Nelly Punkt Esse!

Det nyaste i garderoben:

Una Cross Back Dress SEK 399, Rare Fashion - NELLY.COM
 Waterfall Bikini Set SEK 288, Wonderland - NELLY.COM

Ciao!

 

Mikael Jakobsson!

Det hade han kanske hetat på svenska, eller inte. Hur som helst så är det såklart tråkigt att Michael Jackson dog för några dagar sen. Lika tråkigt är det att det dör människor varje dag i världen, antingen i krig, utav svält eller i någon sjukdom. MJ berörde oss dock i så många år med alla hans fantastiska låtar och det är väl förmodligen därför så många uppmärksammar just hans död. Jag är i alla fall glad att jag fick se honom Live i Danmark. Det var lite extra speciellt just den dagen jag och min familj såg honom för han fyllde nämligen år samma dag. Jag minns att de tog upp en tårta till honom, med ca 15 våningar (tror inte han åt hela själv). Han började gråta på sitt lilla ynkliga sätt. Det var ändå rätt fint, speciellt när hela publiken sjöng "happy birthday" för honom. Och för inte tala om när dom hasade in en hel pansarvagn på scenen när han sjöng låten "Earth song". Det är nog bara MJ som kan ställa till med sådana konserter. Nu hoppas jag bara att det inte kommer att komma en hel drös med dåliga covers på hans låtar, det finns verkligen inget värre.

Många tror att han fortfarande lever och har fejkat sin död för olika anledningar. Jag kan egentligen bara säga: Let's hope so! Jag hoppas att en dag, om några år, blir det en stor konsert där både Micheal Jackson, 2pac och Elvis kommer tillbaka. Helt levande! Det hade verkligen blivit något för tidningarna att skriva om!

Jag är inte sämre än alla andra, så här kommer min favoritlåt med Mr MJ samt även en tribute gjord av ca 1500 filipinska inmates. Riktigt coolt! I bet that kept them busy!

Ciao!

Aruba, Bahama, come on pretty mama!

De senate dagarna som gått har jag bara jobbat, sovit och varit ute i det fina vädret. Det positiva med att jobba natt (om man nu ska se något positivt i det) är att man inte missar dagarna. Jag tänker på de stackars människor som sitter inne i varma kontor hela dagen lång och kanske inte slutar fören kl 17.00. Då har dagen liksom redan passerat. Men jag och andra sidan går och lägger mig ca 08.30 för att sen gå upp i tid och hinna med de bästa timmarna på dygnet, då det är som mest sol.
Denna sommaren ska jag inte ta någon semester eftersom jag anser att jag har mina "mini-semestrar" varannan vecka då jag jobbar kortvecka. Jag ser inte heller någon anledning till att åka utomlands, speciellt inte om det här vädret håller i sig. Därför håller vi nu istället på att bestämma oss för en resa i vinter. Det har blivit väldigt många olika förslag, såsom:
*Florida
*Egypten
*Bali
*Sri lanka
*Maldiverna
*Brasilien
*Aruba
*Kap verde

Efter mycket letande och funderande har vi dock "narrowed it down" till 2 länder. De två sistnämda, Aruba och Kap verde. Vi ville väldigt gärna till Maldiverna, men insåg ganska snabbt att man måste ha så mycket bättre ekonomi för att åka dit, haha! Men vem vet, kanske en annan dag i framtiden. Det är sjukt svårt att välja mellan Aruba och Kap verde. De båda har ju sin charm och de båda är väldigt lika till många sätt:

ARUBA

Vem vill inte åka till det västindiska paradiset med långa, vita korallstränder. Jag kommer känna mig som en pirat i Karibien, fast kanske inte så mycket pirat, hehe. Jag kan bara se det framför mig, karnivaler, steel drums, god mat från havet och massa sol och bad!
Kom inte och säg att ni inte blir sugna när ni hör musken!

KAP VERDE

Nordväst om Afrika ligger ögruppen Kap verde. Det är som en budgetvariant av Maldiverna (budget för oss iaf). Lika fint vatten, många fina öar och en blandad kultur. Jag älskar att stöta på nya kulturer och i Kap verde hittar man både portugisiska och afrikanska rötter. Läste en artikel för någon dag sen där Henke Larsson hade varit och besökt Kap verde eftersom hans pappa är där ifrån. Här kan ni läsa den : http://www.fritidsresor.se/inspiration/Kandisresor/Henke-pa-Kap-Verde/ .

Var tycker ni att vi ska åka i vinter? Jag sätter mig i bubbelpoolen sålänge och väntar på ett svar.


Ciao!

Kissdoft eller hårfärg?

För ca en vecka sen var jag och några kollegor på utbildning på Brandorama. Vi skulle vidga våra kunskaper i ammoniakhantering, hehe. Det är väl synd att säga att det var kul, men för en gång skull var det faktiskt lärorikt och trevligt. Åtminstone om man bortser från all den ammoniak vi blev tvunga att andas in för att vi skulle "få känna på det". Vi kom till och med upp nivåer som var direkt dödliga, det ni! Skönt dock att vi fick ha syrgas då och då, haha. Och våra overaller ska vi inte prata om. Kursledaren menade på att "one size fits all", men det var nog inte en enda som passade i den. För mig var den såklart sjukt stor ( vek upp den 10 gånger för att jag inte skulle trampa på den) och de längre killarna fick en manlig variant av "camletoe", haha!

