"Felix qui potuit rerum cognoscere" - "Lycklig den som inser saker"

Sjukt tråkig dag, egentligen allt jag har att säga.
Gårdagen var dock mer händelserik än vad jag trodde den skulle vara , med både poliser och hot mot diverse människor!

Men nu sitter man här inne i värmen och har absolut NADA att vara glad för, mer än att jag är nära Polishögskolan nu. Varje gång jag blir på dåligt humör eller något tråkigt händer så räcker det med att jag tänker på det så försvinner mina problem.

Har bokat tid till min klippning nu också. Klipper mig på torsdag, det ska bli så kul att se hur det blir! Ska försöka få med mig någon som moraliskt stöd.

Nu ska jag gå och kasta äpplen på kollegan, haha! Passa dig!

Imorgon skriver jag om vad jag och töserna hittade på i onsdags. Yippie!

.... Contraria contrariis curantur  - Jag undrar det ja.

Med viljan kan man allt!

Och anledningen till varför jag inte kunde medverka i filmen Kenny Begins och även varför jag har tränat som en galning den senaste tiden är:

Jag har varit i Kristianstad hela dagen på fystester som man måste göra och klara för att kunna komma in på Polishögskolan, och gissa vad????
JAG KLARADE DET FANIMEJ!!!!!!!!!!!!!!

Nu är det upp till Rikspolisstyrelsen om de vill ha mig eller inte!!!!

Jag är helt slut! orkar inte skriva mer idag. Är så sjukt jäv'a glad!

In your face till alla som inte trodde att jag skulle klara det!!

WOOOHOOOOO!!!


Kenny Begins


Kommer ni ihåg den här otroligt flummiga superhjälten? Kenny Starfighter kallas han, haha.
Tro det eller ej så ringde det ytterligare en kvinna imorse och frågade om jag hade lust att ställa upp och medverka i den nya filmen som kommer i januari 2009.
Kenny Begins heter den, (www.kennybegins.se). Jag skulle spela en elev på en skola där de kommer spela in delar av filmen. I filmen kommer även Björn Gustafsson spela Kennys bror Lenny. Björn är enligt mig den roligaste komikern just nu i Sverige.
Tyvärr var jag tvungen att tacka nej eftersom inspelningen varade en hel dag och just den dagen är jag borta på annat. Damn it!
Berättar kanske om det vid ett senare tillfälle. Men det var i alla fall ett (till) roligt erbjudande.

Idag har det inte hänt så mycket mer än att Igor och jag har varit och sprungit vid Olymiafälten i slingorna. Det kändes bra. Funderar på att hyra Igor som min personliga pepp-coach för resten av mitt liv, hehe.
Vi bestämde oss även idag för att klippa oss på fredag. Funderar som sagt på att klippa mig kortkort men vi får se hur det blir med det. Slutar väl med att jag fegar ur. Det är nästan ingen som tycker att jag borde göra det heller. Men vi får som sagt se. På fredag vet ni.

Och till alla intresserade Larödbor: Nu har äntligen rivningen av vår hemska bensinmack påbörjats. Yippie! Inte en dag för sent får jag säga. Istället för macken kommer det att byggas radhus för ca 6 miljoner st. Som hittat, eller vad säger ni!?
 TADAAA!!!


Today!

Idag har jag varit ute med Nato, varit på gymmet och jobbat.
Det var fin-besök på jobbet idag så då var man minsann tvungen att ha på sig skjorta och slips, haha. Det är inte ofta jag sätter på mig slips kan jag ju säga. Men vad gör man inte för att se proper ut för de otroligt viktiga människorna som jag träffade idag. Så här såg man ut:
 Don't mind the mess bakom mig!

Blev kontaktad av en kvinna idag som undrade om jag vill vara med och medverka i filmen Wallander. Det är några Wallanderfilmer som de filmar för den engelska TV kanalen BBC. De kommer att spela in 3 st Wallander filmer, "Sidetracked"(Villospår), "One step behind" (Ett steg efter) och "Firewall"(Brandvägg). Filmerna kommer att visas på Engelsk TV kanal, BBC Prime och innan jul kommer filmerna även att visas på Svensk TV.
De här filmerna kommer alltså vara på engelska. Karaktären Kurt Wallander kommer att spelas av Kenneth Branagh som bland annat har varit med i Harry Potter, Wild wild west och Hamlet med mera. Så ut med Rolf Lassgård och Krister Henriksson och in med Kenneth:
  <-- Kenneth  
Har alltid gillat Wallander-filmerna. Föredrar Beck-filmerna, men jag har absolut inget emot att medverka i Henning Mankells Wallander. Speciellt inte när jag får betalt och allt jag behöver göra är att spela en "trendig Köpenhemnsbo". Hur gör man det förresten? Är det skillnad på en trendig Helsingborgare och en trendig Köpenhamnsbo, hehe? Vad ska jag ha på mig? Gah, jag har för mycket kläder!

Så här skrev kvinnan som kontaktade mig:
"Jag undrar om du skulle ha tid att vara med på en inspelning. Vi ska filma ett par scener som ska utspela sig på en trendig köpenhamns klub. Vi filmar dock i Ystad men du ska förställa en trendig Köpenhamnare och det tycker jag att du skulle passa till perfekt. Om du skulle vilja ta med dig någon ytterligare " trendig Köpenhamnsbo " fungerar det
också."

Vill ju verkligen ha med mig någon till Ystad så jag tar med mig Marina. Det blir nog skoj! det blir som att gå på fest, fast på låtsas, haha! Kul va!? Jag är i alla fall jätte glad. Vet att vi kanske inte kommer synas så mycket i bild, kanske inget alls men jag blir i alla fall en erfarenhet rikare.

