Män kan visst!

Bloggingsson - Del 2

Denna gången var det Martin och Anders tur att stå för bjudningen. Klockan 19.00 blev Julie och jag upplockade av Taxi Gunnar och skjutsade till palatset på Råå. Jag måste verkligen säga att jag är imponerad. Visst trodde jag att de kunde slänga ihop någon god mat och kamma sig lite, men att de skulle ha dukat så fint, lagat en trerättersmeny och även klätt upp sig. De trodde jag aldrig. De måste ha fått hjälp eller något. Var det Uncle Bens eller? Haha!

Till förrätt fick vi en sjukt god skagentoast, till varmrätt fick vi fläskfilé med äggnudlar (eftersom jag hatar potatis) och en blanding av parmesan, vitlök, och persilja på det. Och så var det efterrätten, jag är inte 100 % säker på vad det var, men jag är 110 % säker på att jag gillade det. Tro mig när jag säger att Julie och jag länsade fatet. Det fanns inte ens en smula kvar.

När vi var mätta och belåtna, satte vi oss i "lobbyn" och drack lite kaffe. Tanken var att vi skulle spela sällskapsspel igen, men på något vis blev det sanningen eller konsekvens istället. Alla var kycklingar och vågade inte ta konsekvens, så för att visa att jag var tuffast som vanligt, valde jag det. Jaaa, jag fick äta snö. Och näää, den var inte gul! Martin fick även han ha närkontakt med snön den dagen, i form utav en iskall ansiktstvätt.

Det värsta kom ändå sist då jag utmanade Martin i Sms-roulette. Jag sa en siffra och det namnet i Martins telefonbok som låg på nr 3 fick jag skriva ett sms till. Konstigt nog så blev det Amanda (Julies syster, haha). Så jag skrev ett sms som kunde ha skapat stora rubriker i tidningen, haha! Men det skulle jag aldrig gjort. För när turen föll på mig och nr 37 i min telefonbok visade sig vara en kollega, var det inte lika roligt. Jag får nog ta mig i kragen och ringa för att be om ursäkt. Det Martin skrev var allt utom snällt, haha!
I övrigt var det en mycket trevlig kväll!

Här är några "clicks":
Ciao!


Halv åtta hos mig - del 2

För några veckor sedan hade jag middag för Julie, Martin och Anders. En kväll som blev superlyckad. Vi bestämde att vi skulle fortsätta med sådana här tillställningar, vilket vi också gjorde. Det blev ytterligare en mycket trevlig kväll med gänget där jag bjöd på kinesisk mat till huvudrätt, Gino (frukt med ett täcke av vit choklad och kokos) till efterrätt, och även en ostbricka och rödvin. Fint ska det vara!
Det som chockerade mig mest var att Anders (som aldrig druckit rödvin i hela sitt liv) började gilla vin på momangen. Och ännu i dag dricker han det. Kanske inte as we speak, men så vitt jag vet har han till och med köpt hem ett par flaskor. Awe, pojkarna börjar bli vuxna, haha!

Anygame, till ostbrickan dukade vi även fram lite spel. Det kvittar vad någon annan säger, men Anders och jag vann faktiskt. Det var helt och hållet fusk som pågick i det andra laget som bestod utav Julie och Martin. Därför bestämde vi även att vi skulle döpa om våra kvällar till "Bloggingsson" så att man kunde göra pakter för att rösta ut sådana som man gillar mindre, haha! Nä, men skämt åsido, det var riktigt roligt. Och vi lär göra om det. As a matter of fact så har det redan hänt. Mer om det lite senare.

Picture time:
Oh and Julie, jag har Alfred om du undrar, haha!


Ciao!


Eddan i vin

Jag var ju bara tvungen att betsälla Christian Audigiers vinkollektion. Hur coola är inte dom här flaskorna? Finns att beställa på Systembolaget. Tack Tony för tipset!


Ciao!


Apropå inget alls...