Nu är vi absolut redo om det blir ett ammoniakutsläpp på jobbet!


Ciao!

Den där Emily!

Idag mår Emily lite bättre, men å andra sidan vem hade inte mått bra efter god mat, glass på Sofierokiosken och lite kärlek. Fortsätter dock och prata om henne i andra person, inte för att jag är psykiskt störd, utan för att "jag" inte riktigt är tillbaka än, haha! Vädret kan faktiskt påverka en sjukt mycket. Tänk vad lite sol kan göra.


Ciao!

Tänka positivt...

Om man slår bort allt det dåliga i min miserabla vardag kan man nog ändå "squeeza" ur en eller två bra saker.

* När man jobbar natt behöver man aldrig oroa sig för att fastna på jobbet en eftermiddag då det är som finast väder.
* Jag har i alla fall en eller två riktiga vänner som verkligen bryr sig om mig, God bless. (Det är inte alla som ens har en riktig vän).
* På gymmet är du alltid välkommen.
* När man alltid jobbar, får man ingen tid till att spendera sina pengar. Alltså tjänar du pengar samtidigt som du sparar dom.
* Snart är det äntligen dags att flytta hemifrån. Är glad för att jag har en egen lägenhet. Det ska tydligen vara jättesvårt att skaffa en i Helsingborg nu. Och man vill ju knappast bosätta sig i Landskorna (bara för att Peter Danielsson tycker det).
* När man jobbar natt är man inte hungrig vilket resulterar i en platt mage.
* Martin har pool och den ska absolut användas i samma sekund jag blir ledig.

* På Råå-hundbad kan man bada med sina hundar utan att en massa gamla kärringar klagar på dig.
* Hundar och djur överlag är så mycket bättre än människor. De kommer aldrig någonsin såra dina känslor. Det är helt sjukt hur Nato fortfarande hänger efter mig som en svans, trots att pappa har tagit på sig huvudelen av ansvaret för honom. Jag kommer alltid vara speciell för honom. Skulle man känna sig ensam någon dag är han alltid bara en vissling ifrån mig. Ibland känns det nästan som att han förstår mig.

Här är lite bilder från Råå-hundbad med hundar som är galna i vatten.
Ciao!

Min blogg har dött!

Det är väl dags att få liv i min blogg igen nu då. Har hamnat i en svacka (som jag nog fortfarande är kvar i) men jag lovar att få tummarna ur i helgen. Kommer ändå inte ha något bättre för mig. Ska jobba 7 nätter på raken nu. Det kommer bli allt annat än kul. Men vad gör man inte för lite klirr i kassan. Skulle ni ana ett dåligt humör i mina framtida blogginlägg, är det för att mitt humör är på den värsta nivån någonsin just nu. Och snälla fråga mig inte om varför, jag säger bara som My brukar säga: "nu känns det som jag är utanför migsjälv igen".

Så tills mitt liv blir bra igen, kan ni allihopa: KISS MY BOTTOM!!!


Ciao!

Syns du inte, finns du ändå!För ett tag sen skulle jag kolla lite repriser på "tvn" fast på datorn. Då hamnade jag på en sida där man sökte folk till Paradise Hotel. Så jag tänkte: "whataheck, jag söker för att se vad som händer". Brukar alltid ha grym tur med sådant där. Vinner ofta sådana där "gissa hur många makaroner det är i burken"-tävlingar, och de flesta saker jag sökt till har jag även kommit med till. Denna gången blev dock första gången som jag tackade nej. Igår ringde de nämligen från Paradise Hotel-castingen och ville träffa mig i Stockholm. Men det hade såklart inte funkat. Vill ju inte ha en "stämpel" för livet och jag får min lägenhet under inspelningstiden plus att många runt omkring mig absolut inte tyckte att jag skulle tacka ja. Men visst hade varit härligt med Mexico i 2 månader. Så min plats fick gå till en annan bimbo istället, haha!

Efter mitt samtal med Cherie som hon hette (låter som en j*vla pudel,haha) åkte jag till sömmerskan på Väla och hämtade ut min "almost custom"-made dress. Nu satt den verkligen som handen i handsken. Jag älskar färgerna! Frågar är bara när man ska använda den.


Ciao!


Rebellen!

För någon dag sedan då jag hade varit och bokat in tid för min tatuering svängde jag inom min bror på Koppi Kafé. Det är så konstig att se honom jobba. Han är så duktig nu. För några år sedan tyckte jag mest att han jobbig och oansvarig men nu, nu tar han för sig och kämpar. Visst, han jobbar "bara" på ett kafé, men detta är nog första gången jag verkligen kan säga att jag är stolt över min lilla storebror Mallon! Fick även höra att han skulle tatuera in mitt namn på överarmen, men det talar vi inte högt om för då blir mamma tosig. Jag tycker i alla fall att det är gulligt.