Söndagen

När Igor och jag vaknade på söndagen tänkte jag fortfarande på Charlotte som hamnade hemskt långt ner på listan kvällen innan. Jag ska ALDRIG mer kolla på Eurovision!
Förbjud kompis-röstingen annars kan ju vilken dåre som helst vinna. Inte för att våra så kallade grannländer var så generösa med poäng till oss, men jag menar alla de baltiska länderna röstade ju på Ryssland. Någon mer än jag som tyckte att Ryssland låt sög? Lät det ens som en schlagerlåt? Naha!
Men då vet vi det till nästa gång Sverige, ingredienserna som krävs för att vinna är en styck Stradivarius (sjukt dyr fiol) en konståkare och bättre grannländer. There you go!

Senare åkt Igor och jag till Heden för att springa lite. Efter det blev det matlagning hos Igors föräldrar. Igor och jag lagade min berömda pasta med räkor, haha! Alltid lika uppskattat. Gillade dock inte budget-räkorna från Willys. Men det slank ner ändå. Som pricken över i:et åkte vi sedan till Laröd för att äta Hauffes goda glass på Sofierokiosken.


Senare framåt kvällen bestämde vi oss för att gå på bio. Vi såg Ironman. Jag önskar mig en sådan dräkt i fördelsedagspresent, tack. Gud, va häftig film. Ironman är min hjälte, haha. Jag brukar annars inte tycka om att gå på bio, men igår var det faktiskt riktigt trevlig och mysigt. Vi var nästan helt ensamma i salongen, så jag kunde bre ut mig så mycket jag ville. Slängde upp mina ben över Igor och låg där och mumsade på mina varma sourcream chips, haha.
 Jag och mina "piggy tales".

Tjing tjing!

Lördagen

I lördags tog Igor och jag det ganska lugnt. Vi gick en sväng på väla och shoppade lite.
Studentpresent till Nikolina kan tyvärr inte skriva vad det är eftersom hon läser min blogg, haha. Jag köpte även en morsdagpresent till mamma såklart.
 
Innehöll lite krämer och sådant smått och gott.
Efter det gick vi förbi Trampolin där mina ögon direkt fick syn på ett par helt underbara skor.
  
Listat ut vilket märke än? Friis & Company! Woho! De var dessutom inte helt dyra, så jag var bara tvungen att köpa dem. Så här ser de ut:
 
Det blev även denna ögonkräm som jag vill tipsa folket om:
  
Världens minsta burk, men wow vilken under-kräm! Det hjälper mot allt negativt under ögonen. Ni vet, rynkorna som egentligen inte finns, försvinner. "The puffiness" försvinner. De mörka ringarna försvinner. Ja, och allt det där andra. Testa själva vet ja!

Jaha, tog shoppingen slut där eller? Nähe, det blev minsann den här klänningen också. Dock inte från väla och i en annan färg, gul.


Så för att summera det hela så tog jag det lugnt i lördags. Jag tog det mindre lugnt med shoppingen dock, hehe.

Update!

Ja, då var det ett tag sen man skrev här igen. Men jag börjar där jag lämnade er sist.
Det sjukt mesiga Marina, Stefan och jag gjorde var egentligen inte så mesigt, synd bara att det är så fruktansvärt mycket BÖNDER på sådana ställen, nämligen: RACE!
Haha, jepp vi åkte ner till hamnen i Helsingborg för att kolla på alla häftiga bilar (och några skrotiga) när de tar över en hel gata för att testa sina bilars styrkor. Vi åkte såklart i Stefan sjukt grymma Type R. Ska lätt ha en sådan en dag, haha.
 Det tog dock inte lång tid innan pappa-blå dök upp. Då var det dags att åka där ifrån i vanlig ordning. 
 Type R - Stefans är dock röd.

Efter detta ringde en ganska berusad mor och ville ha skjuts hem från sin företagsfest. Och jag måste bara säga, HERREGUD, om det är något som är värre att kolla på än en "fjortisfylla" så är det nog ett gäng medelålderskvinnor som knappt kan stå på benen eller prata, haha. Riktigt skrämmande faktiskt! Där rök min bild om att vuxna skall vara äldre och visare. Det slutade iaf med att jag skjutsade en av mammas kollegor till Stattena och en annan kollega till Viken. Kollegan som jag körde till Viken var så berusad att han nästan tvingade på mig 1000,-. Och när det inte gick testade han med 2000;-. Jag förhandlade mig iaf till sist ner till ett flak cider. Men Gud, resan till Viken kändes som den längsta resan på länge. Ibland var jag till och med tvungen att hålla för öronen och låta min ben styra ratten.
Känner ni igen denna förresten?:
"-Mamma, hur mycket har du druckit egentligen?"
"- Vadå? jag har bara tagit något glas (svammel svammel)"
-"Jovisst!"

Dagen efter fick jag ett sms från mamma där det stod:
"Jag mår inte så bra idag."
Hmm, kan det ha varit för att du endast tog ETT glas?

Nej, jag har bara en sak kvar att säga til alla vuxna som ska på företagsfest i framtiden. DRINK RESPONSIBLY! Och drick för sjuttsingen inte bål!
 
Jörgens gåva till mig, haha!
Och här har vi Mamma och Jörgen, trevligt va mamma, du får vara med i bloggen, haha!
   

Solsken!

