon som bankar på dörren och säger: "Fröken släpp in mig släpp in mig!" Utanför stod en pojke i klassen och grät. När jag frågade vad som hade hänt sa han att han hade brutit armen då han hade snubblat över en bänk när han blev rädd för en insekt.

Mina moderliga instinkter tog över direkt och jag tröstade honom och försökte få honom att tänka på annat. Medans vi gick från klassrummet och upp till skolsyster pratade vi om allt annat än armen. Vi fick till och med tid att prata om de senaste legobilarna. Men i mitt huvud var det egentligen bara två tankar som snurrade runt: L-ABC (L - livsfarligt läge A- andning B- blödning C- chock eller cirkulation) och, tänk om han verkligen har brutit armen. Vid det läget hade jag ännu inte tagit av honom tröjan för att se om där var någon skada eftersom jag inte ville göra det värre. Men väl hos sjuksköterskan fick vi klara besked om att han hade brutit armen. När de fick av honom tröjan pekade underarmen och handleden åt helt fel håll. Stackars liten!

Jag märker nu hur sjukvårdsutbildningen i lumpen verkligen satte sig. Jag visste precis hur jag skulle göra och bete mig. Ett tag blev pojken svettig och vit i ansiktet vilket också är ett tecken på att man absolut inte mår bra så jag förberedde med en påse och en hink. Och när pojken började gråta emellanåt ville han att jag skulle krama honom och hålla hans hand. Det var så jobbigt men samtidigt ändå så vackert. Det gjorde ont i mig att se honom lida men samtidigt blev jag helt varm i hjärtat när han under hela tiden höll hårt i min hand medans sjuksköterskan gav honom medicin.

När hans mamma kom för att hämta honom och köra honom till ortopeden tackade både läkaren och sjuksköterskan mig för ett bra jobb. Jag vet jag vet, inte värsta grejen att en unge bryter en arm men det är ändå skönt att känna sig uppskattad då och då.


Sjukvårdsutbildning. Lumpen 2006
Ciao!


Candy mountain!

Nu har det snart gått en vecka sedan Julie flyttade in i mitt slott. Det är sjukt roligt att bo tillsamans med henne eftersom vi är så lika varandra till sättet. Vi delar värderingar, vi har exakt samma humor as a matter of fact vi delar till och med meningar, ordagrant. Jag säger början av meningen och hon avslutar den och vice versa. Ibland är det dock sjukt läskigt när vi säger precis samma saker samtidigt. Morgonen börjar alltid med en riktigt kickstart i samband med att vi båda står framför spegeln och gör oss iordning. Jag maxar ljudet på högtalaren och öser på någon fet låt samtidigt som vi flippar ut i dans. What a good way to start the day!

Men nu till ett avslöjande som heter duga:
(Julia borde döpa om sig till Duga: "Här kommer en flicka som heter Duga, haha")
En fördel med att bo ihop med en tjej är att man lånar kläder av varandra. Imorse lånade jag en hoody av Julie eftersom jag bara klär mig i "lärarkläder" när jag går till mitt jobb och Julie (sexy miss office-girl) klär sig i kavaj och annat fint när hon går till sitt jobb. Anywho, när jag satt med några i elever för att ha lästräning frågar plötsligt en av tjejerna vad det är för cirkel som sitter innanför min tröja. Va, tänkte jag? Så jag stoppade in handen i fickan och mycket riktigt så satt det fast något hårt och cirkelformat. Någon som vågar gissa vad det var?



GODIS i form av Turkisk peppar! Vad annars? Det är Julia vi pratar om. Godismonstret själv. Jag undrar dock hur länge den har suttit där. Och varför ens lägga den i fickan? Fick senare ett meddelande från Julie där det stod: "Don't you dare throw it away!" Haha, man bah: Okej, Julie går raka vägen till anonyma godisätare.

-Hi, my name is Julie and I'm addicted to candy
-HIIIIIII Juuuuliiieeee!



Kolla dom tänderna alltså. Dom längtar efter godis. Man ser det nästan.
Söte göte!
Ciao!


Välkommen till livet!



Jag finner inte någon mening med att fortsätta att slösa bort mitt liv på meningslösa petitesser. Jag vägrar att bli en torrboll som på sin höjd åker på en charterresa om året. Mina ambitioner handlar inte om att jag ska kunna sitta hemma och kolla på film varje fredag eftersom hela Sverige har dille på fredagsmys, wo to the ho! Det sista jag vill är att fastna i Sverige. Hur kan man vara så olika i sina tankesätt? Varför nöjer folk sig med ett medelmåttigt Svenssonliv? Jag vill inte sitta där när jag är 70 bast och förklara för mina eventuella barn och barnbarn att jag inte har gjort något i mitt liv som är värt att berätta.

-Mormor, hur var din ungdom?
-Ja du kära barn. En gång åkte jag till Kolmården och skulle titta på rävar. Jag tror jag fick syn på en liten rackare, om det inte var en hund.
-Men, har du inte rest och sett världen?
-Världen? Vilken värld?

Jag har redan sett en stor del av världen, men jag är långt ifrån färdig. Nu tänker jag fokusera på att blicka framåt på allt det ljusa i mitt liv. I maj åker mina fina vänner och jag till Miami och efter det hinner jag nästan bara hem till Sverige och vända igen för att sedan fara till New Jersey. Till hösten har jag stora planer på att flytta, men vi får se. Med mig är inget 100%. I'm a walking holiday!

Mitt nya motto: När som helst kan du bli påkörd av en buss. LEV LIVET!

Ciao!


Junkie

Gud vad frukosten har ändrats med åren. Förr gick man upp tidigt och mjölkade kon för att få sig ett glas mjölk, skrämde en höna för att få ett ägg och slaktade en gris för att få bacon . Idag sover man så länge som möjligt (ca 4-5 snoozningar på klockan) för att sedan gå upp och slänga i sig något snabbt. Min personliga frukost har också ändrat sig. Jag kunde förr äta flera mackor med massor av pålägg plus ett ägg och kanske till och med flingor med mjölk. Idag räcker det med ett knäckebröd och givetvis alla tabletter jag knaprar i mig om dagen. Inte konstigt om man blir kallad för pundare.



Jag behöver nog söka legitimerad hjälp va? Jag tror jag är beroende...

Om sanningen ska fram så är det faktiskt bara: 1st tablett för hyn, 1st Ipren, 4st vätsekdrivande och 2st fettförbrännande. Allt det där nödvändiga! Skönt att jag inte är ensam i världen om att vara en "pundare". Många hobbyjunkies där ute som smyger omkring.
Anyko, min ilska har lagt sig lite idag (vadå märks inte det, haha). Detta mycket tack vare alla underbara elever på Mörarps skola. Kom precis på att jag kanske borde förklara vad jag gör nu för tiden. Jag har ju sadlat om totalt från väktaryrket. Jag läser i alla fall till lärare, men hela den biten tar vi en annan gång.
Kärlek från de här underbara eleverna är den absolut bästa kärleken man kan få. De ser mig för den jag är och inget annat.


What you see is what you get..
Ciao!


RSS 2.0