Proud sister


Ciao!

BitterF*ttan!

Japp, idag är jag lite bitter för en rad olika anledningar. Varför är det alltid så att när man når en topp då man mår jättebra, kan man nästan alltid vänta sig att stupa lika fort? Varför kan det aldrig vara bra hela tiden? Nej, jag ska låtsas som att det regnar denna gången (för det gör det ju ändå hela tiden).

Anyway, de senaste dagarna har bestått utav inget mindre än: Träning! Och när jag inte har tränat har jag förmodligen varit på väg till gymmet eller påväg från gymmet, haha. Har dock tagit mig hela vägen till stan (i helt vanliga kläder, alltså inte väktaruniformen eller träningskläderna). Jag känner mig helt felplacerad nu för tiden när man vistas bland folk i stan, haha! Fikade en sväng på Mezo med Niko, Maja, Charlie och hennes pv. Alltid trevligt med fina ansikten, hihi!

Och till folk som inte tror att jag äter. I do eat! Har till och med gått och blivit besatt av kött i form av ryggbiff. Och även sallad med balsamvinäger. Gott gott! Äta bör man annars dör man.
Ciao!

Parti Partou!

Imorse var jag verkligen uppe med le cock! Träffade Micki på gymmet och körde ett step basicpass (Henke Larsson var också på gymmet idag, hihi). När jag kom hem fick jag syn på min post. Där låg min fina klänning från nelly.se som jag hade beställt. Testade den direkt och blev lite besviken samtidigt som jag blev glad. Jag beställde XS/S men klänningen var alldeles för stor. Men eftersom den var så fin ville jag absolut inte skicka tillbaka den. Bestämde mig istället för att åka ut till favvosömmerskan på Väla. Där nålade hon in den och konstaterade att jag hade behövt 1½ storlek mindre. Hur är det möjligt? Det är förvisso kul, men hur ska jag göra i fortsättningen, det finns ju inget mindre än XS.

Ikväll blir det träning igen, denna gången med Niko. Vem vet, Micki kanske är sugen en gång till, hehe. Går ni in på www.studioaktiverum.se kommer ni direkt till nyhetsbladet. Där finns det ett litet inlägg om en Larödstjej som heter Jonna. Hon har gått ner nästan 23 kilo på ett halvår. Grym tjej!Den 8 juli händer det något kul. Något som betyder mycket för mig, något som jag i 13 år nästan skämts för men som jag idag är sjukt stolt över. Detta blir något för att hedra min "talang", haha!


Man Ray
Ciao!

Damn it!!!

Jag avskyr nästan all heavy metal och hårdrock, men jag måste nu tyvärr erkänna att Poppy har fått mig att gilla denna låten sjukt mycket:


Damn it, I hate it when he's right!
Ciao!

Be proud!

Idag kan jag verkligen stå rakryggad eller ja, sitta rakryggad i mitt fall. Innerst inne trodde jag faktiskt inte att jag skulle klara två "fettförbränningspass" på raken. Men hör och häpna, det gjorde jag! Anne-cha som hade båda passen efter varandra orkade knappt själv. Vet inte var jag får all den energin från. Dock märkte jag att det förmodligen krävs en lite större frukost om man ska orka så länge. Något som har slagit mig på senaste: Man blir så glad av att träna. Varför blir man på så bra humör när man har svettats lite?
Hur som helst, min glädje fortsatte ett tag till när jag kom hem och jag redan hade fått min lönespecifikation. Det brann nästan om pappret, haha. Men, som vanligt så åker hälften raka vägen in på sparkontot. Bra va morfar? Lite har jag nog tagit efter dig trots allt.
Imorgon när jag vaknar är det raka vägen till gymmet igen. "Fuskade" lite inatt (skyller det på nattpersonalen) så det får blir ett extra hårt spinningpass! Någon som hänger på?


Ciao!

En snabbis!

Klädsel
Vad har du på dig idag:
Det vanliga: Grön natotröja och svarta arbetsbyxor. Tråkigare än så blir det inte.
Vad använder du just nu för skor: Nikolinas svarta Reebok (som håller på att gå sönder).
Favoritfärg på kläder: Starka färger.

Senaste person som
Sov i din säng:
Jag
Du pratade med: En vaktmästare på jobbet.
Du delade en drink med: Hm, måste varit Julie.
Du gick på bio med: Micki, Vedran och Iggsy.
Du gick på stan med: Poppen
Skällde på dig: Jocke

Senaste
Låt du hörde:
J holiday - Bed
Film du såg: Transformers.
Mat du åt: Ryggbiff a la Emily
Kram: Utdelades till Iggy
Känslan: Trötthet
Ilska: Till idioterna som mördade 15 åriga Therese.
Resa: Med mamma i Jordanien
Glädje: Alltid efter ett träningspass
Personen du träffade: Emelie Larsson
Personen du fick sms av: Micki
Gången du var utomhus: 04.00
Gången du sov: Många timmar sen.
Saken du köpte:
En klänning.

