Idag ringde min biologiska mamma mig...

"I'm a 41 year old Sri Lankan mother looking for my daughter who was given for adoption to Sweden in 1986. She is 25 years old now. Before I give you more information I must tell you that I don't mean to cause her any inconveniences in searching her. (...) I had to give my child up for adoption because I was just a teenager at that time and the person responsible didn't want to marry me. I suffered a lot all these years with the memory of my first child. I just want to see her face."

Jag är fortfarande helt tagen av det här. Att först bli uppringd av Sri Lankas ambassad i Sthlm som berättar att min biologiska mamma letar efter mig och sedan några timmar senare bli uppringd av min biologiska mamma. En mamma som dessutom berättar att jag har 3 systrar som jag är storasyster till. Den yngsta är 21 år och heter Minoli den näst äldsta heter Malki och den äldsta heter Dinithi.
Jag har redan fått prata med alla i telefon och de är så duktiga på engelska. De har ett väldigt bra och förmöget liv i Sri Lanka och det sjuka är att jag är så lik mina systrar till sättet. Alla gillar att sjunga, en av dem spelar fiol, och en av dem är lärare.

Denna dagen har verkligen varit en bergochdalbana, känslomässigt. Ena sekunden gråter jag av glädje, andra sekunden sitter jag bara och skrattar och så går det på repeat. Jag är så fruktansvärt glad att denna dagen äntligen kom! Men det mest fantastiska av allt med att vara adopterad är att jag inte bara fick världens bästa föräldrar utan även vetskapen att ni faktiskt har letat efter just mig.

Har fått massor med bilder av min biologiska mamma (Maria), men här är en de tog nyss:


Gud, jag kan inte sluta gråta! Jag måste nypa mig själv hela tiden! Jag trivs otroligt bra i Newcastle, men just idag hade det varit skönt att vara hemma hos sina nära kära, och att ha någon att krama.
<3

LCHF

Nu har jag verkligen kickat igång min nya sunda livsstil! Paula & jag har dessutom börjat med LCHF-dieten (low carb high fat). Det är första gången jag testar det och det funkar verkligen hur bra som helst. Man går aldrig hungrig vilket jag kunde göra förr med min andra "hemmagjorda diet", haha. Bättre att äta än att svälta!

Imorse var vi på spinning och sen körde ett bra tag på en maskin som påminner om crosstrainern men denna ger mycket mer effekt! Blir nog ett kvällspass lite senare, funderar på styrketräning eller simning, hm, tough choice!

Smell you later!Ciao!


Newcastle - staden där ALLA tränar!

Jag älskar älskar älskar allt med Newcastle (förutom de satanen perkeles skolbussarna som aldrig är i tid), och nu älskar jag även mitt nya gym! Detta är verkligen en hälsostad! Jag har hamnat SÅ rätt! Gymmet är så fint och där finns mängder med olika träningsformer! Jag har som sagt bestämt mig för att besegra väggklättring på 5 månader, and I will! Här är lite bilder från idag:Sjukt ball reaktionsmaskin, den låter och blinkar på olika ställen och där där ljudet kommer ifrån och där lampan lyser ska man slå så snabbt som möjligt. Där lär man hitta mig under mina "aggressiva dagar", haha! Paula kickade some ASS där idag by the way (ni ser de två killarna som ligger på golvet, well they were in the wrong spot at the wrong time, I tell ya, haha).


Nu jeflar kör vi, imorgon ska jag på spinning på dagen, får se om det blir ett kvällspass också!
Ses i sommar Sverige!
Ciao!


Mitt "vackra" boende...

Tänkte visa er hur jag bor, mest så att alla förstår att det inte är något lyxliv jag lever. Men jag trivs som fisken i vattnet! Har som sagt 2 minuters gång till ALLT! För någon dag sedan kom jag även på att jag ser Newcastle United FC:s hemmaarena (St James’ Park), yeay!
Don't mind the humming please, haha! Och jaaa, jag bor högst upp och det finns såklart ingen hiss, haha!A glimpse of St James' Park (man ser iaf strålkastarna, haha)

Ciao!


Skypaaaaarn!

Förlåt för att jag är sämst på att blogga, men jag hittar inte motivationen till det riktigt. Har så mycket att berätta att det inte får plats i skrift. Jag berättar mer än gärna på Skype, som jag gjort för bland annat de här sötnosarna:
Var hos Frissan i torsdags i alla fall, sjukt skönt att kllippa av en bit!

Ciao!


Pwomise!

Jag lovar att ta tag i det här med bloggandet. Men det är just nu så mycket som ska fixas och donas med. Hade min första förläsning idag, väldigt intressant (även om jag redan kunde allt, blink smiley, haha). Nu är jag alltså officiellt en student i England. Börjar redan känna mig hemma här.