Kalla mig pryd om ni vill, men är det bara jag som tycker att man skulle kunna vara lite mer subtil när det gäller vissa reklamer på tvn nu för tiden? Hade jag fått bestämma så skulle jag nog till och med skippat vissa reklamer helt och hållet.
Ta bara den här reklamen för Ac3 comfort. För er som inte vet så är det en kräm mot analklåda. Där ställer sig en kvinna i sina bästa år och kliar sin rumpa mot ett träd. Vem kommer på något sådant? Är det samma person som tyckte att det skulle vara helt ok med en kvinna i vit rock som pratar om "irriterande och illaluktande flytningar"?

Tänk er detta scenariot: Ni är på en romantsikt date hos en kille ni precis börjat träffa. Middagen är serverad och tv står på bara som bakgrundsljud. Mitt i middagen blir det reklam på tvn (och alla vet ju att det blir extra hög volym då, trots att man inte rört volymknappen). Och precis i samma ögonblick som ni skålar och tittar på varandra, kommer Ac3's reklam för analklåda. Och som om det inte vore nog kommer även den där satans Imodium plus reklamen mot diarré. "Får du alltid diarré vid fel tillfälle?" När f*n är det någonsin rätt tillfälle att få diarré?!?!
Om inget annat så dog i alla fall stämningen där ett tag.

Nej, har man sådana problem tycker jag att man kan vara smart nog att besöka sin husläkare eller apoteket. Skona oss andra.


Ciao!


Ego day!

Jag sover inte, jag filosoferar. Du tror att jag sover, men det gör jag inte. Jaaag gliiiider...

Idag har jag verkligen bara haft en "ta-hand-om-Emily" dag. Jag menar, bara för att jag råkar jobba på ICA betyder väl inte det att man måste ha Ica-påsar under ögonen. Så idag la jag först en ansiktsmask sen tränade jag lite yoga (samtidigt som jag blekte mina tänder) och sist men inte minst avslutade jag med ett gäng gurkor på ögonen och lite avkopplande HOUSE musik, haha!

White stripsen håller verkligen vad dem lovar. På bara några gånger har mina tänder blivit kritvita. Jag lovar att jag kan lysa upp ett mörkt rum genom att bara le. "Var är Emily?, Emily le. Dääääär är du ju". Haha!

Ni tänkte att jag kanske skulle be om ursäkt för att jag bloggar så dåligt. Då trodde ni fel. Uppskatta istället då min Bloggingsson är igång! Jaaa, det gör ni!Tummen upp för vitare tänder!
Ciao!


Maskros!

Skulle ni någon gång åka förbi min lägenhet på Olympia, kan jag garantera er att ni kommer veta vilken lägenhet jag bor i. Idag köpte jag nämligen en enormt stor taklampa som kallas för maskrosen. Det syns på långa vägar vill jag lova. Grymt snyggt blev det. Jaaa, Henke satte upp den till mig, haha! Passade även på att köpa tre spotlights till min hall (även dom satte Mr Handyman upp). Så nu kan man till och med se var man sätter sina skor.


Ciao!


Smiley face!

Fine Adam, I''ll spare you the trouble of having to use googles translator for this time!
Anywho, Adam is coming to visit me the 16th of febuary and I know it's going to be awesome! He's only staying a couple of days though, but we'll make the most of it!
The last time I saw him we were both very young. I must have been around 13. I was constantly bugging him and I probably got on his nerves. I will always remember one time when I got angry with Adam and started to call him names in swedish so that he wouldn't understand. The funny thing about this story is that Adam totally knew what I was saying even though I said it in swedish.

- Din bög
- That probably means gay
- No, it doesn't (but it did), din fule idiot
- Did you just say that I'm a ugly idiot?
-NO!


Do you also remeber that time in your room Adam? Haha!


Anyway, now we're a lot older and we're actually allowed to do stuff such as: Buy and drink alcohol, party, drive a car, go to the cinema without any parents, gamble and so on.
All I can say is: It's ON dude! Emily welcomes you to her pimp pad! Oh, and all the single ladies in Helsingborg, watch out because here comes the casanova from New Jersey!Ciao!


Det kommer mera...


Ciao!


Thats that, that!

Det var det, det! Nu har jag uppdaterat för alla dom dagarna som det var tyst på bloggen. Men som ni förstår har jag varit ganska upptagen. Nästa vecka är lika fullproppad med saker som ska göras och planeras. Imorgon blir det en heldag med mami. Träning, shopping, och bio står på schemat.