Om dig

Namn: Emily Kollberg
Ålder: 23 år i september
Smeknamn: Em, baby, svartfot (av brossan)
Syskon: En styck bror, Marco.
Sysselsättning: Jobbar som väktare
Bra egenskaper: Trevlig och glad.
Dåliga egenskaper: Blir arg när jag är hungrig och kontrollfreak.
Hårfärg: Svart med ljusa slingor
Ögonfärg: Mörkbruna
Skostorlek: 36-37Ciao!

Extraknäcka?


Jag har hittat (eller en vän tipsade mig om) en träningsmetod som heter Body Combat. Varför har jag inte vetat om detta innan? Detta måste vara den absolut bästa, häftigaste och roligaste träningen i hela världen. Varför finns det inte i Helsinghåla? Hörde att man kunde gå en grundutbildningskurs i Body Combat i 3 dagar så att man sedan kan ha egna pass. Kanske en idé till Aktiverum. Jag är gärna instruktör på Aktiverum som extrajobb! Drömyrke eller vad? Hade de bara fått mer betalt hade jag definitivt satsat på instruktör, för resten av mitt liv. Tänk att få jobba med det man älskar att göra. Träna! Gratis träning för alltid!

BODYCOMBAT® är ett pass med massor av kraft och energi! Med tekniker från karate, boxning och muy thai utmanar du din fantasimotståndare, samtidigt som du förbrukar massor av energi, blir skickligare, starkare och får större självförtroende. Vem är du? Catwoman eller Bruce Lee?


Vad gör BODYCOMBAT® för mig? 

• Förbättrar din hjärt- och lungkapacitet.

• Förbättrar hållfastheten i ditt skelett.

• Förbrukar energi (kalorier).

• Förbättrar din allmänna hälsa och ditt välmående.

• Förbättrar din koordination och skicklighet i BODYCOMBAT®.

• Förbättra din hållning och göra dig både starkare och stabilare i bålen och får ett större självförtroende.

Här är ett uppvisningsklipp från youtube som visar lite Body Combat:Ciao!

Nobody puts Baby in a corner!

För någon dag sedan kunde jag inte somna, så jag bestämde mig för att se en film. Gissa om jag såg Dirty Dancing? Den filmen skriker det väl ändå nostalgi om? Jag kan praktiskt taget alla repliker i hela filmen. Har man sett den många gånger då eller, haha? Fick till och med gåshud några gånger. Den tjej som inte får gåshud i den sista dansen då "Johnny" sjunger med i texten: "and I owe it all to you", är det något fel på! För säkerhets skull kommer ett klipp nedan med sista dansen, så alla vet vad jag pratar om. Var beredda att kolla ca 06.20 min in i klippet!Nu är det inte många timmar kvar tills jag ska hem och nanna kudde och bli vaktad av min varg. Sötnosen ligger alltid precis utanför min dörr.

Ciao!

Sjung om deras jobbiga liv som väntar dem...

Senare idag springer alla studenter i Helsingborg ut. De är säkert överlyckliga idag, trots att det kommer ösregna på dem. De kommer förmodligen jubla av glädje, supa skallen av sig och somna på en parkbänk. De kommer leva loppan hela sommaren och inte tänka ett uns på skolan. Men när det har gått några månader och somliga av dem inte börjat utbilda sig till något och inte heller skaffat sig ett jobb, då inser de hur bra de hade det  i skolan. Men grattis alla studenter i alla fall! Haha, nej jag är inte bitter. Själv önskar man att jag kunde gå om gymnasiet i hela mitt liv. Skolan för mig var den enda tryggheten jag visste. Nu är det bara jobb, jobb, jobb och tankar om framtiden och vad man ska göra med den. Jag hatar att jag måste bli vuxen! Ta mig tillbaka til mellanstadiet istället, när skoldiscona började klockan 18.00 och slutade senast 22.00. Och när roliga timmen på fredagen var det bästa man visste. Ta mig tillbaka till den tiden då man inte visste vad "googla" eller facebook var. Yepp, dit vill jag.


Min studentdag var helt underbar, don't get me wrong. Balen kunde väl kanske ha varit bättre, men vad jag försöker säga är: Det finns inget roligt med att bli vuxen!


Min balklänning och min skylt!


Faster Lena och Jag!
Ciao!

So far so good!

Denna veckan har varit en riktigt bra vecka. Har tränat varje dag och igår var jag till och med på gymmet 2 gånger. Det ni! Micki och jag stod först på trappmasiknen i 40 min och sen tränade vi lite mage. Efter det körde jag hem, samlade lite nya krafter, åt lite och sen bar det iväg till gymmet igen för 45 minuters spinning! Woho! Jag är fortfarande helt fylld men energi och klockan är 03.30! Känns verkligen som att jag har fått något ut av den här dagen, till skillnad från vissa dagar som man bara sover bort för att sen skynda sig till gymmet för att hinna med ett snabbt pass. Och sen snabbt hem och duscha för att hinna till jobbet i tid. Imorgon blir det först ett indoorwalkingpass i nästan en timme och efter det hoppar jag direkt på spinningpasset. Mer svett åt folket!