Jepp, det är verkligen varmt idag och har varit det hela dagen också. Det är så bra att det fortfarande är ljust ute när jag slutar ikväll.
Det blir nog kanske en liten fika ikväll, sen ska jag förmodligen träffa Marina. Ska se om vi hittar på något bus, haha! Sjukt mesigt egentligen, men om det blir som planerat så skriver jag om vad vi hittade på imorgon.

Är det bara jag som blir glad när jag hör denna klassikern? Erkänn att ett litet leende tittar fram på läpparna:Hanson - Mmmbop

Nej, nu måste jag gå tillbaka och vara hemlig.

Hajhaj

Älskar att blicka tillbaka...

Kolla in denna sjukt häftiga videon som en kille i min pluton har gjort. En liten inblick i lumpen-tiden. Jag syns lite då och då, haha.
I början av videon åker vi vår halvtimmes-resa med båt till ön Kungsholmen som ligger utanför Karlskrona. Detta gjorde vi två gånger varje vecka, om vi ville komma hem till Helsingborg på permission dvs. Kom dock inte hem på flera veckor ibland, hehe.
I slutet av videon gör min käre vän Amir Tadjerbashi ett tappert försök att väcka mig när jag låg och sov. Visst, han tog mig till ett annat logement men jag låg kvar på madrassen medans han själv snubblar, haha!
Äsch, kolla själva och skapa er egen uppfattning. En del trams i videon också, men man var inte mer än tonåring, hehe.

 

And some pics:
           

Nu ska jag till jobbet!

Ciao!

Polly politik, läs om ni vill, hehe!

Igår lyssnade jag som sagt på en massa politiker och det visade sig faktiskt vara ganska intressant. Det blev en bra kväll. Det är synd att säga att den var händelserik, men jag orkade iaf hålla ögonen öppna.
Skakade hand med närpolischefen i Helsingborg, stort! Han och två andra högt uppsatta poliser var där för att prata om hur de och resten av poliskåren går till väga för att minska kriminaliteten ännu mer i Helsingborg. Mycket intressant faktiskt. Pratade också lite med min pappas kompis Tommy Friberg som också är polis men som även sitter med i kommunfullmäktige-möten som ersättare för någon ledamöter i moderaterna. Hann inte säga ett ord innan han kom fram till mig och sa: Hallå framtida kollega! Haha, kul med sådana människor. 

Sverige demokraterna var där i vanlig ordning. Och för det mesta är det Björn Söder som står i talarstolen och yttrar sig.
Så här ser man alltså ut om man är Svd, blond och blåögd haha. Nä skämt åsido. Han är faktiskt, tro det eller ej ganska männsklig. Kan till och med säga att jag håller med Sverige demokraterna i vissa punkter då allt faktiskt inte bara handlar om befolkningspolitik och invandrare.
 
Och ja, jag har fått lov att lägga ut en bild på Björn Söder i min blogg, för alla paragraf-ryttare som tänkte yttra sig.
Anyway, så här fin utsikt hade jag från mötet igår:

 Takåsarna och vårt vackra torn, Kärnan.

Efter mötet åkte jag till kontoret för att träffa en kollega som har skaffat sig en till hund. En treårig malinois. Helt underbar hund. Busan heter hon. Kollegan har redan en hund (Beck en svart schäfer) som han har i tjänst, men han börjar bli lite gammal och grå. Så det är meningen att lilla Busan ska ta över efter honom. Gud vad duktig hon var. Lugn och jätte kelig. Höjde man armarna och sa "Busan kramas", så ställde hon sig på två ben och kramades med mig jättelänge, hehe. Det var bara ett av de många tricken hon kunde. Men hon är ingen cirkushund såklart utan hon ska som sagt användas som väktarhund. Lätt den bästa hunden jag någonsin träffat. Ja, efter Nato. Önskar bara att Nato var lika lydig som Busan, haha. Men Nato är fortfarande valp, så det kommer väl med åren. I människoår är Nato nu inne i trotsåldern. Det märks!
 Lilla busen Busan! Fotade med mobilen, inte så värst bra kvalité. But you get the pic.

Nej nu ska jag gå runt i huset med mina nya kläder som jag fick från Asos idag. Skorna som bara kostade 180:- är sjukt sköna. De var verkligen mycket finare i verkligheten. Och bäst av allt, de passar perfekt. Tröjan var också helt fantastisk. Jättemysig och helt perfekt i storleken. Det är som jag säger, det blir aldrig fel när det kommer från asos.com.
Slänger in en "dagens outfit", haha. Nej, jag har inte det på mig idag, skulle bara prova det.
   Va tycks?

Nä, nu piper Nato vilket innebär att jag måste ut och vandra med honom. Sen ska Igor jag ut och springa. Yippie!

Hoppas ni har en bra dag!

Ciao

Homecoming

Denna låten går jag och nynnar på. Har gjort det hela dagen. It's starting to get to me! AH! Men den är så sjukt bra.
Får verkligen inte ut den ur mitt huvud.Bra eller hur? Känns så sommrig!

Idag har jag varit jätteduktig. Kände mig som Rocky Balboa idag när jag sprang på löpbandet. Svettades som ett djur med skönt var det.
Nu måste jag hoppa in i duschen. Ikväll ska jag lyssna på politiker som för det mesta bara pratar massa trams. Kul!