Imorgon ska jag skriva in mig på ett av Englands största och bästa gym, som jag även bor granne med. Behöver alltså bara gå utanför dörren så ser jag gymmet, gött! Där finns det bland annat väggklättring och massiva bassänger att simma i.

Nu ska jag sätta mig och läsa igenom en b-uppsats som Johanna och jag ska opponera på. Skulle egentligen ha opponering i Malmö på onsdag eller torsdag men jag fick dispens i och med att jag redan är i Newcastle. Är dock övertygad om att Jojjo sköter biffen galant utan mig.


Ciao!


Photooooeeees!

Vet att ni är nyfikna på att se hur det ser ut. Bilder kommer så fort jag hinner. Har inte haft jättemycket tid att knäppa några bilder. Bare with me!


En lapp som sitter på allas dörras just nu. De flesta "gamla" studenterna har sina finals snart, vilket innebär att man inte kan maxa volumen so to speak. Men om två veckor så börjar våra "freshman weeks" när vi ska "skolas in". En hel del fest dag in och dag ut utlovas! Och då är det INGEN som kommer vara tyst, haha! Kommer inte bli lugnt!
Ciao!


This. Is. Spar:ta!!!

WOW! det har bara gått 2 dagar och jag är redan förälskad i Newcastle! Förutom boendet så är allt perfekt. Jag hade inga höga förväntningar om hur det skulle vara att bo i studentkorridor. Men när man får ett rum högst upp i bygget, längst in mot köket som dessutom är ca 10kvm så kan jag erkänna att det kändes lite spartanskt om man jämför med Villa Skansen, haha!
Här hanldar allt om att alla har sitt eget, man sparar på saker, och lever på budget. Ska man gå på toaletten tar man med sig sin egna toalettrulle till toan, ska man duscha får man försöka time:a det så att man inte behöver bråka om den med resten av mina 5 flat mates. Och då handlar det givetvis om att duscha snabbt, sparsamt med tid dvs. Våra lägenheter går under benämningen "Lovaine flats", men jag har valt att döpa om den till Sparta!

Idag var vi (när jag säger vi menar jag: Paula, Trine och jag) och köpte täcken, kuddar och annat "bra-å-ha". Vi var inne i köpcentrat Eldon square som har det bästa utbudet på shopping! Herregud, jag visste inte var jag skulle ta vägen när jag såg alla affärer. Tjejer, ni kommer älska det! Men nu har jag iaf inskaffat lite beddings så att jag får en trevligare upplevelse i natt. Yeay! Sov inte en blund i natt eftersom jag frös rumpan av mig. Slutade med att jag gick upp mitt i natten och tog alla mina tjockaste tröjor och lindade in hela kroppen.

Det har varit strålande väder här sedan vi kom hit, helt fantastiskt, jag menar det är trots allt England vi pratar om. Folket här är helt galet trevliga och hjälpsamma. Detta firar vi ikväll med lite vin på mitt rum (eftersom jag har den fetaste musiksystemet haha) och sen en liten miniutgång för att kolla utbudet.

Nu blir det en powernap deluxe!

Ciao!


Men? Men? Men..des?

Jag tycker inte det själv och jag vill absolut inte påstå att jag är lika vacker som den här kvinnan. Men idag fick jag två nästan likadana sms (och har fått höra det förr) av personer som tycker att jag liknar Eva Mendes. Kanske för att filmen Hitch visades på tv idag (sjukt bra film). Måste säga att det värmer lite i hjärtat...


Ciao!


A good sign?

Och som grädde på moset så vann Newcastle United idag mot Manchester United med 3-0. Megaskräll! Kan bara vara ett bra tecken. De vill såklart visa sin bästa sida nu när jag kommer, hihi!


Ciao!


The end is near...

Så var det bara två dagar kvar tills jag beger mig mot jolly old England. Det är ganska pirrigt och nervöst just nu, har haft lite svår att sova de senaste dagarna.
Idag har jag använt tiden flitigt för att försöka hinna med att träffa så många vänner som möjligt, to say our goodbyes, haha! Det låter som att jag ligger på min dödsbädd. Men faktum är att det snanare är tvärtom. Jag är på väg mot min "livsbädd". Tror att denna resan kommer bli en sjukt roligt upplevelse och en väldigt bra erfarenhet att ha med i bagaget, både i utbildningsyfte och som ytterligare en punkt att stryka på min lista.
Bott & Studerat i Newcastle: * Check v

Här är några bilder så att även ni här hemma vet var jag har att vänta mig:

Northumbria University <3
Mitt studentboende: Lovaine Flats (ser så inbjudande ut... not)Och sist OCH minst, mitt lilla krypin för terminen. Får se till att piffa upp det ordentligt så att man känner sig "hemma".


Ciao!

 


Tweet tweet

Glöm inte att följa mig på Twitter.
Emily_Ceylon heter jag där!Ciao!


RSS 2.0