Ska absolut börja äta mer tonfisk. Tonfisk är underskattat. Var hemma hos Micki för någon dag sedan och slängde ihop en god thai-tonfisksallad med avokado efter träningen. Smaskens! Visst luktar det nästan som kattmat, men gott är det!


Ciao!

Hiss

Gud så tråkigt mitt jobb hade varit om det inte vore för mina kära "halvkollegor" som jobbar som små myror på natten! Så här underbart söt är en av dem:


Ciao!

Sushimys!

Igår tog jag det väldigt passivt. Låg mest och degade i mina nya mysbyxor tills min iPhone spårade ur totalt. Skärmen blev bara helt vit och den gick inte ens att stänga av. Och tro mig när jag säger att jag försökte med allt. Jag tog ut simkortet, jag höll in knappar för att få den att stänga av sig, jag laddade batteriet på den men det var fortfarande inget som hjälpte. Nu tänker säkert ni som hatar iPhone "ha ha, hon får skylla sig själv när hon köper en sådan över-high-tech-mobil". Men sen får man faktiskt inte glömma att det egentligen är en dator jag springer runt med. Den har ju i praktiskt taget allt som en dator kan ha. But anypoo, jag hämtade upp Poppy och så körde vi till Väla för att se om de på Telenor kunde fixa den. Det sjuka är att mitt hjärta nog slog lite extra fort för att jag var orolig för min lilla iBebis, haha!
När vi kom in på Telenor gick jag fram till en kille som stod vid kassan. En ganska ung kille som verkade trevlig till en början. Men sen började det lukta "schtek". Vilken typ! Hade jag fått göra om den situationen hade jag tagit med mig en sked och gett honom en "peppis", precis som i Ondskan.

Jag (världens trevligaste) - Hej, jag vet inte riktigt vad som har hänt men min iPhone har bara slutat fungera, den lyser bara vitt.
Han - Har du testat.... blablablabla
Jag - Ja, jag måste ha testat allt, hehe!
(han tar telefonen trycker in två knappar samtidigt ett tag och vips så fungerar den igen)
Jag - Haha, var det så enkelt? Gud va bra, jag trodde verkligen att jag hade testat allt!
Han - Ja, det är inte lätt att vara kvinna!

Och vi går där ifrån medans både han och Iggy skrattar åt mig. Det roliga är att Igor inte ens klarar av sin egna telefon. Och det är bara en helt vanlig Sony Ericsson. Jag har fått visa honom flera gånger hur man gör olika saker på den. Det är faktiskt jag som är den tekniska, det vet vi alla! Så nästa gång tänker vi oss för innan vi skrattar va? Och stekaren på Telenor, passa dig så att jag inte kommer in med min sked!


Efter Välabesöket tog vi oss en sväng till Ikea eftersom de hade någon slags mega-rea. Iggsy letar efter ett nytt soffbord, men helt ärligt så hittade vi inga fina soffbord och ingen mega-rea heller för den delen. Däremot hittade han en jättefin och jättestor spegel (som rymmer hela min spegelbild, yeay). Så den impulsköpte han istället. Dock blev det lite problem när vi kom hem och fick syn på eluttaget som satt ivägen. Men det löser sig. Inget som fixar-Josip inte kan lösa, haha!
Väla har kanske inte de bästa möblerna, men deras visningsrum ger i alla fall mig inspiration. Jag ska definitivt ha en mysig belysning bakom min säng!


Dagen avslutades med (håll i er nu) inget mindre än: Sushi! Men nu får det nog räcka med sushi på ett tag. Vi fick ju en gratismeny idag eftersom vi hade fyllt vårt stämpelkort. Så vi kom hem med fyra lådor. Personalen på Fuji frågade hur många vi var som skulle äta och hur många pinnar de skulle lägga ner. Jag förstår att de skrattade åt oss när vi sa att vi bara var två som skulle dela på det, haha!


Ciao!

Lack eller fransar?

Har lite svårt att välja. Är ju som alla vet en klänningtjej, har sällan kjol. Men när jag nu äntligen skaffat mig ett par så vet jag inte vad som passar till vad! I need help!

Lack:


Eller fransar:

?
Ciao!

Walk the walk!

Den 17 juli händer det något jätteroligt! Då ska nämligen Micki och jag roadtrippa upp till Blekinge, Karlshamn för att modella. Vi båda hamnade på samma jobb, what are the odds, haha?
Det är hur som helst en jätteduktig tjej som heter Jennifer som ska sätta upp en utomhusshow under Karlshamnsfestivalen. Hon är makeup artist och kommer sminka oss och 5 andra tjejer till "de 7 dödssynderna". Det kommer bli så coolt! Kläderna, håret och framförallt sminket kommer bli sjukt ballt! Hon jämförde showen lite med en Victorias secret-show, dock med mer kläder, får vi hoppas, haha!

Jag vet att jag inte borde skriva detta för då händer det säkert, men jag har för sjuttsingen aldrig gått på en catwalk! Jag kommer trilla! Ah!! Miss Jay Alexander får flyga hit och lära mig gå i högklackat. Eller så frågar jag bara "the master of high heels", Niko! Haha!

Ser verkligen fram emot vår heldag i Karlshamn! Här hittar ni Jennifers hemsida: http://www.jenniferhakansson.com/
Ciao!