Ciao

Why?Sånt här får bara inte lov hända! Och det är inte första gången heller! 15 värnpliktiga har tydligen dött sedan 1995. Jag kan inte sluta tänka på om det hade hänt något sånt här under min tid i lumpen som värnpliktig. Åkte ofta i sådana här stridsbåtar. Men det var minsann aldrig någon som blev skadad. Det fanns iofs en kille som sköt sig själv i foten, kan tänka mig att det gjorde satans ont men han dog iaf inte. Det är alltid lika jobbigt att höra att en så ung person har omkommit.
Försvarsmakten, SNÄPP UPP ER!

punkt punkt punkt (...)

Har tyvärr inte så mycket intressant att skriva om. Jag tränar och står i. Ikväll ska Igge och jag äta Burger King! Får väl ge det stället en chans till då eftersom Igor nu äntligen också har lärt sig att tycka om sushi, som är så gott!

Nu ska jag avnjuta min Mer.

Älska MER ... (punkt punkt punkt)


Sent ute?

Sitter och väntar på att Igge ska komma hem från jobbet så att vi kan åka till Heden och springa. Är riktigt peppad idag!
Idag har jag fått fått reda på att Posten INTE är något att lita på. De kunde sabbat det ordentligt för mig. Tur att det finns vakna människor i Sverige dock. 

Bjuder på lite bilder (från Marinas kamera). Foton från några helger sedan, haha. Jepp, sent ute.

                  Jepp, det är minsann inte ofta jag går ut och svänger de lurviga utan att ha plattat mitt hår. Men denna gången lät jag det vara helt och hållet naturligt. Har sagt att om jag kommer in på den utbildningen som jag gärna vill gå ska jag klippa av mitt hår. Vill ha en väldigt mycket kortare frisyr. Vi får se om jag vågar.
Skulle kunna tänka mig att ha det som Rihanna, dock med mindre lugg annars blir inte mamma glad. Hon hatar sne-lugg.
   :Så här ser hon ut idag. Vet inte om jag någonsin hade vågat gå hela vägen, som Rihanna har gjort. Men man vet aldrig. Pappa lyckades ju få mig att klippa mig så kort när jag var mindre. När mamma var bortrest. Gissa om hon blev arg när hon kom hem!? Haha!

Visst jag gillar inte Posten, men mamma kom precis med den post som faktiskt lyckats ta sig till vår brevlåda. Bara bra post, inga räkningar, bara bra post.
Fick nämligan mina papper och handlingar från Försvarsmakten och nationella skyddsstyrkan idag. Jag hamnade i 51:a  Insatskompaniet alltså i insatsstyrkan, yippie! Äntligen! Var så längesen jag höll i ett vapen! Det ska bli så himla kul! Och jag har fått höra att jag hamnar i ett riktigt bra gäng! Längtar redan till första övingen på Revingehed!

Nä, nu ska jag hoppa rundor i huset och vara sjukt glad för min lön och för att jag äntligen får hålla i en AK igen!! Oh my God, säger jag bara!

OH HAPPY DAY!

Over and out.

Förlåt mig Gud ty jag har syndat.

Jag var bara tvungen... flalallalaaalaaaaa
 
Den var på rea!!! Så jag var bara tvungen. Can you blame me!? De här tre hade nog iaf tyckt att jag skulle ha en sådan:


Skorna som jag i ett tidigare sa att jag skulle köpa fanns inte i min storlek längre! OH NO! Vad gör jag då? Jo, jag tröstar mig med andra skor, och kläder, haha. De här var också på rea, mega-rea. Kan nog bli användbara:


Och mamma, jag handlade smart också som du brukar säga, så du kan inte skälla på mig:
 De här till sommaren i Kroatien, köpte dem både i rosa och turkos. Rea där också!

Hjälp mig någon, från mitt beroende, haha!

Bye fellas!


Helt tomt.

Har inget att skriva om idag eftersom det har hänt ZERO roliga saker idag, eller något som är värt att berätta. Så detta inlägget blir ett Nato-inlägg. Vad sägs om sjukt söta bilder på busen när han var liten valp?
Vem kan motstå honom?

 Jag, Nato och Liam (kollegas son)
 Tacco (kollegas hund) och Nato. Helan och halvan

 Nato och jag. Japp, jättetrött och jätte osminkad. Men nu var det faktiskt ett inlägg om Nato.

Nä, nu dukar jag upp med ett glas vatten och några panodil. Bon apetite!

Ciao

Nu är jag där igen!

Jag sa ju att jag skulle hålla mig borta från shoppingen. Men, nu har jag kommit på en ursäkt. Visst, jag har väldigt mycket kläder, så mycket att det är svårt för mig att välja vad jag ska ha på mig för att det finns för mycket att välja mellan. Skor har jag ju också en del av. Men! Jag har faktiskt inte mer än kanske två par som jag kan ha när jag är ute och festar eller till finare tillfällen. Så jag behöver faktiskt ett par "finskor". Letade lite på asos.com. Hittade de här:
  Fina va? Mamma? Hehe

Nej, nu börjar minsann bli hungrig. Man ska aldrig shoppa på fastande mage, eller vad det nu heter, hehe.
Ska faktiskt äta koreanskt idag. Kul att testa något nytt.


Det ser iaf riktigt gott ut, och jag har fått höra att det ska vara riktigt fräscht. Inte som vanlig kina-mat som ibland kan smaka lite sunkigt.

Ska ringa och höra med en tjej nu om hon kan fixa biljetter till Igor och mig till Lenny Kravitz konserten i juni. Kan kanske få dem jättebilligt. I annat fall så bor vi ju nästan grannar med Sofiero så det är bara att sätta sig i trädgården och njuta av musiken.

Mamma ringde precis och sa att jag hade fått min bikini från La redoute idag. Yippie! Ner och ta ett dopp på Larödbaden? Eller inte!
Nu blir det mad!