Memo till mig själv: Städa din garderob! Kläderna gråter ju!


Ciao!


Colgate-leendet!

Igår fick jag post från US and A. Det var mina efterlängtade White Strips från Crest. Jag vet två som kommer gå runt med kritvita tänder snart, haha! Jag var tvungen att testa det redan igår. Så innan jag gick och la mig "tejpade" jag på stripsen och sen sov jag. Hur effektivt och bra som helst. Jag märkte inte ens av att det satt något på tänderna. Och visst blev det resultat. Redan på första gången! Däremot så fick jag en liten biverkning. Det ilar som attans i två av mina tänder. Men, vill man va fin så får man ta en panodil. Det går över, och vem vill inte ha vita tänder? Billigt var det också!


Ciao!


Halv åtta hos mig!

I torsdags bjöd jag Julie, Martin och Anders på middag. Det var jättetrevligt verkligen. Jag förstår inte varför man inte har sådana sporadiska middagar oftare! Det är ju så lätt att bara slänga ihop något gott att äta, samla lite gamla vänner och snacka minnen och goja!
Anyhow, det blev så lyckat att vi bestämde oss för att ses hos mig igen på tisdag. Denna gången lite mer planerat dock. Jag ska bjuda på hemmalagad kinesisk mat och amerikan cheescake till efterrätt. Efter det ska vi spela sällskapsspel, äta ostbricka och dricka rödvin. Eller ja, alla utom Anders som inte känner sig tillräckligt vuxen för att dricka rödvin, haha!

Det blir paffe!


Ciao!


Chile-sol!

Idag när jag kom till jobbet fick jag en souvenir av min vän Tony P som hade varit i Chile och Argentina. Jag fick en jättevacker solfjäder som kommer att användas flitigt på Gran Canaria om 16 dagar! Jag hörde att det var 27 grader i skuggan där igår. Det tackar man inte nej till ett dugg!

Tack så jättemycket min vän!


Ciao!


Gnäll-kärringen Emily!

Då jag kom hem på morgonen efter att ha jobbat natt på nyårsafton fick jag mig en otrevlig syn. Vid entrédörren ligger det först och främst massa påsar med tomma flaskor och burkar och skräpar. På trappan låg det massa splitter från flaskor som måste ha kommit från en balkong. Vid sidorna låg det fullt med cigarettfimpar och askar. Och brevid entrétrappan låg det en jättestor keramiktomte i flera bitar. Normalt?
Min första tanke var att hundarna i huset kommer ju skada sig på glaset om det inte städas upp, och min andra tanke var att mina grannar givetvis skulle tro att det var jag som hade festat till det eftersom jag är yngst i huset. Så för att rädda hundarna och mitt eget skinn gick jag in i min lägenhet och skrev min första klagoklapp. Inga jobbiga utropstecken eller arga ord, utan mer som en uppmaning till att städa undan.

Nöjd och belåten gick jag sen in i min lägenhet igen för att sova. Men det tog inte mer än 2 minuter innan jag hörde entrédörren öppnas. Det var en av mina favoritgrannar som jag brukar kalla för "säkerhetschefen" eftersom jag aldrig kommer ihåg vad han heter. Han hade iaf precis vaknat och precis som jag upptäckt röran utanför dörren. Jag såg hur han stod och skakade på huvudet och efter det gick han in igen. Sedan tog det återigen ca 2 minuter tills han kom ut igen. Fast denna gången kom han ut med en kille i 18 års åldern och en sopsäck. Haha, stackars kille som hade haft fest i sina föräldrars lägenhet. Det kan inte varit roligt att vakna så tidigt när man mår så dåligt och bli tvingad att städa. Men så blev det i alla fall. Och jag kunde sova vidare i lugn och ro.
Ja, jag vet att det var jätte-tantigt av mig att sätta upp en lapp, men bor man så fint som jag gör vill man också att utsidan ska se fin ut. Man vill ju inte att folk ska tro att man bor i någon slags pundarkvart!

Någon dag senare träffade jag "säkerhetschefen" på City Gross då vi "high fivade" lite i smyg, haha!


Ciao!