Frågestund!

Okej mina damer och herrar, här får ni svar på några frågor som kommit upp då och då!

"Hej, jag undrar om du plockar dina egna ögonbryn eller om du går till någon salong i stan, grymt snygga!"

Svar:
Hej Sabina och resten av er som har undrat, hehe. Ok, så här ligger det till: När jag var yngre (på den tiden alla var "pentor") tyckte min mamma och även alla andras mammor att vi i vår ålder klädde oss och sminkade oss för utmanande. Och som en revolt mot det här (för att jag inte fick ha på mig vad jag ville), tog jag rakhyveln och rakade av mina ögonbryn. Inte det smartaste draget kanske då jag senare kom på att detta endast var till min nackdel eftersom jag nu blev tvungen att måla mina ögonbryn varje dag. Det var inte det lättaste vill jag lova. En gång hade till och med min svarta penna tagit slut, så i ren desperation tog jag en blå penna, haha! Måste sett sjukt ut. Anyway, jag blev ganska bra på att måla ögonbryn efter några år, så jag lät aldrig riktigt mina ögonbryr växa ut helt. Det har de fortfarande inte gjort än idag. Däremot har jag nästan båda ögonbrynen på plats. Men eftersom det började bli tröttsamt att alltid behöva fylla i dem varje dag, bestämde jag mig för att tatuera dom hos en kosmetik tatuerare.

Tatueringen kan hålla upp till 5 år, sen måste man göra om det. Och då kan samtidigt passa på att ändra formen på dem om man har tröttnat på den nuvarande. Jag är sjukt nöjd med mina ögonbryn. Det är så skönt att inte alltid behöva stå i evigheter framför spegeln för att få båda att se likadana ut, haha. But I got to say, att tatuera ögonbrynen, inte det skönaste jag varit med om. Ni som har en vanlig tatuering kan ta smärtan från den gången ni låg under nålen och multiplicera det med minst 3.

De två första bilderna är tagna någon timme efter de två olika tillfällena jag tatuerade mina ögonbryn. Det sista fotot är på hur de ser ut idag. I like like like them:


Hej! Var tränar du? Vilken metod har du använt för att gå ner i vikt? Kan du inte berätta om din träning och vad du äter?hade varit kul om du kunde dela med dig av det i din blogg!

Svar: Hej anonymissar! Jag tränar självklart på Aktiverum i Helsingborg som finns både på Berga och mitt i city. Där har jag varit medlem sen jag var 15 bast. Låter sjukt att jag faktiskt har varit där i snart 8 år. Aktiverum är absolut det bästa gymmet i Helsingborg. Har även fått ditt Niko, Micki och Julia (hoppas även att Amajla kommer snart) vilket gör det både roligare och lättare att träna. Aktiverum får helt klart 5 kokosbollar av 5 möjliga, eller ska jag kalla dom "brothers", haha?

Jag har inte använt någon speciell metod för att gå ner i vikt, jag bestämde mig bara en dag för att sluta äta massa onyttigheter. Jag tror det hela egentligen handlar om att tänka logiskt på vad man äter, kombinerat med träning såklart. Det säger väl sig självt att man blir tjock till slut om man äter Mcdonalds varje dag eller om man inte rör på sig alls. Det är åtminstone sjukt ohälsosamt.
När jag muckade från lumpen var jag väl ganska vältränad, men det fanns ganska mycket muskler på min kropp som gjorde att jag såg "biffig" ut för att vara tjej. Det hade förmodligen kunnat bli bra om jag hade fortsatt med träningen efter lumpen, vilket jag inte gjorde. Jag blev en riktig "soffpotatis". Efter några månader började jag känna mig riktigt obekväm med min kropp, och som mest vägde jag 56 kg. 56 kg tänker ni! Det är väl ingenting?
Jo, för mig var det, och det kommer även bilder lite längre ner som visar att 56 kg faktiskt var mycket för lilla mig. Jag är trots allt inte så lång. Så jag bestämde mig som sagt för att ta tag i mitt liv och min träning. Jag skaffade mig en PT, (Annika, världens bästa) som sa till mig vad jag skulle äta, hur jag skulle äta och när jag skulle äta. Hon visade mig även vad jag skulle träna, hur jag skulle träna och när jag skulle träna. Jag fick under en veckas tid skriva en matdagbok på exakt allt jag åt och exakt vilken tid på dygnet jag åt. När jag visade henne min dagbok blev hon nästan arg. Efter det har jag inte ätit (med få undantag under helgen): vitt bröd, pasta, gräddfil, pizza, Mcdonalds, ost, salami, chips, godis, glass och mycket mycket mer. Hon bad mig till och med sluta dricka så mycket mjölk som jag gör, men det sket jag i. Kan verkligen inte leva utan min mjölk. Jag vet, jättebarnsligt!
Anyway, bara efter några veckor med det nya schemat till träningen och till maten började jag se resultat. Mitt mål var att komma ner till 52 kg, vilket gick ganska snabbt. Så jag tänkte, när det ändå gick så bra kunde jag väl likaväl fortsätta lite till. Och det var just vad jag gjorde. Idag väger jag 47,5 på morgonen och det är absolut det minsta jag vill väga. Pendlar väl lite från och till mellan 47,5 och 49,5 vilket inte gör mig något så länge jag inte väger mer än 50. Då mår jag bra med min kropp.
Just nu tränar jag 4 gånger i veckan. På vardagarna håller jag mig till nyttig mat men försöker hålla mig borta från kolhydraterna. Det blir en del sushi och kött. Har fått någon slags köttmani på senaste. När det blir helg får jag välja en dag då jag får lov att äta precis vad jag vill. Och när den dagen kommer känner man att det verkligen värt att gå till gymmet och svettas de där 4 dagarna.