Smell you later!

"Nil volentibus arduum"

Ett latinskt ordspråk som faktiskt har två väldigt bra betydelser. Den ena betydelsen är: In i döden trogen. Den andra betydelsen betyder väldigt mycket för mig just nu: Allt är möjligt om du har viljan.
Om allt går vägen och blir bra så har jag tänkt att de här tre orden: "Nil Volentibus Arduum" ska få pryda min kropp någon dag. Jag har en exakt bild i mitt huvud hur jag vill att min tatuering ska se ut men det är väldigt svårt att förklara. Vill ju sätta den på ena sidan av kroppen, närmare bestämt ovanpå revbenen. Typ så här: 
  Men istället för bara texten "nil volentibus arduum" vill jag också ha en jungfru (eftersom det är mitt stjärntecken) som bär med sig texten på något vis. Det är verkligen jättesvårt att förklara. Men jungfrun ska se ut något i stil med detta:
 eller detta: fast den ska ligga snett över revbenen. Jag vill att jungfrun ska ligga så här över revbenen, nu är detta blommor och sådant trams, but you get the picture:
 Och runt om jungfrun ska texten alltså virvla sig. Vad tror ni? Ett framtida projekt?

Anyway, idag har Igor och jag varit ute i Pålsjöskog och sprungit igen. Det gick mindre bra idag eftersom jag fortfarande är lite sjuk och har ont i min vad. Det är ju ganska mycket uppför-nerförsbackar i skogen så nästa gång ska vi springa på en riktig fri-idrottsbana som är helt plan.
Mitt största problem är nog att så fort jag märker att det går lite bara lite trögt börjar jag säga till mig själv att det aldrig kommer gå. Men innerst inne vet jag att jag kommer klara detta hur lätt som helst. Omständigheterna måste bara vara annorlunda. Det känns dock alltid lika skönt efter ett sånt här träningspass med Igge. Man känner sig så duktig och hälsosam. Och ett stort TACK till min älskade man som peppar mig hela tiden trots att jag surar och gnäller, haha. Tror faktiskt inte att jag klarar det utan dig.
Inatt ska Igor och hans pappa till Tyskland och handla drycker som får folk att uppträda roligt och ibland underligt. Jepp, sprit. Igors syster, Nikolina tar ju studenten snart och det ordnas en jätte stor fest för henne då. Ska bli kul!
Nä, nu måste jag hoppa in i dusch-huset. Man kan ju inte lukta svett på jobbet heller.

Ha det gott mos!

När man trodde att dagen inte kunde bli sämre....

Så blir den såklart det!
Gud, är så trött på ett visst företag. Nämner INGA namn, slavdrivare! Jag tror att jag kan räkna ihop till en enda gång som man har fått ett "tack" därifrån eller ett "bra jobbat" av ALLA de gånger som man har ställt upp.
En sak som dock är bra med all min ilska mot detta företag är att jag får så mycket mer motivation att kämpa hårdare med min träning.
Nej usch, nu är jag på sjukt dåligt humör av en del olika anledningar. Och det, är ju definitivt inte likt "solstrålen Emily" som alltid är så glad och positiv. Jag är inte mer än människa. Jag har också dåliga dagar. Jag får också lov att vara sur, tro det eller ej. Ska inte vara trevlig mot någon idag, om inte dom är trevliga mot mig först.

Ska nog se några avsnitt av V.Ä.N.N.E.R nu, det är nog det enda botmedlet mot ett dåligt humör, i alla lägen.
Har förresten tänkt på en sak många gånger. Hade denna diskussionen med en kollega igår.
Vem är det bästa karaktären i Vänner?
Och nu till den svåraste frågan:
Om du var tvungen att "kicka" någon från showen, vem skulle det vara?Den första frågan tycker iaf jag är väldigt lätt. Chandler är helt klart bäst.Vet att Igor inte tycker det dock.
Men den andra frågan, var verkligen tvungen att tänka igenom det en lång stund, haha. Har man inget annat att tänka på så. Jag måste tyvärr säga att om jag var tvungen att ta bort en av våra vänner så hade jag valt: Phoebe Buffay. Hon ger mig inte så mycket tyvärr.

Nixpix, nu ska jag gå och vara sur.

Ha det bättre
Ciao

Träning!

Ligger som sagt i hårdträning nu inför mycket viktiga saker. Springer nästan varje dag. Igår var jag och Igge ute och sprang några varv i motionsslingan i Pålsjöskog. Kändes bra faktiskt! Måste bara säga: WOW, vilken kondition min man har. Snabb som en pil är han. Önskar han kunde ge mig lite av hans kondition. Inte för att min är dålig men för att allt hade blivit så mycket lättare.
Ska springa med honom i Pålsjö imorgon också. Ville egentligen springa idag också men eftersom jag har sjukt ont i min högra vad, börjar bli snuvig, hade feber igår och för att tiden inte räckte till idag så får vi som sagt ta det imorgon istället. Både Igor och mamma tycker att jag ska vila lite. "Kroppen måste vila, blaablablaa". Jaja, jag vet!


Idag fick jag se Nikolinas balklänning, före alla andra, HAHA! Sjukt fin var den. Promqueen 2008! Hell yeah!


Nu är det food-time!
Pussen hajen

Grillkväll!

Mycket trevlig kväll. Måsta dra till gymmet, skriver kanske sen. Här är lite bilder från grillningen i lördags:

                       CIAO!

Puh!