Jon and Kate plus 8

Jag har alltid tänkt att om jag någon dag har privilegiet att bli mamma så vill jag ha två barn. Och om man nu ändå ska ha två så hade det ju varit praktiskt om man kunde fått tvillingar. Så har man det gjort, haha! Chanserna att få tvillingar är väl ganska minimala, men efter att ha fastnat för en serie på TV börjar man undra.

Jon and Kate plus 8 heter serien. Den handlar om en familj som först fick tvillingarna Cara och Mady och sedan 3 år senare fick åttlingarna Alexis, Hannah, Aaden, Collin, Leah och Joel. Jag menar, hej å hå, vad är sannolikheten?!
Anypoo, Jon och Kates förhållande till varandra var så (åtminstone så som TV framställde det) gulligt. De smågnabbas konstant men är ändå samtidigt väldigt måna om varandra. Det måste ju vara sjukt svårt att lyckas få ihop vardagen med 8 ungar i nästan samma storlek och ålder och som dessutom ser likadana ut.

Jag vet inte hur många avsnitt av serien jag har kollat på, men jag har verkligen förälskat mig i deras familj. Alla barnen är så lika med ändå så olika och unika. Och det är otroligt vad man kan inspireras av sådana små liv.
Det är också därför mitt hjärta krossades litegrann innan idag då jag fick reda på att Jon och Kate skilde sig i december 2009. Damn it people, sluta skilja er!

Serien fortsätter trots detta och jag kommer absolut fortsätta följa barnens liv!Ciao!


Dogma

Trots det ovanligt kalla vädret har det ändå varit riktigt mysigt att gå på långpromenader med hundarna. Solen har ju ändå tittat fram ett par dagar. Gissa om det är fint att gå på stranden då? Men seriöst, det sägs att sundet kan komma att frysa till is för första gången sedan 1900-frösihjäl. Jaha, då är det bara till att sätta på sig skridskorna och åka över till Helsingör för några backar öl, haha!

Titta så fina våra hundar är. Nato, Winston och även Johans boxervalp Shaggy på ett litet hörn.Ciao!


Dagarna som flöt ihop...

Var tog de senaste dagarna vägen? Dom bara försvann. Poff! Helt plötsligt är det år 2010. Vad hände med år 2009? Och när vi ändå pratar om det, var tog alla de andra åren vägen? Det känns inte som att det var längesen då man stod och gjorde sig redo inför milleniumskiftet. Aah, ljuva år 2000, det firade man på Larödskolan med några dåvarande vänner som jag knappt ens minns namnen på, haha! Jag minns att en kille hade med sig en PET-flaska fylld med en genomskinlig vätska som luktade T-sprit. Ja, mina damer och herrar, jag var alltså 13 år när jag tog min första klunk av hembränt, haha! Det var första och sista gången man gjorde det. Idag är jag bara glad att jag inte blev blind.

Anypoo, jag har åtminstone inte varit rastlös på senaste. Varje dag har varit händelserik på sitt sätt. Jag vet att jag sa att det inte skulle bli någon fest eller intag av alkohol innan Gran Canariaresan, men det blev ändå några undantagskvällar. En kväll var Jennifer, Henke, Böös och jag i Malmö och såg 3D-filmen Avatar på Entré. Efter det festade vi på Harrys i Malmö (där Böös jobbar som bartender). Hellooo gratisdrinkar! Det blev även en utgång i Helsingborg som heter duga då vi stängde Helsing, stängde Harrys och stängde Cardinal. Och som picken över i:et tog vi oss även en vin/trivial pursuit-kväll (en helt vanlig onsdag).
Men nu blir det faktiskt inget mer och därmed basta! Jag har varken råd eller ork till fler sådana kvällar. Det får bli trevliga hemmakvällar och middagar istället.


Ciao!


WOW!

Jag vet inte vad jag har gjort för att få så mycket uppmärksamhet. Fick mig precis världens överraskning på jobbet. Jag hade verkligen ingen aning! Men en sak är i alla fall säker, den halvt bittra Emily i de tidigare inläggen förvandlades nu istället till en väldigt glad och överraskad Emily.

Hur go får man bli egentligen? Det betydde så mycket för mig. TACK!


Ciao!


RSS 2.0