Mitt feta jag (fast mamma tycker såklart att jag var fin ändå, haha):


En lite mindre Emily:Ciao!

I got nothing...

Återigen får jag väl be om ursäkt för dålig uppdatering, och denna gången har jag faktiskt ingen dålig ursäkt heller. Jag har varken varit upptagen eller haft ont om tid. Jag har helt enkelt bara inte känt för att blogga. I helgen har det inte hänt något intressant alls förut om igår då Poppy och jag först åt på Thai corner för att sedan träffa Micki och Vedran för att se Terminator Salvation på bio. Myspys! Filmen var faktiskt riktigt bra (så BlondinBella kan ta sin "Män som hatar kvinnor" och slänga sig i väggen) hihi!

Så var det måndag igen. Den dagen i veckan då den kommande helgen är som allra längst bort. Det är även den dagen i veckan då den gångna helgen är som närmast minnet. På gott och ont. Måndag är också den dagen då det känns som att tiden står still. Och jag kan tänka mig att måndag är den dagen då flest folk i världen går runt med ångest.
Tänk om det istället kunde vara helg hela veckan. Fast å andra sidan hade man kanske inte uppskattat helgen lika mycket om det inte fanns en måndag och om det alltid var helg. *Svammel svammel*.

Hela förmiddagen har jag legat inne med världens pirr i magen. Ett sådant pirr som man bara får när man är nykär eller om man vet att det ska hända något riktigt riktigt roligt inom en snar framtid. Jag tror bestämt att jag har gått och blivit kär i min nya lägenhet "Linn". För det är trots allt nästan 5 hela månader kvar tills jag flyttar in. Ha, Det rimmade! Anywho, jag har suttit och kollat igenom massa olika inredningssidor och fått massor med inspiration. Så i november gott folk, då kan ni räkna med att jag försvinner från civilisationen i några månader. All min tid kommer gå till att pyssla med Linn som jag nu valt att döpa om till Linnsay. Ja, jag vet att det inte är samma stavning som Lindsay Lohan, men vilket är finast? Linn eller Linnsay? Hur som helst, så har jag som sagt miljontals idéer om hur det ska se ut i min 2:a. Det kommer bli, alldeles alldeles underbart! Hoppas också på att familjen och jag kommer kunna fira jul hemma hos mig. Inte i Laröd, utan på Norra vallgatan, hos mig. Jag kan inte fatta att jag ska bli vuxen på riktigt!

Nä, nu är det dags för lite mat i form av linfrön, flingor och mjölle! Sen blir det spinning med Niko och Micko, haha!
Ciao!

Gött kött!

Först av allt vill jag börja med att säga att uttrycket "Gött Kött" är mitt uttryck! Jag sätter härmed copyright på detta  . Så om ni skulle vilja använda detta någon gång måste ni såklart referera till mig! Och ni som inte vet innebörden med uttrycket borde helt enkelt inte använda er utav det! Så var det klappat och klart! Haha!

På tal om kött så var jag och Poppen på Brooklyn idag för första gången. Varför har man inte ätit där förut, kan man ju fråga sig? Jag vet att jag använder ordet "sjukt" en del, men detta var verkligen sjukt gott! Jag åt en jättestor och saftig entrecôte med coleslaw och Iggsy åt ryggbiff med världens godaste pommes och bearnaissås. Yummi in our tummys!
Gud vad jag har ätit mycket på senaste. Damn you Poppy! Men, man kan trots allt inte leva utan mat. Och speciellt inte sushi. Känns som att vi har ätit sushi varannan dag nu. Nästa gång har vi fyllt ett helt Fujikort med alla stämplar så vi får en gratis sushimeny! Woho!

Var även förbi min kära broders jobb igår. Va duktig han är! Det var faktiskt väldigt trevligt på Kopi Kafé. Och även roligt att detta faktiskt var enda gången jag verkligen kunde "bossa" med brossan och han var tvungen att lyda (eftersom kunden vet bäst) haha!
Ciao!

Nya ögon och naglar!