Jag är helt slut nu, tog verkligen ut mig på träningen idag. Det ger resultat må jag säga. Nato kan ju försöka springa ikapp mig nu, hehe.
Tänkta äta lite frukost nu och gissa vad det blir sen? S.t.ä.d.n.i.n.g AB, haha!
Tänkte sätta ut vårt stora vita parasoll så ser det ytterligare lite mer festligt ut i vår trädgård. Vid 14.00 tiden ska jag träffa Iggs och gå och handla lite mat till festen, mamma har iofs handlat det mesta redan så det är bara lite smått och gott kvar.

Gud vad jag älskar det här vädret, man blir så pigg och allt ser så fint ut. Hela vårt hus och trädgård blir som ett helt annat ställe. Så fint när allt blommar! Speciellt en av mina favvo-blommor, Magnolian:

 Fotade med mobilen när jag promenixade i Laröd.

Nä, nu blir det som sagt mer städning. Förhoppningsvis blir det sista gången på ett bra tag jag bloggar om det. Bra va, haha! På söndag kommer det upp betydligt roligare bilder vill jag lova.
Men bara för att ni så gärna vill se mer av mitt rum och min städning så kommer här en bild på mitt skåp som annars brukar se ut som skit. Borde tagit en "före-bild" så ni förstod vad jag menade. Jag har mer eller mindre använt mitt skåp som ett förvaringsutrymme där allt från mina gym-grejor till alkohol har legat och skräpat. Nu är det fint:

 Lägg märke till mig vackra medalj som jag fick när jag muckade för att ha tjänat rikets försvar, hehe!

Byebye people


Blah!

Gud vad jag är nervös nu, men också jättepeppad. Fick ett brev i lådan idag. Jag kan nästan se ljuset i tunneln nu, och jag pratar inte om döden, haha. Jag hoppas hoppas hoppas att allt går som jag vill nu.

Idag har jag fått mycket gjort. Började morgonen med ett gym-pass på Aktiverum. Efter det åkte jag hem och tog mig lite frukost och satte igång med städningen igen. Mitt rum glänser nu!
Mamma köpte en till grill till oss idag, så vi inte behöver trängas på lördag. Den var fin, men varför  kan man aldrig få saker färdigmonterade? En grill låter kanske inte så svårt att montera ihop, men tro mig det var svårare än jag trodde att det skulle vara, haha. Den ser ut ungefär så här:


Blev full av skratt när jag höll på att dammsuga mitt rum innan. Bilen som jag nyss köpte har ju inte direkt nägra fina fälgar den har bara navkapslar som det heter. Väldigt ohett. However, det går inte att INTE börja skratta när jag upptäckte att min dammsugare har finare fälgar än min bil, haha:

  Ska nog köpa kromade fälgar till dammsugaren istället. Eller kanske "spinners", hehe. Blir åtminstone billigare!

Nixpix, nu blir det löksoppa!

Hajsvej!

Whatever...

Imorgon har jag inte tid till något annat än mitt jobb, min träning och städningen här hemma. Bara ifall någon undrade.Talk to the hand!

Household chores! - en inblick i Emilys garderob

Part 1 - Messy room

Gud vad jag har varit duktig idag. Jag tog mig verkligen i kragen idag och rensade alla mina lådor och hela min garderob! Det är helt sjukt så mycket kläder jag har, saker som jag inte ens har haft på mig, där lapparna fortfarande sitter kvar.
Här en två bilder på hur det såg ut när jag precis hade börjat städa, och då hade knappt kastat ut några kläder på sängen. Lite skor på golvet också:

 

Jag kan fortfarande inte fatta att jag har så fantastiskt mycket kläder och skor. 25 par skor för att vara med exakt. Och hur många använder jag? Max 6 par. För väl börja använda fler av dem nu när det börjar bli sommar. Och klänningar ska vi inte ens prata om. Nästan hela min garderob består utav klänningar som hänger på glagar.

   Man ser inte ens halva garderoben eftersom den fortsätter långt in till vänster. Tror iaf att jag får skära ner på shoppandet lite nu.

Jag sorterade iaf ut alla de kläder som jag inte kommer använda och de som jag jag har använt men har vuxit ur eller inte gillar mer. Det blev en del kläder kan jag säga.
Ska skänka bort en del til folk som behöver dem betydligt mer än mig. Min mamma var till stor hjälp idag. "Reaggae-mami" med alla sop-påsar fyllda med kläder:I mina byrålådor såg det ut som att någon haft lekt krig, men efter lite kärlek såg det ut fint ut igen. Så här fint blev det i en av dom. Så stolt över mig själv, haha!
Fem miljoner tröjor, och party-toppar:


Alla större bloggare är ju alltid så bra på att ta "dagens outfit" bilder så jag tänkte att det ska jag minsann också göra idag. Jag och Nato står och pose:ar. Nato bara: "vad sysslar vi med"!?
Här är min fina städ-outfit, haha:

 

Det kommer bli väldigt mycket städning i veckan för hela familjen. Pappa målar staketet idag och mamma ska fixa vårt uterum så att man kan sitta där och mysa på kvällarna.
Jag ska ha grillfest på lördag. Jag har därför lovat att städa hela huset, haha. Sakerna man gör för att få ha ett berömt "Emilys-house-party".
Vi ska sälja vårt hus snart, lagom till jag flyttar ut. Först till Växjö och sen til en lägenhet i Helsingborg med Igor.
Huset börjar bli lite för stor för bara mamma och pappa och vi har så otroligt stor trädgård. Den börjar mer likna någon slags djungel nu tyvärr. Så mamma och pappa kommer flytta till ett lite mindre och mer modernt hus. Jag hoppas på Mariastaden.