För någon dag sedan fick jag spel på mina naglar. De var så fula, långa och svarta! Iggy kallade till och med dom för "blair witch-naglarna". Jag var absolut inte sen med att hålla med. Jag fastnade överallt med dom och kunde knappt skriva sms (dagens i-landsproblem). Så i ren panik ringde jag första bästa nagelfixare (dock inte chipchopparna på Familia, för de förstör naglarna totalt). 2 timmar senare satt jag på "Nails 4 U" på Kullagatan. Tack gode Gud för att de kunde göra något åt dem. Vet dock inte riktigt om jag gillar den korta modellen så mycket. Kanske för att jag vant mig vid långa naglar. Men jag tycker att mina fingrar ser helt missbildade ut. Anypoo, nu ser de i alla fall fräschare ut.Testade även mina nya färglinser idag. Har ett par "pure hazel" och ett par "green colorblends". De första ger mina mörkbruna ögon en mycket ljusare brun nyans och de gröna gör mina ögon grönbruna. Tror att jag gillar pure hazel bäst. Dock har jag just nu på mig de gröna (vilket jag har haft hela natten) för att jag glömde linsbehållaren hemma. Mina ögon gillar inte detta alls just nu, och det är fortfarande många timmar kvar innan jag ska hem. Suck! Men jag får skylla mig själv. Folk kommer väl förmodligen undra om jag har använt olagliga preparat nu på morgonen. Så här ser i alla fall pure hazel ut:


Ciao!

New shoes - del 2

Här är mitt senaste inköp, åtminstone när det gäller skor, haha! Och folk som tror att det enda jag gör är att shoppa tror helt fel. Jag är väldigt ekonimisk och handlar endast på rea och sätter alltid in halva min lön på banken. *Host host*
Nej men skämt åsido, de här "hookerhealsen" eller ska jag säga "Nikoheals" var faktiskt jättebilliga. Och visst är dom fina?Ciao!

Tack Aktiverum!

Tränade med Mickimus i måndags, det blev ett svettigt step basic pass. När jag kom till gymmet drog jag mitt kort i kortläsaren som vanligt men denna gången lät det inte "pling pling" som det brukar. Det lät istället som att någon blev skjuten med ett stort gevär. Då sa receptionisten att jag hade ett brev som låg och väntade på mig. "Ett brev? Till mig? På gymmet?" Haha, anyway det visade sig att det var FavvoLasse som hade lagt min guldpeng i ett kuvert (som jag fått för att Micki hade skrivit in sig) och även ett presentkort på 25 minuters massage för att jag hade vunnit månadsdragningen. Frågade Lasse vid ett senare tillfälle vad det handlade om. Vad hade jag gjort för att förtjäna det liksom? Jag fick två tummar upp av Lasse och han sa: "det får du av oss bara för att du är så duktig". Haha, då lyfter man faktiskt lite från golvet. Tack snälla Lasse och Aktiverum.

På tisdagen blev det spinning istället. Niko, Micki, Amajla och jag var de enda i som kom på det passet (förutom en stackare till som satte sig på en cykel lågnt ifrån oss). Det var så sjukt varmt ute den kvällen så det var ganska självklart att det inte skulle komma mycket folk till gymmet. Men om det var varmt ute så var det nog 10 gånger varmare inne i spinningsalen. Vilket resulterade i att vi alla svettades flera liter, till och med Niko (som aldrig svettas) såg ut som att hon hade duschat. Men, ni vet vad dom säger: "mer svett mindre fett!". Woho! Imorgon är det dags igen.

Fick världens finaste sms av Micki idag. Ett sådant sms som kan förgylla en hel dag. Min dag var redan jättebra, men det är sådant här som man uppskattar extra mycket.

"Alltså du är verkligen en underbar vän gumman!! Jag uppskattar allt du gör för mig och att du alltid finns där... även om jag inte visar det :) Älskar dig!!"Ciao!


Sunday Funday!

När jag vaknade idag tog jag bara min bästa kudde med mig ut i trädgården, la mig på gräsmattan och fortsatte min skönhetssömn ett tag. Någon timme senare kom Poppen hem till mig. Så vi stekte oss lite i den sjukt heta solen. Men att sola på fastande mage leder ganska snabbt till solsting vill jag lova, så vi tog oss en sväng till Maxi. Först hämtade vi ut våra biljetter till U-21 matchen mellan Sverige och Italien på Olymipa. Ska faktiskt bli kul att se. Därefter handlade vi kött. Det blev oxfilé och kycklingspett (och en liten fin bakelse till mami). När vi kom hem igen gjorde jag världens godaste marinad till köttet och fixade lite kroketter och bearnaisesås. Jag åt dock bara lite sallad med olivolja och äppelcider vinäger som tillbehör. Gott gott!
Tror ni att vi dog av hunger när grillen var igång och köttet luktade godare än godast?! YES! Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Och Gud vad gott det var. Vilka mästerkockar vi är! Kvällen skulle avslutas på Sofierokiosken, men då hade de såklart stängt. Så det fick bli Camillas istället vilket både var billigare och mysigare. Kvällen blev i vanlig ordning avbruten pga av mitt jobb. Men nästa helg är det min tur att vara ledig! Då j*vlar händer det grejer! Bäst för solgudarna att de är på min sida då annars öppnar jag "a can of whoop-ass"!
Ciao!

Girls gone wild!

En favorit i repris!
Och jag säger ännu en gång att allt detta är mycket internt!
But you gotta love it!Ciao!

RSS 2.0