Nu har jag inte tid med detta mer.
Ha det gotte!

/Askungen

Snart i en brevlåda nära mig...

Shoppade loss lite idag. Mina inköp:
  Denna bikinin från laredoute.se. Köpte den dock i en annan färg och en lite annorlunda överdel. Orange blev det! Blir nog fint på min mörka, nästan svarta hy på sommaren, hehe!

   Denna klänningen från asos.com. Älskar de här färgerna. Har alltid älskat kombinationen orange och rosa. Beyonce har på sig en klänning i ungefär samma färger i videon "crazy in love". Dock en helt annan typ av klänning. Så fin!!


Även de här byxorna landar snart i min brevlåda:
 Bir nog jättefint med ett par fina pumps!

Nu ska jag äta lite mat som Igors mamma (svärmor Sanna) har lagat. Mumma!!

Ciao

Tankar kring fingrar...

Detta kommer förmodligen bli ett förvirrat inlägg, men jag bara måste ta upp det här med vad vi människor har gjort mot vårt långfinger.
Att ge någon "fingret" är väl den mest ökända gesten i hela världen.
Varför just långfingret? Varför inte till exempel armbågen, som jag personligen tycker är en mycket fulare del på kroppen.
Varför använder vi just fingrarna över huvud taget när vi vill förmedla olika saker!
När vi, eller åtminstone jag lyssnar på en rocklåt kommer automatiskt lillfingret och pekfingret upp. Vet inte heller riktigt varför man ofta sätter upp två fingrar (pekfingret och långfingret) när man vill visa att man gillar läget på bild. Jag gör det iaf väldigt ofta. Det är ju egentligen tecknet för "peace" eller seger.
Tycker iaf att det är lustigt hur man kan ta åt sig så mycket för ett finger som står upp och att det kan betyda så mycket. Vad tycker ni?

          


Snabbis!

Några snabba frågor. Snodde listan av http://www.sweetladysloul.blogg.se/

Ditt namn: Emily Marian Kollberg
När är du född: 9 september 1986
Skola eller arbete: Väktare, G4S
Favoritkroppsdel: Benen
Favoritfilm: Saving private Ryan

Favoritband: Ingen aning
Favoritbok: Verklighetsbaserade
Hårfärg: Svart
Ögonfärg: Bruna nästan svarta. Blåa ibland när linserna är i.

McDonalds, Max eller Burger King: Donkan
Tupp, Höna eller kyckling: Höna
Favoritradiokanal: P3 Street
Motto: Hakuna Matata?
Favorit godis: Chips och dip!!!
Favorit uttryck: "Vad leker du?" Haha
Favoritlåt: Oj, många just nu. Men David Guetta - Don't be afraid får jag säga då.
Favoritspel: Sonic
Favoritsida: Höger
Sämsta egenskap: Glömsk
Bästa egenskap: Glad

Syskon: En broder, Marco
Sova eller lana: Sova
Bil eller moped: Bil!
Mamma eller pappa: Båda!
Hur var ditt senaste förhållande: Innan det underbara jag har nu. Ganska ruttet får jag säga.
Vad säger du om digimon: Vem är han?
Pokemon då: Pika pika pikatchuuu
Är du trött: Nope, kom nyss hem från gymmet. Pigg som en mört!
Vad har du på dig just nu: Svettiga träningskläder. Svarta byxor och svart topp.
Blondin eller brunett: Brunett
Vad tänder du mest på: Vältränade ben. Fint leende.
Skostorlek: 36-37

När brukar du vakna: 9-10-tiden
Kan du slicka dig på armbågen: Försöker och försöker, förgäves
Bästa minnet: Många otroliga minnen från lumpen.
Det fulaste det andra könet kan ha på sig: Speedos!
Humor: V.Ä.N.N.E.R - ALLTID!
Hur gör man dig glad: Man bjuder mig på chips och dip.

Biter du på naglarna: Ibland när jag inte har något annat för mig.
Hur många lampor har du på ditt rum: 2
Dagens inköp: En klänning från asos.se
Vilka hårfärger har du haft: En del
Vad är du allra bäst på: Laga mat, spela fiol och shoppa.
Favoritdjur: Hund
Vem älskar du mest i hela världen: Igor Antolovic
Snö eller sol: Sooool!
Har du varit riktigt kär: Riktigt kär, en gång. Just nu!

Spelar du något instrument: Har spelat fiol i 13 år
Vem är snyggast: Igor och Vin Diesel!
Vem vet mest om dig: Igor!
Vad vill du ha just nu: Ett fast jobb på Polisen i Helsingborg
Har du några sjukdomar: NIx
Fobier: Fobi, nja. Tycker inte om tanken av att alla ska dö någon gång.
Känner du en snygg kille: Han kommer hem till mig snart.
Har du körkort: Jajamen
Åsikt om jultomten: Han kommer alltid när min pappa tankar bilen.

Använder du glasögon: Nope
Hur ser din plånbok ut: Louis Vuitton, ÄKTA FALSK
Favorittv-program: Miami Ink, CSI, Barnmorskorna.
När ska du festa nästa gång: Lördag, Grillsfest hos mig i Laröd
Vad köpte du senast: Förutom klänningen på asos, köpte nog mat på Big Buddha.
Hur mycket pengar har du: Tillräckligt.
Hur svarar du i telefonen hemma: "Haj det är Emily"
Senast kramat: Igge
Vem sov du senast hos: Mig i Laröd med Igor
Stjärntecken: Jungfrun

Varm favoritdricka: Chai-latte
Säger ofta: "jovisst"
Saknar du någon: Njä, inte direkt.

Hur känner du dig nu: Duktig
Kan du laga mat: JAVISST! Master Chef!
Vad tycker du om fötter: Söta om dom är små. Älskar bebisskor.
Är du smart: Jag har mina ljusa stunder.
Snarkar du: Nä, gnisslar tänder
Är du aktiv i skolan: Jag var väldigt aktiv.
När och varför grät du senast: Fredag, mycket som var jobbigt då.

Gedigen helg!

Då var det måndag igen! Det gör mig faktiskt inte ett enda dugg eftersom jag är ledig nästa helg också! Yippie!
Vad hände i helgen nu då?

Fredag; Igge och jag åkte och hälsade på Linda som just nu bor hemma hos sin pojkväns mamma. Linda och hennes pojkvän har köpt ett radhus som de får tillträde till i juni. Så kul för dom! Det var verkligen jättekul att träffa Lindas lilla chihuahua Jupiter igen. Vet inte om han fortfarande kom ihåg mig dock. Det slutade iaf att han somnade i mitt knä. Plutten, hehe!  Fotade lite med mobilen. Lite bilder på Linda, Juppi och Igor. Han med keps är Igor, så ni inte tar fel liksom, hehe. Lägg även märke till hur tuff Igge ser ut med rottisen!

     
    

Senare på kvällen bar det av till Wallmans Salonger. Måste verkligen säga att det var en fantastisk show. Synd bara att Igor inte var med oss. Men det kommer väl fler tåg. Mamma, pappa och jag kom hem vid ca 23.30 tiden och då var jag tvungen att gå och lägga mig direkt eftersom jag skulle upp 04.30 för att gå till jobbet morgonen efter. Tror ni jag sov något eller? Nix, John Blund kom inte på besök.
Väl på jobbet hade jag svårt att koncentrera mig. Det var en mycket omtumlande dag i sig. Hoppas det inte blir fler sådana dagar. Tiden gick så långsamt och tankarna bara flög runt i huvudet. Ni som känner mig väl vet varför. Huvudsaken är iaf att allt är bra nu. Och tur är det, vet inte vad jag skulle tagit mig till annars.
Så här fin blev min banan den dagen, hehe:


Senare på kvällen var det dags att börja fixa sig inför kvällen. Stefan, Marina, Igge och jag satt först hemma hos dom och åt och drack gott. Igor och jag åt mat från Big Buddha. Tycker verkligen att vi borde få stamkort där eftersom vi äter mat därifrån minst en gång i veckan.
Sedan promenerade vi till bowling-hallen där vi natt-bowlade en timme. Jag kom INTE sist haha, och tur är det eftersom jag är en sådan ofantligt dålig förlorare! Igor tycker iaf att jag är duktig. Han är så snäll!
Vi fotade ganska mycket hela kvällen, men jag lägger in bilderna på onsdag eller något sånt. 
Efter bowlingen gick vi hem till Stefan och Marina igen och drack lite goda drinkar. Vid tolv-tiden tog vi taxi ner till stan och tog stämpel på Le Cardinal. Efter det gick vi till Utposten, min personliga åsikt om det stället kan summeras i "BLÄ". Så vi gick till Steak-house istället eftersom två av mina kollegor stod i dörren. Igor försökte där tvinga Marina och mig att prova på Fernet, världens mest avskydda shot. Behövde bara lukta på den för att veta att den aldrig kommer slinka ner i min kropp. Så Igor och Stefan fick nöjet att svepa dom istället varpå Stefan blev illamående, haha. Men det ordnade upp sig efter ett tag igen. Hade det inte varit för att allt var så billigt på Steak-house och för att mina kollegor stod där så hade jag nog aldrig satt min fot där igen. Utposten och Steak-house, "big NO NO".
Sedan blev det dags att dra till Le Cardinal där vi "kickade" hela natten lång. En av mina bättre kvällar måste jag säga. Sjukt kul! Med det har vi iofs alltid med Stefan och Marina. Kebab på Amadeus innan hemgång satt verkligen fint också.
Jag bjuder på två väldigt oheta bilder från miloo.se och lecardinal.se:
Dagen efter mådde både Igor och jag förvånansvärt bra. Fem minuter efter vi vaknade ringer Marina och Stefan och frågar om vill hitta på något eftersom det var så fantastiskt fint väder. Vi var inte sena med att tacka ja.
Efter en snabb uppfräschning hemma i Laröd begav vi oss till Sofiero-kiosken. Det blev Glass till frukost för mig och Igor.
Sen tog vi bilarna ner till Norra Hamnen och gick en runda på stan. Vi var även tvugna att gå igenom tivolit eftersom Marina och jag så gärna ville titta på vår älskade "penta-ride" nämligen Tagara! Haha, gud så många minnen som poppade upp!
Vi beslöt oss sedan för att sätta oss på ett fik i Norra hamnen och ta en Latte, cola för Igges del hehe. Klockan började bli mycket så efter lite shopping på Maxi blev alla hungriga. Gissa var vi hämtde mat? Big Buddha såklart! Yummie!
Kvällen avslutades med en bra film hos Stiffe och Marina. Sen var alla så trötta att vi knappt kunde prata. Bingen kallade! Tror jag somnade så fort jag la huvudet på kudden.
En mycket bra helg!
Här kommer lite bilder från söndagen:

               

Nä, nu blir det mellanmål för min del. 

Ciao Tutti! 


Dubbelmoral!

Förstår verkligen inte hur du tänker!

RSS 2.0